Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2014 22:12 - ДЕМОКРАЦИОН- ИЛЮЗИЯ ЗА СУВЕРЕНИТЕТ/КАК ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ?/КАСТОВА СИСТЕМА Автор: budha2
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1555 Коментари: 5 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ДЕМОКРАЦИОН- ИЛЮЗИЯ ЗА СУВЕРЕНИТЕТ/КАК ДА ОЦЕЛЕЕ БЪЛГАРИЯ?/КАСТОВА СИСТЕМА

По думите на Бенджамин Франклин: „Демокрацията представлява два вълка и агне, които гласуват какво да обядват! Свободата е добре въоръжено агне, което оспорва гласуването!” Иначе е трудно да не се съгласим с дучето на италианските фашисти, бившия социалист Бенито Мусолини, че: „Демократичният режим може да бъде дефиниран, като от време на време даващ на хората илюзията за суверенитет. Докато истинският, ефективният суверенитет се намира в други ръце, в скрити и не носещи отговорност сили.”

Последното безспорно е вярно. Доказват го историята и настоящето – живият живот. Да припомним, че пак още преди два века същият Бенджамин Франклин е заявил: „Онези, които заменят своята свобода за временна сигурност, не заслужават нито свобода, нито сигурност.“

Мнозинството от хората, на които е отредена ролята на невъоръжено агне, очакват вълците да ги направят свободни и да им осигурят спокойствие и охолен живот. Чак такова чудо не е отбелязано в човешката история…                                                                                
...умът не види добро ли, зло ли насреща иде..."
                                                                 Демокрацията е тежката артилерия, с която господарите покосяват народите и държавите по света. Ако при тях тя е красиво ухайно цвете, присадена при нас е грозен вонящ бурен, защото налага
"недобър закон",
който стои над морала и работи против него. Дори се противопоставя на природните правила и норми. Демократичните права, което българите имат днес, са само две.
До останат в страната или да я напуснат, ако могат.
Да гласуват за когото си искат. А изборът засега винаги е един и същ – чума или холера. Истинското име, на истинската демокрация е Диктатура, което означава ред и законност. Ето това е направено на Запад. Диктатура на добър закон и добър ред, а след това вече, фасадно може да се играе на Демокрация. Но за да не разберем това и да го направим и ние, Диктатурата вече е мръсна дума, означаваща винаги тирания. Затова за нас, Диктатура – не! Анархична Демокрация – задължително! Правата на човека, са следващият разрушител на обществата. Звучат красиво и хуманно и никой здравомислещ човек не би могъл да ги отрече. Затова защита против тях няма. Поради това се прилагат безконтролно избирателно и целенасочено – за противопоставяне на различните групи в обществото и неговото разложение. Когато на Запад някой започва работа, му представят два поменика за съгласие и подпис. Единият е с правата на работника, а другият с неговите задължения. Защо в случая с Правата на човека в обществото, няма и задължения на човека към обществото, както трябва да бъде? Защо една определена част от обществото има само права, а друга само задължения? Всички заем от историята, как постъпиха колонизаторите от същия този цивилизован Запад, с нецивилизованите, "непригодните" хора в колониите, които не можеха да си изпълняват задълженията към новото общество. За да не им пречат на възхода и да ги хрантутят, направо ги избиха, а останалите насметоха в пущинаците, в резервати.

Защо господарите сега не се сетят за тази своя "грешка" тогава и да внушат на "нецивилизованите" и непригодни наши сънародници, че имат и те задължения към обществото, а им набиват в главите само Правата на човека? И то, да си ги търсят от нас – българите, главно в първия стожер – за живота, бита и възпроизводството. За втория стожер – образованието, културата и изкуствата, само да имитират. А за третия, дори не бива да се  споменава. А ето го и чудото на чудесата. Менторите, еничарите от някои от неправителствените организации – злокачествените образувания в организма на всяко обречено общество, в процес на ликвидиране. Колкото са на брой НПОтата, десеторно повече са "ползите" от тях, но аз ще ги обобщя само до две.

Те считат българите за идиоти и се стремят да ги направят достойни хора.

