Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.07.2014 19:39 - Газенето на закона е основно гражданско право в ромските гета http://www.svobodnoslovo.eu
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 593 Коментари: 1 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Газенето на закона е основно гражданско право в ромските гета

22.07.2014

Втори ден в Стара Загора се опитват да наложат закона, който 20 години е бил пренебрегван. Повечето хора, следящи новините се чудят дали това ще се случи и в останалите градове на страната.

Няма да продължи. Казвам го категорично. Защото когато законите са били газени толкова много години, нарушаването им се превръща в основно право на нарушителите. Акцията няма да продължи и защото ромите от гетата са ухажван електорат. Вече повече от 20 години те са над закона. Могат да вдигат незаконни къщи, защото държавата не им осигурява домове. Могат да получават всевъзможни помощи, защото държавата не им дава работа. Могат да крадат- всичко от кабели и жп релси до всяко метално парче в нечии имот. Всичко могат те.

imageИ в Хасково е така. Гетото „Република“ се разраства, както и населението му. Официална статистика няма, но това се вижда и с просто око. И там се шири беззаконието, което вече се е превърнало в основно гражданско право на обитателите на квартала. Сватбите са почти ежедневие и стават на улицата, като не липсват ди-джей и мощни колони. Тук понятията смущаване на обществения ред и спокойствието на хората, живеещи на близо, не съществуват. Незаконните къщи са на по два- три ката, накичени със сателитни чинии и климатици. Пълно е с незаконни магазини и игрални зали, чиито собственици хал-хабер си нямат от касови апарати и данъци. Всички тези обекти си имат и ток, и вода, които по правило не се плащат. Периодично местното ВиК прави наказателни акции за прекъсване на незаконни връзки, колкото да видят останалите абонати, които плащат по 3 лева за кубик ужасна вода, че нещо се прави. EVN вади електромерите на стълбове по улиците, но ток се краде яко. На пазара в махалата се търгуват какви ли не стоки- от цигари без бандерол, до месо, ей така незаконно. Тя и джамията е такава. За нея обаче всички в Хасково се правят, че не знаят. Е, веднъж властите написаха предписание на ходжата, но той пак си пее когато му хрумне в 5 сутринта. То в Хасково няма роми, те всички вече се пишат турци мюсюлмани, но това е друга тема.

Тези хора си живеят абсолютно незаконно и необезпокоявано вече повече от 20 години. Сега ако ги обезпокои някой те ще напомнят, че са гласували на изборите и това им дава неограничени права. Ще вдигнат шум до Бога, ще дойдат правозащитните организации, които само това чакат. Ще писнат, че в гетата където се събарят домове, има деца, бременни и стари хора. Тях винаги ги и имало обаче.

Така че за съществуването на гетата вина имат и защитниците на човешки права, които 20 години нищо не направиха за хората в тях, освен да пишат доклади и декади за включвания. Всъщност понаправиха нещо- чат- тап даваха дарения, включваха ромските деца в всевъзможни проекти, чиято единствена цел бе да се изкара някой лев на гърба на ромите. Децата пак са в клоаките гетата, пак са голи, а родителите им си живеят необезпокоявано и чакат държаване нещо да им даде.Нали идват избори пак





Гласувай:
2


Вълнообразно


1. nikikm - Разкола
22.07.2014 22:10
няма значение. И единни да сме....виж,преди малко публикувах един виц.Може да ти светне!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809839
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930