Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2014 20:02 - Think Positive – или „логото на простотията”! zlatnavoda5 http://anonybulgaria.wordpress.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1010 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Think Positive – или „логото на простотията”!

Накъдето и да се обърнем – виждаме красота и добродетел! ООН и НАТО бдят денонощно за нашата сигурност. САЩ упорито се бори с тероризма по света. Няма какво да ни се случи, защото „спайдърмен” или друг холивудски филмов герой ще дойде и ще ни спаси.
Пускаме телевизорът и от там също струи добродетел и позитивизъм. Умни психолози ни казват, какво трябва да мислим и какво не. Учат „мисловно невъзпитаните” да „мислят позитивно”. Позитивното мислене уви, обаче не прави светът около нас по-позитивен. Нито по-добър.

В следващите редове ще разкажем защо „Think Positivе” е най-успешната техника за манипулация и контрол на общественото съзнание.image

На първо място „Think Positivе” приспива критичността на индивида. Това е жизнено необходимо в едно общество, в което благата, властта и парите са съсредоточени в една шепа хора.
Защо техниката на мислене „Think Positive” е опасна – защото ни кара да възприемаме половината реалност. Т.е. за да виждаме само позитивното и да мислим за него – ние трябва съвсем съзнателно да не обръщаме внимание на негативното и да се правим, че го няма. Според древните хора доброто и лошото в светът са по-равно. Това означава, да не обръщаме внимание на половината реалност, която ни заобикаля.imageСпоред статистика на СЗО от 2012 година – хората с депресия са 350 милиона. Можем да кажем обаче, че всъщност са много повече – това са всички ония нещастни и излъгани от системата хора, които през живота си са робували, без да усетят наложения модел. Всички ония, които са разбрали, че живота е малко по-различен от хубавата реклама. Разбрали са, че е много приятно да се ядът сандвичи, колбаси, десертчета – до момента в който не си чуят диагнозата – примерно рак или свръхнаднормено тегло. Разбрали са, че е много хубаво да имаш пари, до момента в който работодателят им не е решил да ги съкрати. Разбрали са, че холивудския модел с „младото ново гадже” е идеален, до момента в който те не са били заменени като ненужна вещ. Тези хора пълнят статистиката с депресираните. „Think Positive” e създаден за тях. Не случайно водещите психолози препоръчват “позитивното мислене”, като основен лек за борба с депресията. До колко лекът помага обаче – не знаем, а според статистиката от 2013 година България е на първо място по самоубийства в Европа.

Според учените основните причини за депресия или самоубийство са: тежкото финансово състояние /задлъжнялост/, самота или тежка /физическа или психическа/ болест. Защо обаче при тези случаи позитивното мислене не помага? – Защото то не помага и при никои други. Какво се случва с възприятията на човек, който е решил да мисли „позитивно”? Първо – със силата на волята той се опитва да си затвори очите за истината. Това често води до още по-голямо нервно напрежение или нервно разстройство. Отделно имаме индивид, който не може да разгърне целият си потенциал. До какво водят подтиснатите желания, мисли и импулси според Фройд? До развитие на неврози и депресии. Така на практика се получава „затворен кръг” – изцяло позитивното мислене води до депресии, а като средство за лечение на депресията основно се препоръчва „позитивно мислене”. Резултата – броят на хората употребяващи антидепресанти се увеличава главоломно в световен мащаб и кабинетите на психолозите никнат като гъби… Антидепресантите струват пари. Посещението при психолог също. На практика – кой печели от „Think Positive” – не сте вие!

Второ: Индивидът вижда нещо, което не му харесва или не е съгласен с него – но предварително знае, че не е добре да мисли лошо и трябва да е толерантен – затова напряга мозъкът си да види „положителните страни” на ситуацията. Тук на помощ в самоубеждаването идват: „Какво мога да направя аз”? или „За съжаление нищо не мога да променя”… „Еми така ще е, ще свикнем”, „Може би така е по-добре” …. Неусетно покрай „позитивното мислене” се оказва, че имаме един човек – съгласен с всичко, което му налагат и опитващ се съвсем целенасочено да избягва истината.

Трето: Често се казва – „Позитивните мисли предизвикват позитивното, лошите мисли – негативното” или „Мисли позитивно, за да привлечеш успеха” – Как мислите – може ли само с мисъл да се опазим от лошото?
Един прост пример – не вярваме жителите на Донецк, да са си мислели за война преди известно време. Не вярваме, и в най-лошите си мисли, да са пожелали смъртта на роднините и децата си, избивани в момента от Украино-Американската хунта. Не вярваме, и че ако започнат да си мислят позитивно, и се направят че я няма – войната ще спре. Преди обаче, украинците да помислят каквото и да е – някой друг е помислил за тях. Украйна е била една от основните теми обсъждани на събранието на Билдербергският клуб през 2013 година. На срещата през 2014 вече се обсъждат и новите граници в близкият изток. Повече за Билдербергският клуб може да прочетете тук.imageСпоред древните хора доброто и лошото в светът са по равно. Не можем да се правим, че нещо го няма, когато усещаме на всяка крачка неговият отровен дъх.
С настоящата статия не ви призоваваме да мислите само за лошото и да търсите само негативното. Търсете истината. Критичната мисъл и съмнението не са нещо лошо – те пазят от грешки и заблуди. Предвиждането на опасността е основно, за да може тя да бъде избегната. Не чакайте някой друг да ви пази или да ви осигури сигурност. Това няма как да се случи. Няма система за сигурност или мисъл, която може да ви опази, ако инстинкта за самосъхранение не работи.

Напоследък има и тенденция – вече не е модерно, да не си „френдли”. „Френдли-човека” трябва да е „постоянно усмихнат” винаги „приятелски настроен” и никога не си позволява да критикува или да не харесва нещо. Защото така може да обиди някой, пък той е „приятелски настроен” и сърце не му дава, да го стори. Какво се получава – уж имаме свобода на словото и на идеите. Обаче нямаме право „нещо да не ни хареса”! Точно това е парадокса на „Think Positivе”. „Позитивното мислене” е нещо като калъп на съзнанието. „Цивилизованият” човек няма право да не използва калъпа – ако го стори ще бъде обявен за „хейтър” и автоматично игнориран от „обществото на позитивно-мислещите”. Ето и как работи системата – ако искаш да си част от обществото – „Нямаш право, нещо да не ти хареса”!
Другото име на „Френдли-човека” е „Толерантен”. Много пъти сме писали как зад думата „толерантност” се крие приемане на ненормални, често извратени и порочни практики. Зад думата „толерантност” си крие и пъкления план за размиване на расите и по-специално пълното унищожение на бялата раса. Зад думата „толерантност” се крие и приемането на гей-браковете и гей-ориентацията за норма. Зад думата „толерантност” се крие и приемането на всичко за възможно, и на лъжата за истина.

И така – да помислим позитивно! Колко е хубаво, че вече не знаем и не помним кои сме! Колко е хубаво да имаме гей-деца! Колко е хубаво, че сме „граждани на света”! Колко е хубаво, че ни следят пощата и нета – да не кажем някоя глупост. Колко е хубаво, че има кой да ни пази, да не би да сгрешим и да разсърдим господарите. Колко е хубаво, че вече кредитната карта ще е под кожата – така няма да си я изгубим!

Think Positive!






Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19801590
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930