Те считат българите за достойни хора и се стремят да ги направят идиоти                                                                       Обществените дела не са точна наука, но и там понятията могат и се прилагат с различен знак, но за разлика от математиката, тук знакът минус никога не се споменава. Ето, това ни е проблемът! Всичко, което внесоха у нас от Запад, демокрацията, човешките права, пазарната икономика, либерализма и т. н. и т. н, у нас се прилагат с отрицателен знак и антибългарска носоченост. Точно както дядо поп го е казал,
"Не ме гледай какво върша, а слушай, какво ти говоря!".
Заради непознаването ни на знаците плюс и минус в обществените дела, тези понятия ни въздействат по кашпировски, като имплантирани мозъчни филтри. Когато ги чуем, онемяваме, вцепеняваме се и първосигнално изпълняваме всяка команда като идиоти – Прави едно! Прави две! Прави три! – Предай се! Подчини се! Покори се! А е писано,
"По делата им ще ги познаете.".
На официално, междудържавно ниво, веднага след промените у нас първо дойдоха "съветниците", които ни наредиха да извършим няколко неща. Примерно, следните.
Да създадем нови партии и управлението на партиите и държавата да се поверява само на посочени и одобрени от господарите лица, на които наредиха да извършат следните промени в държавата:

Властта в България да се раздели и всяка власт да отговаря само пред господарите.

Финансите ни да преминат под управление на МВФ и СБ. Банките ни да се приватизират и да влязат чужди. Всички "излишни пари" да бъдат ограбени, чрез официални и неофициални финансови манипулации и пирамиди, а паричните потоци да текат само в една посока – навън.

Да се смени старата лоша конституция, с нова по- лоша конституция.

Да се ползва избирателна система, която да позволява всеки олигофрен да може да влиза в парламента.

Да променят законите така, че да работят винаги против българите и държавата. В полза на малцинствата у нас, на съседите, на великите сили и на цялото прогресивно човечество.

Да се премахне смъртното наказание.

Де регистрират ДПС. Така съвместното съществуване на Конституцията, етническата партия ДПС и Конституционния съд, чрез решенията му по казуса ДПС, стават правно несъвместими.

Да се ликвидира и овладее армията, за да им служи, след влизането ни в НАТО.

Да се премахнат граничните заграждения.

Да се ликвидират и овладеят специалните служби, за да им служат.

Да се поощрява и поддържа корупцията в цялата държава.

Да се разстрои и поддържа разстроена съдебната система.

Да се разстрои и поддържа разстроено здравеопазването.

Да се разстрои и поддържа разстроено образованието.

Да се ликвидират и овладеят промишлеността, енергетиката, комуникациите и добивните предприятия. Чрез приватизация, да се създадат монополи в жизненоважните сектори, които заедно с банките да налагат правила и договори, с които да унизяват и ограбват гражданите.

Да се раздроби и унищожи селското и горското стопанство и да се разграбят.

Да се разреши безконтролен внос на стоки и услуги.

Чрез ликвидация на икономиката да се остави страната без собствени приходи, за да се уповава на помощи и милостиня отвън.

Да се възпрепятства по всякакъв начин сдружаването и кооперирането.

Да не се защитава и стимулира българското стопанство. Чрез свободна и неравноправна конкуренция да се доубива и доограбава.

Заплатите и пенсиите да се държат ниски.

Да се създаде и поддържа висока безработица. Така младите, кадърните, предприемчивите да бъдат принудени да емигрират.

Чрез затриване на лечебници, училища и транспорт в малките населени места и лишаване на населението от поминък, да се обезлюдят големи територии от страната и да се подготвят за заселване от чужденци, чрез разпродажба на земята или чрез оземляване на бежанци.

Да се приемат всички "бежанци" и да им се осигурят добри условия за живот, медицинско обслужване, образование и интеграция.

Законите да позволяват лесно влизане и заселване на чужденци в страната и придобиване на статут за себе си и своите семейства, по изключително облекчен и безпроблемен начин, в качеството си на бизнесмени.

Да допуснат чужди медии в страната. За да промиват мозъците на гражданите, да ги манипулират и да им внушават какви са желанията на господарите и как гражданите да влязат и да вървят в правия път.

В медиите да се акцентира главно на отрицателните новини и събития: изнасилвания, убийства, кражби, грабежи, нападения, отвличания, мафиотски престрелки, групировки и кланове, проституция, наркотици, корупцията на държавните служители, митничарите, политиците, лекарите, учителите, службите и полицията.

