Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.07.2014 18:44 - Доган сменя Делян Пеевски! http://www.mignews.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 662 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 11.07.2014 18:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Доган сменя Делян Пеевски! Търсете нов корпоративен играч, заповядал босът на ДПС на приближените си image image         Свързани новини Теорията на Велева за Пеевски е параноидна Доган и Пеевски имали 350 млн. лв. кредити от КТБ Пеевски и Василев разклатиха България Мегаскандал! Цветан Василев пред „Дер Щандард“: Пеевски е поръчал да ме убият за $5 млн. Дачков: Пеевски е примитивна мутра!

Ахмед Доган търси заместник на Делян Пеевски. „Търсете нов корпоративен играч“, заповядал той на приближените си на инфарктна сбирка преди седмици в в сараите си в столичният квартал  „Бояна“, научи МИГNews.

В момента Делян Пеевски управлява бизнеса на Доган и кадрува от негово име в съдебната система. Заради многобройните гафове, взелият се насериозно Пеевски е на път да се раздели с формалната си власт над медии и магистрати.

Поводът за гнева на Доган е банковата криза, предизвикана от Пеевски, чиито медии седмици наред атакуваха КТБ, а подчинените на ДПС прокуратура и МВР направиха всичко възможно да разклатят доверието към родните трезори.

Преди седмици в сараите е имало е тежък скандал. Босът на ДПС е крещял и бил бесен,  че Лютви Местан е допуснал в този политико-финансов тайфун да се завърти името му.  Местан бил навикан,  че поведението на Пеевски е довело до затварянето на КТБ и рухването на финансовата пирамида, обслужваща през последните години целия държавен елит. Сцените са били много грозни, тъй като пияният Доган е неконтролируем, твърдят още източниците на МИГNews. „Обстановката в „Бояна“  е тягостна. Иначе наглият пред медиите Пеевски стоеше като кротко кученце пред шефа“, обясняват още от ДПС.

Доган е наредил пълно мълчание по темата за финансовата криза, „Булгартабак” и конфликта между Делян Пеевски  и Цветан Василев. Факт е, че заповедта му се изпълнява стриктно, тъй като почти месец нито един депутат от ДПС не взе отношение по скандалите – арести за опит за убийство на техен колега, сигнали срещу Пеевски за поръчителство на убийство и пр. всекидневни водевили.

Пред медиите говорят единствено Четин Казак, Йордан Цонев-Ментата и Алиосман Имамов и то по странични темио. След наруганите от Доган е и Данчо Ментата, който бил принуден да направи бързи промени в закона за офшорките. Тази седмица документът бе гласуван в парламента и чрез него на практика ще бъде скрит истинският собственик на „Булгартабак“.

По време на пиянския скандал, Доган е обявил, че трябва да бъде намерен заместник на Пеевски, тъй като той вече тежал като воденичен камък на цялата партия. Сред обсъжданите варианти са депутатът от Търговище Веселин Пенев, който е сред най-богатите в парламентарната група на движението и секретарят на ЦОБ Мустафа Карадайъ.

По време на сбирките е станало ясно, че заради грандоманията на Делян Пеевски и липсата на какъвто и да било бизнес нюх, фирмите на ДПС са успели да натрупат гигантски дългове към КТБ. Различни източници говорят за суми между 300 и 350 млн. лв. Чрез ликвидирането на КТБ Пеевски смятал, че борчовете на фирмите ще бъдат изтрити като с гумичка.

В ДПС все по-усилено подиграват бизнес уменията на сина на Ирена Кръстева. Оказва се, че заради неограничения финансов ресурс от КТБ, доскоро Пеевски купувал фирми и медии на двойно по-висока цена.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703652
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031