Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.07.2014 20:07 - Лазарина Герова: Българите са болни, защото ядат отровни храни! http://www.epochtimes-bg.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1063 Коментари: 2 Гласове:
2

Последна промяна: 18.07.2014 20:19

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Лазарина Герова: Българите са болни, защото ядат отровни храни! image

Д-р Бениш от Парламентарната комисия по здравеопазване ми каза: „Е, не ти ли е ясно, че няма да върнем контрола над нитратите!” Зад това стоят големи интереси...

...
 
 

Инж. Лазарина Герова е от последните мохикани, които все още не са се отказали да воюват срещу „вятърните мелници” на властта. Тя е дипломиран експерт по безопасност на храните, акредитирана е да проверява за отрови всичките плодове и зеленчуци, които консумираме. Близо 20 години прави анализи за съдържанието на нитрати в тях и с всеки изминал ден констатира с тревога колко по-сериозна става заплахата за българите, които пълнят торбите от зеленчуковите пазари и магазини. Поводът да я потърсим за този разговор са появилите се в последно време съобщения за деца, които изпадат в тежко състояние след консумация на прясно изцедени зеленчукови сокове.

- Инж. Герова, категорична сте – българите буквално се тровят с пролетните и летните плодове и зеленчуци, какво имате предвид?
- В България отдавна няма ефективен контрол за проверка на нитратите. Днес никой не може да каже какво точно съдържат плодовете и зеленчуците, които слагаме на масата си, уж за да заредим организма си с витамини. И въобще не си задаваме въпроса какво всъщност консумираме – витамини или отрова.

Ще бъда конкретна, защото става въпрос за здравето на българина. Вярно е, в момента изобилието на пазара е голямо, хората купуват. Оказва се, че тези продукти бъкат от нитрати. А съдържанието им в пресните лук и чесън, както и в краставиците, надвишава от 4 до 5 пъти допустимите норми, което е жива отрова.

- Как така жива отрова?
- Според Световната здравна организация допустимите норми за нитрати в плодовете и зеленчуците са 50 мг за бебета и 250 мг на килограм храна за възрастни. Европейската комисия обаче, на която се кланят нашите институции и държавници, е поставила други норми за България – 4500 мг на килограм. Е, това не е ли жива отрова за организма?... Затова българският народ е не само болен, а с всеки изминал ден той става все по-болен…

- Но нали има лаборатории, има и Агенция по безопасност на храните, чието задължение е да следят този процес?
- Кой твърди подобно нещо? В България няма ефективен контрол за следене на нитратите. Нещо още по-страшно. „Уважавани” медии се опитват да убедят българина, че, цитирам: „Нитратите понижават кръвното налягане!” Най-вероятно заради лекарството, което се произвежда от нитрати и нитрити. Аз обаче ще кажа – това прехвалено „лекарство” може само да ни отрови бавно и сигурно, да ни причини рак или диабет и да докара до умствена изостаналост децата ни.

- Нищо не казвате за Агенцията по безопасност на храните?
- Според мен Агенцията по безопасност на храните беше създадена от правителството на Бойко Борисов, за да събира глоби по несъществени признаци, за да си разпределят определени хора бонуси. А след отмяната на контрола върху нитратите през 1999 г. съм писала до всички правителства. Уви, глас в пустиня...

- Кое правителство отмени контрола?
- Правителството на Иван Костов го отмени този контрол. Даже създадоха и такъв Закон за храните, който

да не може да налага контрол


Законът е написан така: единият параграф изисква безопасни храни, другият го отменя. Аз съм се обръщала и към парламента с изложение и с факти. Предоставяла съм и прецизна информация кое точно трябва да се промени в закона, за да започне контролът. Но нито едно правителство не чува. Само един от зам.- министрите ми каза откровено: „Г-жо Герова, ако върнем контрола, какво ще кажат фирмите?” Т.е. някой има интерес това да не се случи! И защо лекарите, които се борят за нашето здраве, не вземат да лобират за въвеждането на контрол? Точно лекарка беше шеф на Парламентарната комисия по здравеопазване – д-р Бениш, която ми казваше: „Е, не ти ли е ясно, че няма да върнем контрола!” Министър по това време беше г-н Бояджиев.