Да се поощряват и насаждат изяви, подтикващи към всички долни човешки страсти, желания и качества: чалгата, простотията, проституцията, алчността, лесната печалба, мързела, суетността, непочтеността, наркоманията, секса и хомосексуализма. Те да са жалони в предаванията на медиите и да проповядват и насаждат желания от господарите морал.

Да се възпрепятстват, ограничават, порицават и забраняват всякакви родолюбиви пориви, движения, сдружения и изяви.

Да се подменят националните ценности в угода на господарите. Историята да се изчисти от всякакви обединителни, освободителни, отбранителни, възрожденски, политически и военни постижения на българите и те да се преобърнат в завоевателни, шовинистични, противозаконни, нехуманни и великоимперски ламтежи на българите, насочени против горките ни хуманни поробители, съседи и верни съюзници, против общочовешките ценности и цивилизация.

Да се втълпява на българите огромна и непростима вина от делата на предците им, към малцинствата у нас, към съседите, към великите сили и към прогресивното човечество и че поради това са длъжни да плащат морален, социален и всякакви други дългове за това, на малцинствата у нас, на съседите, на великите сили и на прогресивното човечество.

Големите личности и герои от пантеона на нашето минало да бъдат принизявани, омаскарявани, отричани и отстранявани от съвременната ни култура, литература и образование.

Да се принизи и замърси българския език, чрез навлизане в медиите и учебниците на жаргонни, неморални и чужди думи, изрази и граматически правила. Да се правят опити за частични граматически реформи в езика. Да се правят опити за подмяна на азбуката.

Да внесат разкол и разделение в синода и мюфтийството.

Да се разреши влизането и регистрацията на всякакви вероизповедания и секти. На религиозни фундаменталисти и всякакви фондации. На всякакви неправителствени и хомосексуални организации.

Да влязат и да работят тук чуждестранни правителствени културни и некултурни институти, институции и фондации.

Културата, изкуствата и спортът, да бъдат оставяни сами на себе си и да им се пречи. Бележити наши личности и достижения в тези области да бъдат забравени, обезценявани и унизявани.

Да се създаде хаос и несигурност сред хората и в страната, та
от нийде надежда взорът да не види.

Да се разединят българите във всички възможни посоки и с всички възможни средства.

Противно на девиза на нацията
"Съединението прави силата!",
вътре в Народното събрание, да властва девизът,
"Разединението прави слабостта!".

Малцинствата да се отделят, сплотяват, създават нови и да се противопоставят на българските национални интереси и държава.

Животните, дивите, бездомните и домашните да бъдат поставени над хората и защитата им, грижата за тях и добрите условия за отглеждането и съществуването им да са задължителни и приоритетни.

Малцинствата да бъдат защитавани от неправителствените организации, законите, адвокатите, и международните институции.

Циганите да бъдат умишлено отделени и отчуждени от обществото. Чрез безработицата да бъдат лишени от доходи и да преминат на пълна бюджетна социална издръжка. Да бъдат обучавани и поощрявани към незаконна търговия, производства, просия, кражби, грабежи, изнасилвания, измами и други деяния. Те трябва да станат "низши и подтиснати", в достатъчно количество – благодатна почва за идеологиите и там да бъде посят Ислямът.                                                                                                                 Едно общество винаги има външни и вътрешни врагове.

