Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.07.2014 20:40 - Несебър на древните българи! Автор: aliya
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 906 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 13.07.2014 20:42

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Несебър на древните българи!  
Вървя по калдаръмените улички на Несебър и се любувам на магазинчетата на българските творци и техния неизчерпаем и вечно изненадващ гений. Привлечена като от магнит спирам пред магазинчето с Чипровски килими и пана и несъзнателно посягам към Чипровските шарки върху вълнената тъкан. image
Погалвам с ръка красивите Чипровски мотиви и не мога да откъсна очи от топлината на цветовете им, изяществото на формите им и тайната на свещената геометрия в символите им . Древните българи са имали очи за природата и нейните тайни. -
http://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11364-тайната-на-геомагнетизма-руните-и-древните-бъл/

Ето защо са познавали и Златното сечение числото Пи, и числата на Фибоначи, като са ги използвали в изработката както на златните еталони от Варненския некропол, така и в Египетските пирамиди, така и в шевиците на своите дрехи и тъкани, а също и в украсата на своите съдове. -
http://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11225-хората-на-бога-българите/

Древните ни деди са били с природна мъдрост и са имитирали Божието мироздание в своите ръчни творения. Те може и да не са разполагали с нашите научни лаборатории, с нашите изтънчени теореми и сложни умозаключения, с теориите и дебелите ни научни томове, но затова пък са били надарени с очи – очите на Божествеността. В по-ново време Исус ни го казва с по-различни думи – ще види и чуе само този, който има очи и уши!
Древните българи определено са имали очи за тайните закони на Съществуванието и за чудесата на Майката природа.
И затова са създали това, което са създали и което днес просто наричаме Български фолклор.

Виждайки нескритото ми възхищение пред Чипровските тъкани и вълшебните им мотиви, продавачката младо момиче ме заговаря:
  • Чужденците се чудят защо са толкова ценни тези тъкани, а аз не знам какво да им кажа, освен че са от естествени материали и ръчно тъкани...
  • Кажи им, - поглеждам я в очите аз, - че тези тъкани са вълшебни! Кажи им, че техните създатели са били просветлените древни българи – мистици и хора на Бога. Кажи им, че в тези български тъкани е вплетена мъдростта на Божественото творчество, а мотивите им са стилизирани образи от природата и от звездното небе и носят скрити послания на отдавна отминала мъдрост. Те носят зареждащата енергия на свещената геометрия на Божието творчество, която по-късно преминава в древноиндийските мандали и янтри на ведическите българи, в тъканите и носиите на индианците, китайците, палестинците. Кажи им, че чипровските форми и цветове са талисмани за дома, наречени за любов и здраве, които са пазели своите обитатели от зли очи, от уроки и бедствия, от болести и провали, като са пресъздавали звездните констелации и тяхното влияние върху човешкия живот. Кажи им, че Чипровските мотиви са свързани с древнобългарските руни – най-старото човешко писмо на света, създадено, за да слави величието на Бога.
В свят, ослепял за Божественото съвършенство, парче тъкан с вплетена древната мъдрост на Божиите хора българите, е като далечен спомен от изгубения роден дом.

Такъв спомен са и Божиите храмове, с които е осеян цял Несебър – красиво изработени, с много любов и скрита символика, те са строени върху най-високите и надвесени над морето скали – за да можеш да се поклониш в тези грижливо построени храмове на Божието съвършенство, създало невероятната красота на природата и природните стихии.
image
Днес тези храмове са празни и заключени, отишли са си древните българи, а заедно с тях и божествената им мъдрост. Вместо храмове във възхвала на Твореца, върху най-надвесените над морето скали строим хотели – във възхвала на собствената си алчност.
image


Вместо красивотъканите си дрехи от естествени материали, с вплетени в тях шевици на любовта и омагьосани с тайното знание на закичените цъфнали цветове и златни и сребърни пендари, бяло червени мартеници за здраве и червени пискюли, тежки златни и сребърни пафти, носени точно върху центъра на живота и смъртта на 3 пръстта под пъпа, 
image 
предпочитаме да следваме модата еднодневка на нехигиеничните и неестествени материи и неудобни дрехи, щамповани с пошли и озъбени лица на агресията и покварата.

Преди време публикуваха снимка на най-старите в света панталони – принадлежали са на древен българин, скитал се чак до Теримската долина в Китай преди 3500 години. 
image Порази ме красотата на вълнената тъкан, майсторските древнобългарски шевици, любовта, с която тези панталони бяха изработени.
Ако дори панталоните на този мъж са изработени с толкова любов и грижа, то нима не е за завиждане този древен наш предтеча?
Какво уважение към човека и човешкото тяло трябва да са имали древните българи, за да изработват своите дрехи с толкова любов и грижа?
Жените им са се обличали като принцеси – с феерия от цветове и материи
image, а дори и само в начина на обличане на децата с красиви и специално изработени дрехи личи огромната любов и грижа на българина към детето.
Децата се закичват с парички и цветя против уроки и лоши очи и за привличане на късмет и Божия закрила. 
image 
Дори животните си българите почитат и обгрижват, а на челата им червени пискюли закичват – против уроки и в знак на почит. 
image

Такъв народ като българския, който изначално носи любов неземна в сърцето си към своите деца, и не само - а и към животните, природата, природните сили, - няма никога да бъде затрит и ще устои на всякакви еврогейско-глобализаторски политики на античовешки геноцид! Защото Българите са Хората на Любовта!
И тази своя любов към всичко живо и към Майката Природа българите на древността са разнесли по цялата земя. -
http://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11109-българският-език-езикът-на-първите-хора/

И не бива да ни учудва, че стените на древнобългарския град Несебър са иззидани от същите триизмерни каменни блокове, с които е строен и град Куско на американските инки.
http://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11421-%D0%B4%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B5/
image  image- Несебър

image image - Куско

Геният на строителите е един и същ – геният на древните българи, хората на Бога.
http://www.kaldata.com/forums/blog/1328/entry-11334-великаните-и-българските-каменни-зидове/




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19827794
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930