Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2014 21:33 - О.р. полк. Гергин Гергинов: Бук М1 правят целта на решето, а не оставят една единствена пробойна http://nreporter.info
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
О.р. полк. Гергин Гергинов: Бук М1 правят целта на решето, а не оставят една единствена пробойна   юли 19, 2014 

imageНе е възможно да се установи толкова бързо дали Бойнг-ът на Малайзийските авиолинии е свален именно от уставовка „Бук“. Всичко което се тиражира по този въпрос е твърде прибързано и необосновано. Вярно е обаче, че южно от гр. Донецк са разположени 2 зенитно-ракетни батареи, въоръжени с „Бук – М1“. Обсегът на ракетата е достатъчен, за да свали самолета, но въпросът е, че няма доказателства, че това е направено с тази ракета, още повече, че е направено със силите на сепаратистите.

Това каза за предаването „Събота 150“ по „Хоризонт“ заместник-председателят на клуб „Ракетни войски и артилерия“ в Съюза на сержантите и офицерите от запаса и резерва и преподавател във Военната академия „Г.С. Раковски“ о.р. полковник Гергин Гергинов. Ракетният комплекс е на въоръжение от 1983 г. и наскоро е била ремонтирана, сподели Гергинов. Когато сепаратистите са овладели района от Донецк, те са съобщили, че са овладели и една такава установка. Официален Киев обаче е заявил, че именно овладяната установка е небоеспособна, защото войниците са я обезвредили, преди да напуснат поделенията. Гергинов коментира и възможността такава установка да е доставена от Русия на сепаратистите:

„Теоретично погледнато, всичко е възможно, но един такъв комплекс, заедно с командния пункт за управление, радиолокационната станция за откриване на целите, бойните машини, транспортно-зареждащите и разни други машини от земното оборудване за обслужване на комплекса, не е малка цел, която не може да се открие от космическото разузнаване на американците, например.

Зенитната ракета на Бук М1 е с насочено действие – разгръща се в посока на целта по време на полета и изстрелва готови поразяващи елементи. Те просто правят на решето фюзелажа на целта, а не оставят една единствена пробойна. Точно тук може да се направи и изводът, че този самолет, ако тази пробойна, която беше показана, е реалност, не е свален с ракета, а може би с нещо друго, примерно самолет – изтребител или щурмови. Разследващите на ОССЕ са на място и работят. Те са специалисти и могат да докажат това.“

Според експерта, въздържаната реакция на САЩ след инцидента говори, че страните знаят нещо, което не съобщават. Той допуска човешка грешка от страна на въоръжените сили на Украйна като най-вероятен вариант. Разшифроването на информацията от черните кутии ще даде точна информация за станалото, уверен е Гергинов.

Източник: Българско национално радио





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697109
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031