Как да разпознаваме кой, кой е от външните? За отговор трябва да се обърнем към Великия Български език. Там думата "наше" – българско, винаги означава и трябва да означава само "наше" – българско и нищо друго. Противоположна на "наше", е думата "чуждо" – небългарско и винаги означава и би трябвало да означава само "чуждо" – небългарско. Тези две думи не са и никога няма да бъдат взаимнозаменяеми – синоними. Така трябва да бъде и с всички неща от живота, особено с обществените дела и идеологиите. Най-вече, когато ни даряват нещо безвъзмездно и вкусно, ей така. Точно него трябва много добре да оглеждаме и да се опитаме да разберем, къде е закачено червейчето и дали е само едно. Иначе, както народът го е казал, ставаме лапнишарани. И с вътрешния враг работата е сериозна, но и там може да се види това- онова. Хората, който насаждат и поддържат собствена или чужда идеология в определена страна, чрез морала и законите прокарват водоравна разделителна линия в обществото, която бранят строго и не разрешават да бъде преминавана от случайни хора и сдружения. Над нея е явният и таен елит, а под нея гражданите. Тя е много повече от правовата политическа власт. Разделителната линия може да е видима или невидима, но резултатите от нея са в по-голяма или по-малка степен видими. Отчитането и анализа на равнището на тази линия в обществото е показателно за неговото състояние. Обществото трябва да се разглежда като пирамида. В началото, в древността властта е била еднолична и абсолютна. Това означава, че разделителната линия е била права, къса и високо под върха на пирамидата. Владетелят е имал право и е притежавал всички блага в обществото и не е подлежал на никакви санкции от никакви закони. В по-късни времена, абсолютната власт бива споделена с малък брой хора. Благата и отговорностите също. При републиканското управление, върхът на пирамидата вече го няма. Министерският съвет няма абсолютна власт и не притежава всички блага. Но партийността на политическата власт предполага, че не само правителството, но и цялата му партия имат повече права за блага и по-малко отговорности пред закона. Елита става по многоброен, а разделителната линия по дълга и е по-ниско в пирамидата. Политиците в България днес са много и се различават само по това, на кого искат да ни продадат – на Изтока или на Запада. А държавници няма. Властта вече не е само политическа, а и религиозна, финансова, икономическа, военна, на службите, на мафията и голяма част от религиозните, финансови, икономически, военни, спецове и мафиотски водачи преминават над разделителната линия и стават неформален, таен елит, придобиват права и блага и се издигат над законите. Така разделителната линия става дълга, пада ниско в пирамидата и е зигзагообразна и невидима. В крайна сметка количествената разлика между хората над линията и под линията става много малка и пирамидата, обществото, е извадено от равновесие. Товара за долните хора, под линията е непосилен и техните усилия не могат да задоволят алчността на горните, на хрантутниците и обществото отива към своя крах.                                                                              
Оказва се, че ние – българите днес сме във война, която се води срещу нас по всички възможни начини. На два фронта – външен и вътрешен. И ние губим. Засега. Война днес не означава само оръжия и барут, а е агресия по всички възможни начини – по трите стожера на народа ни, докато се стигне и до територията. Сбъдна се пророчеството на Джагаров, записано преди години,
„...слепец ще те води по правия друм и може би тъй ще се случи че някой глупак ще те учи на ум, клеветник на чест ще те учи.”
Всичко това, е много тревожно, но изход винаги има.
А начинът е това, което са ни завещали дедите,
"Съединението прави силата!".
Руския публицист Константин Душенов. казва това, което всеки истински българин знае:
"Светът става все по-суров – понякога се потъпква не просто международното право, но даже елементарното приличие. Трябва да си силен във военно, технологично, икономическо отношение – но все пак главното, което ще определя успеха – това е качеството на хората, на обществото; качество интелектуално, духовно и морално. В края на краищата, и икономическият растеж, и благосъстоянието, и геополитическото влияние – това са резултати от състоянието на самото общество, от това доколко гражданите се чувстват като един народ, доколко са вкоренени в своята история, в ценностите и традициите, дали ги обединяват общи цели и отговорности."
                                                                     ВАРНОВАТА СИСТЕМА
Дедите ни пренасят истините, правилата от Вселенския Закон и в обществения живот, като готови модели, измислени от Висшия Вселенски Разум, приложени и проверени във Вселената. За устройството на обществото, нашите деди създават система от четири
варни
, за правилно оценяване на умствените способности на хората, следствие от тяхната лична еволюция и знания и поставянето им на подобаващото място в обществената властова структура. Тук трябва да отбележа нещо важно. Не се оценяват и разделят на четири групи хората, а знанията и уменията им. Хората са само носители, прозорци към голямата Истина, защото главната цел на човешкия живот е познанието за света, Истината.

