Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2014 19:45 - Посланици против намаляване цените на електроенергията от двете американски ТЕЦ? http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 490 Коментари: 0 Гласове:
0



Посланици против намаляване цените на електроенергията от двете американски ТЕЦ? ...
 
 

Посланици с остро писмо до Миков заради американските ТЕЦ и ВЕИ-тата

Дипломатите недоволни от решението за преразглеждане на сключени дългосрочни договори

Посланиците на седем държави в София изпратиха остро писмо до председателя на Народното събрание Михаил Миков в искане да не се гласуват определени законодателни промени в енергетиката. Под съвместния документ стоят подписите на първите дипломати на Австрия, Чехия, Франция, Япония, Република Корея, Великобритания и САЩ, съобщава „Преса“. Посланиците са обезпокоени от решението на ДКЕВР за преразглеждане на сключени дългосрочни договори. Предвижда се намаляване на количествата и на цените на електроенергията от двете американски ТЕЦ и от възобновяемите енергийни източници (ВЕИ), както и на тарифите на ЕРП-тата.

Съдилища за ограбване на държавите

Многонационални компании, които съдят държави, за да наложат собствения си закон и да претендират за „правата“ си – това не е някаква измислица...

„Ние ви подканяме да се въздържате от разглеждане на законодателни изменения, свързани с това решение на регулаторния орган, докато заинтересованите страни в индустрията получат възможност да обсъдят с вас своите тревоги в един открит и честен диалог „правителство – делови среди“, казват дипломатите.

По думите им, последните действия на ДКЕВР допълнително ще навредят на икономическата жизнеспособност на енергийната система. „Това са палиативни мерки, които не са част от по-глобалното стратегическо решение за възстановяване и дългосрочно развитие на енергийния сектор. Освен това тези решения биха могли да имат сериозни отрицателни последствия върху икономическата жизнеспособност на компаниите и потенциално също така да навредят на банките, които са им отпуснали заеми“, допълват дипломатите.

От ДКЕВР заявиха, че комисията ще обяви позицията си по писмото след като го разгледа.

http://www.blitz.bg/news/article/277526

На това не му ли казваха намеса във вътрешните работи на суверенна държава?!
Или нас ни броят за тикви? Н.М.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800689
Постинги: 44983
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930