Разкриха ги! Откриха договор, който тайни общества пазят с живота си


Докато хората не осъзнаят, че здравословните им проблеми основно са от занемарения контрол на замърсителите на храните, проблемът няма да се реши. Единственият изход е хората да се надигнат по същия начин, както започнаха да протестират по площадите срещу сметките за тока. Докато гражданското ни общество не се надигне в защита на чистите храни, ще продължат да си отиват и малки деца от тежки болести – диабет, онкологични заболявания, затлъстяване, аутизъм...

- Вие свързвате високата заболеваемост в България и челното ни място във всички черни класации по отношение на рака, диабета, високото кръвно налягане, затлъстяването директно с високото съдържание на нитрати в плодовете и зеленчуците, които консумираме – така ли?
- Точно това е проблемът! Българите са болни, защото ядат отровни храни. Ако искаме да се намалят разходите за здравеопазване и да бъде здрава нацията ни, трябва да се въведе отново контролът върху нитратите. И мога да ви посоча един, на пръв поглед, абсурден факт. Поддържам връзки с търговците на борсата и един от тях ми разказа: „Ти знаеш ли, че мой приятел отиде да работи в Швейцария. Поискал гражданство и те му отказали. И защо? Казали му: „При вас ядете много замърсени продукти и тук ще ни създадете много проблеми в здравеопазването”.

- В какъв смисъл?
- В смисъл, че ще са му нужни много и най-различни по вид лечения. Т.е. всички знаят проблемите, у нас – също. Излиза обаче, че
парите са всичко

и никой не иска да се ангажира с проблема.

- В този смисъл не са ли вече и почвите в България замърсени?
- Замърсени са, разбира се. И то сериозно. За да се реши обаче проблемът с почвите, които са замърсени, които са вкиселени и стават все по-неплодородни, всъщност трябва да се промени храненето на растенията. Азотът да се внася не чрез нитрата, а чрез другия вид тор – карбамид. А го произвеждаше заводът във Враца, който беше закрит - навярно също неслучайно.

- Можем ли по някакви външни белези да различим например продуктите с високо съдържание на нитрати? Според вас, трябва ли да се откажем напълно от плодовете и зеленчуците?
- Малко е трудно да се разбере съдържанието на нитрати по външни белези. Първо, плодовете, които са на по-високо по дърветата, са по-чисти. Трябва повече от тях да консумираме. И другият начин е, вместо салати и спанак, да се консумират кълнове. Те съдържат абсолютно всички полезни вещества, както и изключително много енергия – важен фактор в процеса на храненето. Т.е. за компенсиране на замърсяванията да се намали консумирането на кореноплодни и рискови продукти - тиквички, които сега са на пазара, моркови... Тъй като не можем да ги изключим напълно от менюто си, поне да намалим дозата им и да увеличим кълновете.

Но не тези кълнове, които ги продават навън с 10 см стебло. Това вече не е кълн, това е растение, което има също отрицателни ефекти върху здравето. Кълнове са тези, които са достигнали само до 1-2 мм. Да се консумират повече и пчелните продукти. При тях няма риск от замърсяване. Орехите, бадемите и лешниците също са добър вариант. Но не обелени и стояли дълго време по витрините на магазините. Тогава в тях се развиват при подходяща температура и влага микотоксини. Онзи горчив вкус при печените ядки, който сте усещали понякога, показва точно наличие на такива микотоксини. От тях няма отърваване, когато вече са се появили.