Като модел за Варновата система е взет моделът за Петте Велики Елемента, известни в Индия като Панча Маха Бхута, а те според писмените източници са: Етер, Въздух, Вода, Земя и Огън. Необходима е малка поправка на „писмените източници”. Петият елемент – Огънят, не е елемент, а времето, движението, което според съвременната терминология е електромагнетизмът. Така елементите остават четири – Чатур Маха Бхута – пространството. Те са четирите плътности на полето около земното ядро – четирите агрегатни състояния на материята – четирите и качествени състояния. От тук са и четирите варни – четирите равнища на познанието у хората. Но петият „елемент” – огънят, движението, не е отхвърлен, а е гарант за прилагането на Варновата система. Той, е задължителното придвижване на личности в обществената структура, там където им е мястото, според тяхната лична варна. Първата, висшата варна, символично съответства на физическата плътност на полето Гана, Акаша, Етер, плазма. За Акаша, в книгата „Фините неща в природата” от Рама Прасад е записано:
„Акаша – название на първата Татва, етера на звука. Тя е особено важна, тъй като в нея възникват, съществуват и действат всички останали Татви. В Акаша се съдържат всички форми и идеи на Вселената, тя предхожда или следва всяко същество. От това състояние може мигновено да се появи всяка друга Татва или субстанция или по-точно – в него съществува всичко в непроявена форма.”
Човекът, който е способен да достигне висшето познание Веда, за висшите тайни на Всемира, е окачествен като: велик мъдрец, балар, балкхар, риш, бракхман, атман, махатман, двиджа – два пъти роден – телесно и духовно. Такива хора са направлявали развитието на човешката цивилизация. Проблемът при тях е, че не се раждат всеки ден. Не на всеки човек се отваря третото око – разумът, за да стане двиджа и поради това се появяват научените лъжемъдреци, за които Лао Дзъ казва,
" Мъдрият не е начетен. Начетеният не е мъдър.".
Хората от висшата варна – брахманите, нямат желания. Те се ръководят от обективната, природната Истина и нея прилагат в обществения живот като правила и норми. Затова в древни текстове се казва,
„Ако искаш да станеш мъдър, убий желанията в теб.”
, а в Бхагавад гита, за брахманите е записано следното.
"Който не мрази озарението, действеността и помрачението, когато идват, нито мечтае за тях, о, Пандава, когато ги няма, невъзмутим, нетрепващ от силите, казва, запазил самообладание: „Не аз – природните сили действат!” И не трепва от техните действия, неизменен в неволя и радост, равнодушен към кал, камък, злато,
към желаното и нежеланото, към похвали и хули – еднакъв, и към почести и унижения, и към приятел и враг – еднакъв, отхвърлил личните земни стремежи – този човек е надмогнал силите."

Символичният цвят на първата варна е белият, защото той съдържа в себе си всички останали цветове или както се казва в цитата по-горе "
В Акаша се съдържат всички форми и идеи на Вселената".
Така и брахманът обладава цялото човешко познание. Те са Бялото братство, по-точно Баловото братство. Когато брахманите управляват света, посоката и методите за развитие на обществото са сътрудничество и еволюция. Втората варна символично съответства на газовата плътност на полето – атмосферата. Отнесена към човека, е символ за възвишеност на разума и чувствата, на морала и добродетелността, на просветлеността и просветеността, на чистотата на духа и тялото. Такива са качествата на човек, който не достига до висините на познанието, но е придобил достатъчно високи знания и умения и затова е окачествен като Кхсадра – владетелите, аристократите и висшите военни. Те трябва да са морално чисти и безкористни – прозрачни като въздуха, за да бъдат съвършени проводници на познанието и указанията на брахманите. Те не желаят да работят и да се смесват с простолюдието, за да не се замърсят морално, идейно и физически. Затова са горди и властолюбиви. Проблемът при тях е, че по късно, поради отсъствие на брахмани или под влияние на собствените си страсти и желания налагат династичност и наследственост – монархията. Недостатъците на монархичната система се поправят с републиканско управление. Символичният цвят на втората варна е жълтият – цветът на нарциса. Който е гледал филма „Последният император” навярно си спомня думите на императора,
„Като дете мислех, че светът е жълт”
, защото всичко около малкия император беше в жълт императорски цвят. Те са жълтите – монархическите братства. Когато Кхсадриите управляват света без брахмани, посоката и методите за развитие на обществото са противопоставяне, а като следствие от това войните. Третата варна символично съответства на течната плътност на полето – водата. Отнесена към човека, е символ за деятелност, изменчивост, страсти и желания.

