Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2014 21:12 - Да спасим бедните богати! http://ivailozartov.org/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
0



Да спасим бедните богати!

imageСпецакцията в сградата на ТВ7 и КТБ; clubz.bg

„Няма убити, няма и убийци”. Изненадващото полугениално заключение е на Главния прокурор Сотир Цацаров. Поводът е плаченето на Делян Пеевски, че убийците му били пуснати на свобода. Дебилният задочен диалог между стройните Сотир и Делян можеше да увисне във въздуха като поредната нескопосана театрална изява на читалищен драм-състав. Но не би. Небето се разтвори и се сдобихме с трупове. Вече имаме убити, имаме и убийци. Във Варна,      в кв. Аспарухово загинаха 11 човека – виновни са поройният дъжд и самоизсеклата се гора над квартала.

Пак през месец юни, само че през 2011 г., загинаха 8 души на магистрала Тракия. Тогава от ДОПГ (държавна организирана престъпна група) уволниха началниците на ДАИ София и Бургас. Сега ще накажат горския и водопроводчика. Както и преди 3 години, ще се пошуми 1-2 седмици и толкова. Разбира се, няма как да минем и без официален ден на траур.

След природното бедствие ни удари още по-жестока неприродна напаст. Извънземни атакуваха банковата ни система. Гадните зелени човечета бръкнаха в мозъците на родните държавни мъжаги и те, като истински зомбита започнаха да вършеят, без да осъзнават какви ги дробят. Премиерът Олигархски, шефът на БНБ Искров, финансовият министър Чобанов, Президентът Росенчо… всички си дерат гърлата колко била стабилна банковата ни система. Как нямало страшно и нямало опасност. Към заклинанията им се присъединиха и силоваците. Главният милиционер Йовчев, Главният екзекутор Цацаров и шефът на ДАНС Писанчев тръгнаха да ловят терористи, които били пращали зловредни СМС-и да плашат народа. Полетяха люти закани. Лошите щели да понесат цялата тежест на закона. Това щяло да им се случи, онова щяло да ги постигне. Ужас. Смразяващите физиономии на отговорниците по репресиите изпотиха телевизора ми. Стреснах се и го изключих. Викам си – я, да оставя лакардиите настрана и да видя действията. Нали по делата им уж трябвало да ги съдим:

Сценка първа – маскирани полицаи удрят Корпоративна Банка и офиси на фирми, свързани със собственика ѝ Василев. Кадрите разбира се никак не подплашват вложителите.

Сценка втора – банката се запечатва за един месец, отнемат ѝ се всички права да извършва банкова дейност, иначе нищо ѝ нямало… Напълно естествено и това няма как да разтревожи никого.

За тези „успокоителни” действия са отговорни Прокуратура, Полиция, БНБ и Премиерът – тоест Държавата. Добавяме извинението на Главния прокурор за „грешката”, че са арестувани убийци, пък нямало убити и картинката става очевадна.

Накрая идва най-сладкото. И в детските градини се знае, че колкото повече се натяква по всички телевизионни канали, че банката „Х” е стабилна, толкова повече се увеличава паниката. Обаче Олигархски, Искров, Станишев, депутати, министри… се надпреварват точно в говорилнята, с което буквално торпилират пациента, когото уж много искат да спасят.

Иначе ПИБ още през 2008 г. я подпомогнаха с 1,200 млрд. лева. Тогава решението беше взето тихомълком от Станишев – премиер, Искров – БНБ и Олигархски като финансов министър. Сега тази частна банка и всички останали ще се спасяват пак с милиардите на българските данъкоплатци, уж за да се защитят вложителите. Само че, нали депозитите до 196 000 лв. са гарантирани? Кои са тия редови българи, които са спестили в опосканата България суми над 100 000 евро? Защо се наливат пари от хазната в джобовете на олигарси, като Цветан Василев и Цеко Минев? За да си ги раздадат и тях на свои фирми, близки и роднини ли? Кой и кога попита бедните, мизерстващи български граждани дали искат техните данъци да бъдат наляти в бездънните гърла на алчните чорбаджии? Или всичко пак е въпрос на комисиони? Колко процента от спасителните милиарди ще се върнат в офшорните сметки на спасителите от ДОПГ?

 

Ивайло Зартов, 01 юли 2014 г.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698499
Постинги: 44652
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031