- От всичко това следва ли, че е по-добре да търсим вносните плодове и зеленчуци?
- Които са сертифицирани – да. Огледайте опаковките внимателно и вижте какво е посочено на тях, включително и съдържанието им на нитрати. Биопродуктите, които се продават, също трябва да имат документ, който да доказва нивото на нитрати в тях, защото и там рискът от високо съдържание на нитрати е реален.


Тодорка НИКОЛОВА, Милена ВАСИЛЕВА

Мненията на редакцията и на автора/ите могат да не съвпадат.





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. truthful - Българите не са болни само от зав...
18.07.2014 20:56
Българите не са болни само от завишените норми на нитрати. На българите е СМЕНЕНА цялата хранителна верига, която имаше от социализъма. Смени се бактерията бацилус булгарикус с бацилус стрептококус термофилус!!!!! Смени се маята за хпроизводство на хляб. Набутаха се стотиците хиляди Е-та, подобрители, набухватели и т.н. химии - АБСОЛЮТНО ИЗЛИШНИ!!! Пример хляба трябва да се прави от брашно, мая, вода и сол. Защо му е да се слага НАБУХВАТЕЛ, ПОДОБРИТЕЛ - Е-472, Е-4811, ЕНЗИМИ и т.н. И отдолу надпис: Съдържа глутен!!! Нима утре няма да си купя хляб и фирмата производител няма да пече хляб!?!? Защо е тази излишна химия тогава? Същото е положението в месните продукти - тама нещата са още по-зле и опасни. Е, как тогава да има здрави хора с тая химия в храната ни?
Българите трябва да знаят, че тези неща са УМИШЛЕНИ! В тях няма случайност и заедно с пръскането им и отравяне с кемтрейлс повече от 8 години от самолети ги води единствено и по-бързо към оня свят! В същото време те трябва да плащат за здраве и пенсия и то ЗАДЪЛЖИТЕЛНО според закона, КОЯТО МНОГО НЯМА ДА ДОЧАКАТ! Техните ОСИГУРОВКИ ЩЕ ПОТЪНАТ, както и много други техни неща, за които българите ИЗОБЩО НЕ И ПОДОЗИРАТ! Защо ли? Ами защото не мислят, не желаят да мислят, пък и то не става само с ядене! Как да го обясниш при това положение и на какъв език? Къде съм ги видял тези неща ли? Не съм ги измислил, всичко е пред вас братя невярващи и го има в нета. дава ви се в истинска и съкратена форма. Като искате ПРОВЕРЕТЕ! Но ви мързи и ще махнете с ръка и ще си сипете една биричка с ТРАЙНОСТ ЕДНА ГОДИНА! На здраве, ама май не е на здраве при положение, че утре пак ще ви се иска биричка, ама и тя ще е отровена с химия за да стои ЕДНА ГОДИНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
цитирай
2. nikikm - 1. truthful
18.07.2014 22:50
Приятелю,всичко което си написал,го знам на сто процента,споделям и подкрепям на сто процента! Въпросът е колко от българите го знаят,убедени са в него,а съвсем отделен въпрос е, колко са склонни да въстанат срещу това отровителство?! Та всичко е така естествено,работа,заплата,правителство и парламент,всички атрибути на държава! Химията,абсолютно подобава на истинска храна,хората са поотъпели и не им се мърда,поощрявани от зрелищата по тв-то,мачове ,световни първенства,голотии и пр!..... Има много! Малцината,които сеят знание и се съпротивляват по някакъв начин,тези които знаят нещата, са под контрол и няма мърдане! Когато му дойде времето ще бъдат изолирани или неутрализирани...Има си начини и служби затова! За това е и борбата против национализма,защото ръцете с които действат,службите, имат националност,имат етнос, имат история и кръв!Те трябва да се манипулират така,че тези неща да не им действат! И лека полека да бъдат подменени! Така тях правят от тях еничари и ги противопоставят на майките,бащите и братята си,на собствения си народ! Какво още..
Всеки от нас да прави,каквото трябва, а да става каквото ще!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19805817
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930