Такива са качествата на човек, който е придобил само знания с приложен характер, затова е окачествен като Ваиса. Те са били търговците, занаятчиите и земевладелците. Днес на преден план в третата варна трябва да се поставят банкерите. Не рядко ваиса са груби, алчни материалисти, чревоугодници, сластолюбци, хора с много страсти и желания. Недостатъчно просветлени, недостатъчно просветени, не винаги морални и не винаги добродетелни. Те са икономическата мощ на обществото, така наречената „Средна класа”. Те изграждат, те рушат. Страстите и желанията им за власт и мощ ги тласкат към революции. Проблемът при тях е съотношението между желанията им, от едно страна и знанията и уменията им, от друга. Символичният цвят на третата варна е червеният – цветът на удоволствието. Те са хора с духовни и телесни страсти и пороци, от многоцветните братства. Когато Ваисите управляват света без брахмани и кхсадрии, посоката и методите за развитие на обществото са анархия и инволюция. Четвъртата варна символично съответства на твърдата плътност на полето – земята. Отнесена към човека, е символ за мрак и невежество, на нисък морал, на леност и бездействие. Такъв е човекът с ниски естествени качества и малко придобити знания и умения, затова е окачествен като Судра. Те са наемните работници, хората на черния труд, хората които не могат да се пригодят към цивилизацията, към новото и прогреса. Те задоволяват единствено нуждите на своето тяло. Символичният цвят на четвъртата варна е черният – символ на мрак и невежество. Те нямат братства. Когато всички станем судри и настъпи безвластие, ще означава, че сме в дъното на Кали Юга, че съвременното човечество вече се е изчерпило и си отива по естествен път. Днес Варновата система е атакувана, клеветена и позорена главно в две посоки. Първо. Тя е обявена за класова и затова се използва думата каста. Вярно е, че в определен период от историята на Индия, „петият елемент” престава да действа и обществото приема кастите като окончателно разделение по класов, съсловен, професионален, религиозен и др. показатели. Кастите се затварят и наистина стават регресивни. Но Варновата система няма групов характер. Тя е насочена към отделната личност. Така е записано и в „Бхагавад гита”, в осемнадесета песен.
„Действията на брахмани и кшатрии,
вайши и шудри, о, Парамтапа,
са разделени според качествата
на личната природа у всеки.”

Всеки човек в древността ни е познавал варновата система. Знаел си е много добре мястото в обществото и не е протестирал, а си е изпълнявал задълженията произтичащи от неговата варна и професия. Имал е право да се придвижи нагоре в отвесна посока и да премине в по-горната варна, но само ако докаже знания и умения за това. И за хората във всяка варна е имало възможност за борба и постигане на по-достоен живот, също чрез доказване на по-високи знания и умения. Остатък от варновата система доскоро у нас бяха еснафските сдружения. Там, за да научиш занаят, първо чиракуваш, после ставаш калфа и когато си издържиш изпита пред еснафа, ставаш и ти майстор. От судра, ставаш ваиса. Животът е борба и усилия за победа. Затова когато судрите се съревновават помежду си, според законите и морала, печелят те, печелят и другите, а обществото е в равновесие. Когато ваисите се съревновават помежду си, според законите и морала, печелят те, печелят и другите, а обществото е в равновесие. Когато кхсадриите се съревновават помежду си, според законите и морала, печелят те, печелят и другите, а обществото е в равновесие. Но когато брахманите се съревновават помежду си, тежко и горко на народите. Те не са брахмани.
В наше време, благодарение на прогреса и глобализацията, различията в качествено и количествено съотношение между варните в общочовешко измерение са много по-малки. Но заради глобализацията се появиха новите касти – международните съсловни организации, които естествено се държат като мафии. На първо място са финансовите институции: МВФ, СБ, ОПЕК, НАТО, банките, религиите, военните, фармацевтите, медиите, тайните служби, спортните организации и др. Това е възможно поради две причини.

Заради общественият закон който гласи,
"Всяко обществено сдружение или дейност, оставени без надзор и контрол, рано или късно се обръщат против това, заради което са създадени!"
Родолюбието (национализмът) беше порицано и забранено и така новите международни касти
"Намериха село без кучета"
Второ: Заради символичните цветове на четирите варни, варновата система е обявена за расистка. Взема се предвид фактът, че хората в Индия наистина се различават по цвета на кожата. На север са по-светлокожи, а на юг по-мургави.

