Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2014 18:12 - Скандал! "Мак Доналдс" тъпчат тайно бургерите с дървени трици, а после ги продават с огромни печалби! http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 446 Коментари: 0 Гласове:
1



Скандал! "Мак Доналдс" тъпчат тайно бургерите с дървени трици, а после ги продават с огромни печалби! ...
 
 

В храната ни може бе се съдържат повече фибри, отколкото очакваме.

Това се отнася най-вече за сандвичите на US веригитe Burger King и McDonald’s, които обявиха, че в някои от храните им е включена т.нар. „микрокристална целулоза" или „целулоза на прах". С две думи, „дървени трици", съобщи сайтът MSN News.

Този компонент фигурира в описанието за съдържащите се вещества в менюто на заведенията за бързо хранене под най-различни научно звучащи наименования. Всъщност те обаче означават едно и също нещо - дървени трици. Включването, макар да е забранено, на такива неабсорбиращи се фибри в храната е широко разпространено, твърдят запознати.

Тези компоненти се срещат в кифличките, сирената, сосовете, кейковете, шейковете,

ролата, пържените картофи, лучените ролца, кремовете, месото - практически всичко, което се предлага от хранителните вериги Burger King и McDonald’s.

Търговският интерес е подтикнал много вериги да използват по-големи количества от този дървесен пълнеж като пести от необходимото количество месо за „пилешки бургер" или сметана за „сметанов сладолед", например.

McDonald’s държи първенството по използвани дървесни трици.

Те са „забъркани" сред ингредиентите на 14 артикула от менюто на веригата, включително в пилешките филета, в пилешките панделки и в бисквитите.

С 13 предлагани ястия, съдържащи забранената „хранителна добавка", Burger King се нарежда на второ място. Трета в тази класация е Wendy’s.

Нещо повече, голяма част от продуктите използвани в приготовлението на различни ястия също съдържат този пълнеж от целулоза - горчица, барбекю сос, различни видове сирене. Това означава, че

на практика не можем да се спасим от ингредиентите със съдържание на дървесен прах.

Всички те са пълни с несмилаемия дървесен пулп, който няма абсолютно никаква хранителна стойност. Федералната агенция за храните на САЩ доказа, че освен в минимални дози за ограничител на холестерола, микрокристалната целулоза като цяло не е полезна за консумация от човека.

И докато текат изследванията върху ефекта на микрокристалната целулоза, пълнежите, приготвени на нейна основа продължават да „помпат" храните ни, заключава статията.

pik.bg


Четете още на: http://www.epochtimes-bg.com/201403/14060113.html#ixzz36Q0lIB7J
Научете за преследването на Фалун Гонг от Китайската комунистическа партия



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19793888
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930