Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.07.2014 22:21 - О.р. полк. Гергин Гергинов: Бук М1 правят целта на решето, а не оставят една единствена пробойна http://nreporter.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1197 Коментари: 2 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
О.р. полк. Гергин Гергинов: Бук М1 правят целта на решето, а не оставят една единствена пробойна

imageНе е възможно да се установи толкова бързо дали Бойнг-ът на Малайзийските авиолинии е свален именно от уставовка „Бук“. Всичко което се тиражира по този въпрос е твърде прибързано и необосновано. Вярно е обаче, че южно от гр. Донецк са разположени 2 зенитно-ракетни батареи, въоръжени с „Бук – М1“. Обсегът на ракетата е достатъчен, за да свали самолета, но въпросът е, че няма доказателства, че това е направено с тази ракета, още повече, че е направено със силите на сепаратистите.

Това каза за предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“ заместник-председателят на клуб „Ракетни войски и артилерия“ в Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва и преподавател във Военната академия „Г.С. Раковски“ о.р. полковник Гергин Гергинов. Ракетният комплекс е на въоръжение от 1983 г. и наскоро е била ремонтирана, сподели Гергинов. Когато сепаратистите са овладели района от Донецк, те са съобщили, че са овладели и една такава установка. Официален Киев обаче е заявил, че именно овладяната установка е небоеспособна, защото войниците са я обезвредили, преди да напуснат поделенията. Гергинов коментира и възможността такава установка да е доставена от Русия на сепаратистите:

„Теоретично погледнато, всичко е възможно, но един такъв комплекс, заедно с командния пункт за управление, радиолокационната станция за откриване на целите, бойните машини, транспортно-зареждащите и разни други машини от земното оборудване за обслужване на комплекса, не е малка цел, която не може да се открие от космическото разузнаване на американците, например.

Зенитната ракета на Бук М1 е с насочено действие – разгръща се в посока на целта по време на полета и изстрелва готови поразяващи елементи. Те просто правят на решето фюзелажа на целта, а не оставят една единствена пробойна. Точно тук може да се направи и изводът, че този самолет, ако тази пробойна, която беше показана, е реалност, не е свален с ракета, а може би с нещо друго, примерно самолет – изтребител или щурмови. Разследващите на ОССЕ са на място и работят. Те са специалисти и могат да докажат това.“

Според експерта, въздържаната реакция на САЩ след инцидента говори, че страните знаят нещо, което не съобщават. Той допуска човешка грешка от страна на въоръжените сили на Украйна като най-вероятен вариант. Разшифроването на информацията от черните кутии ще даде точна информация за станалото, уверен е Гергинов.

Източник: Българско национално радио





Гласувай:
0


Вълнообразно


1. pesho - 1. Самолета умишлено е насочен от ...
19.07.2014 22:31
1.Самолета умишлено е насочен от украйнските авиодиспечери към опасната зона,възниква въпроса ЗАЩО
2.Прихванат от 2 украйнски изтребителя,ЗАЩО
3.Веднага е обявено че е бил свален с ракета земя-въздух,но никой сателит не е регистрирал изстрелването на такава ракета,а те са на 2000.Партенката че свален от земята е пусната с цел да се насочи разследването в грещна посока.

Това са фактите,а не кой какво казал и кой кого обвинява. Ето и какво се случило

Самолета е свален с едрокалибрена картечница или с ракети въздух-въздух с каквито са въоръжени изтребители на няколко километра от руската граница.Тези които са го направили са избързали с около 2-3 мин.след което той е щял да падне в Русия.
Резултатите от разследването са безмислени защото ще докажат единствено че е свален с ракета,но не и кой е натиснал копчето и откъде е дошла ракетата.Единствения случай в който може да се разбере истината ако в записа от черната кутия пилотите казват кой и откъде ги обстрелва което е малко вероятно.
цитирай
2. nikikm - Сигурно си прав
21.07.2014 00:43
за някои неща,не съм специалист!До сега разбрах,че не е Град,защото прави многобройни пробойни.,каквито и картечницата предполагам.Самолетна ракета звучи по-реално!Ще следим.И също съм убеден,че правителството на Украйна е виновно.До сега не е отговорило на доста повече от десет въпроса.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19802181
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930