Това обвинение към Варновата система е несъстоятелно и поради факта, че думата "
раса"
няма нищо общо с цвета на човешката кожа. Както се вижда от написаното до тук, ние не сме равни в обществото. Това дава повод на някои да атакуват Варновата система и по трети показател, че тя е елитарна. Да, тя е и трябва да бъде елитарна. Народ без елит няма бъдеще. Точно за това нашите деди са създали Варновата система. Тя работи безупречно и днес в напредналите страни. Всяко отклонение от нея води до застой и дори връщане назад. Знаем как в комунистическото общество у нас и в прехода след него, се овластяваха верни на партията или по шуробаджанашка линия неподготвени и користни хора от простолюдието –судри
и какви дела натвориха те. Днес, пример за явно прилагане на Варновата система е управлението на Иран, а доскоро и на Либия. Но, вероятно има и държави, които я прилагат скрито. Прилагането на Варновата система, е най-важният тест за всяко общество. Ако го решава правилно, ще върви уверено напред. А при нас днес нещата не вървят, не само заради това, но и защото не работи "петият елемент"                                                                МИРОГЛЕДЪТ     




Гласувай:
0


Вълнообразно


1. bgman13 - Тая аналогия на Франклин не е уда...
19.07.2014 22:54
Тая аналогия на Франклин не е удачна. Ето, ти например казваш по някакъв си повод, "чак такова чудо не е отбелязано в човешката история". А нима е отбелязано в човешката история опитомените животни да имат някакви отношения с дивите. Когато вълците нападат добитъка, те си имат работа с човека. Когато вълците нападат дивите тревопасни животни, те са равностойни с тях, защото вълците също доста умират когато не успяват да стигнат до хапката.
В такива случаи, дивите овни, кози, сърни, елени и пр. побеждават вълците и ги убиват.

Добре въоръженото агне реално представлява вълк. Когато неговото оръжие е резултат от негови способности. Но може някой да му е подарил оръжието. Обичайното явление е обществото да подари на агнетата оръжие. Именно защото няма демокрация, а не защото има. Преди Франклин, Чърчил или някой друг да ми критикува демокрацията, трябва да отчете безспорния факт, че демокрация никога не е имало. Т.е. никога не е имало истински демократична избирателна система, посредством която електоратът да избира наистина. Така беше и през комунизма, когато също според теорията комунистическата система, уж предлагаше най-добрата демокрация. И нека всеки който ще критикува демокрацията, първо да изкритикува псевдодемокрацията. И при положение, че демокрация никога не е имало, на фона на очевидно дефектните недемократична система, има смисъл да пробваме най-накрая и демокрацията.
цитирай
2. nikikm - Ти какво се
19.07.2014 22:59
втеляваш?Или имаш насреща си олигофрени!още не всички сме такива,та:Демокрацията е-нема такова животно!торба ли е,мираж..???Което ти харесва,на мен-не!Ей ти демокрация!Но ако се срещнем и един от нас си промени мнението по разбираеми причини и той има право на това,това е пак демокрация!Да ти ебем демокрацията!по-добре с колта,че тогава сме равни,ама колтове дават само на демократи,като теб,дето харесват демокрацията!Тия дето не-на разработка!това са ти" шансовете" и твоите и моите! За кви "шансове" плещиш бе?Неграмотен ли си или купен!?
цитирай
3. bgman13 - По-спокойно де, реагираш много ...
20.07.2014 00:03
По-спокойно де, реагираш много неадекватно. Оня ден един дето пишеше под един друг псевдоним ми надрънка подобни простотии - андрешко. И той има свойството, както и ти, да пише с цветни големи букви. Да не си същия подставен агент? Кажи под колко псевдонима още се изяваваш, та да знам и да не сбърквам повече да си говора с тебе.
цитирай
4. nikikm - Признавам ти
20.07.2014 16:47
че,имаш известно право,четох ти поста още веднъж!Нещо ми се е сторило.А че от време на време избухвам си прав,но вероятно си има причини!За големите букви,когато намирам нещо за важно и искам да го подчертая! Иначе съм си агент,даже виден агент!И за какво са ми псевдоними и пр.глупости за дребни агентчета?Написал съм си името. Е,имам и още няколко,л.карти,паспорти,националности,пари кеш и пищов.В корпоративна банка са и не знам,ще ми ги върнат ли?Поздрави и не се сърди,случват се понякога разправии между добри хора!
цитирай
5. bgman13 - Не се сърдя - поздрави и от мене! В...
20.07.2014 21:10
Не се сърдя - поздрави и от мене! Вчера беше събота, може да си празнувал - на всеки се случва.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19804502
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930