Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2014 18:33 - Балканска връзка около сваления малайзийски самолет?http://alterinformation.wordpress.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 901 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Балканска връзка около сваления малайзийски самолет?

Говорели ли са Путин и Обама минути преди свалянето на малайзийския самолет и възможно ли е свалянето на самолета да е в следствие на „военните игри“, които ВВС на НАТО провеждат в този момент над съседна Румъния?

image

На 17 юли Боинг 777 на „Малайзия Еърлайнс“  МН17 извършва полет по линията Амстердам-Куала-Лумпур. На 80 км. от Донецк пътническия самолет с близо 300 души на борда, предимно европейци, е свален от ракета. Това е втората трагедия с малайзийски самолет тази година. Неотдавна мистериозно изчезна друг самолет – МН370 който така и не беше открит. Докато цялата световна общественост наблюдаваше изчезването на МН370 Съединените щати побързаха да се свържат с малайзийските власти, за да оглавят мисията по издирването на самолета. Остава въпроса доколко тази помощ е наистина помощ, доколко тя беше предложена от чисто благородни причини и имат ли връзка британските, израелските и американските тайни служби с изчезването на самолета, информации, за което се появиха в глобалната мрежа. Масовите медии са лаконични.  Доста вероятно е Съединените щати да са свалили малайзийския МН370, за да тестват капацитета на китайските сателити. Тази версия изказват много военни анализатори и наблюдатели. Китайското разузнаване също сподели тази версия. Самолета по линия Куала-Лампур-Пекин с 239 пасажери на борда, предимно китайци изчезна в ранните часове на 8 март.

След като Украйна се превърна в поредното геополитическо гето, на което САЩ+НАТО водят поредната война за влияние и ресурси с крайна цел превземане на украинския газ, саботиране на мирните политически и търговски отношения между Европа и Русия и излизане на НАТО на прага на Руската граница жестокостите и манипулациите около тях заприличаха на тези в Сирия. В тази връзка е редно да припомним какво се случи в останалата на заден план вече Сирия, където същите страни воюват помежду си в стил ала студената война: спомняте ли си скандала с употребата на химическо оръжие в Сирия? А разбрахте ли развръзката, до която се стигна съвсем наскоро – доказа се категорично, че не правителствената армия, а бунтовниците са изстреляли ракетите със Зарин, които доведоха до смъртта на десетки невинни. Ракетите са изстреляни от позиции, находящи се в територия, контролирана от наемниците. Малко след инцидента реномирани експерти от САЩ и експерта на ООН Ричард Лойд публикуваха доклад, според който радиуса на изстреляните ракети сочи, че няма как да са изстреляни от правителствената армия. Желанието на САЩ да нанесе военни удари над Сирия смръзнаха…случая бе забравен.

Тази поредна манипулация, в която целия арсенал от похвати влезе в сила е редно да се припомни, когато говорим за сваления в близост до Донецк малайзийски Боинг.

imageОсновните версии са няколко. Според едната украинските сили са объркали малайизийския пътнически самолет с този на руския президент Владимир Путин. Използваните ракети обаче и мястото, откъдето са изстреляни обаче хвърлят сянка над сепаратистите. Разбира се, трудно е да си помислим, че ако тайните служби на САЩ стоят зад свалянето на самолета биха използвали ракети, които са на въоръжение в армията на Украйна…

Ясно е и че големия печеливш от свалянето на пътническия самолет и гибелта на 239-те пасажери, предимно холандци – тоест европейци, е САЩ. Путин няма изгода от подобно нещо и това прилича на „сирийската“ провокация. Украйна веднага се отрече от задълженията си да контролира собственото си въздушно пространство, отговор защо самолета е бил насочен към един от най-размирните региони в страната не дойде. Русия беше обвинена веднага, а САЩ и НАТО имаха поредния аргумент, който използваха, за да въведат собствените си сили в Украйна, фактически на границата на Русия. Оставам настрана, че наемници от печално известната частна армия на САЩ „Блекуотър“, финансирана от Държавния департамент, действат в размирните региони на Украйна вероятно в отговор на изпратените руски военни без обузначения.

Разследването около свалянето на малайзийския пътнически самолет не може да бъде обективно, ако Съединените щати и държавите членки на НАТО оказват натиск. Съмнителни се струват и чисто новите в перфектно състояние намерени паспорти на част от пасажерите. Има и редица други съмнителни обстоятелства, но повечето в сферата на форумните конспирации, за това ще ги оставя настрана.

Балканска връзка?

Според друга версия минути преди свалянето на самолета над Украйна Путин е позвънил на американския си колега, Барак Обама, предупреждавайки го, че поредните „военни игри“ и провокации на НАТО-вски военно-въздушни сили, тези на Канада, над Румъния могат да доеведат до „фатален край“.

В мига, в който над Украйна бе свален малайзийският самолет Владимир Путин лети навръщане от Бразилия, а над Източна Европа се е намирал радиолокационен самолет на канадските ВВС. В периода, когато е свален самолета над Украйна над небето в централна Европа са наблюдавани „радиолокационни аномалий“. Путин е предупредил Барак Обама от борда на своя самолет, че това може да доведе до фатален край. Общо 13 самолета са изчезнали от радарите в мига, в който малаийзийския пътнически самолет Боинг 777 е свален на 80 км. от Донецк. Властите в Словакия обвиниха Евроконтрол, хвърляйки отговорността за радиолокационните аномалии.

За радиолокационните аномалии са предупредили още държавните контроли по въздушното пространство на Австрия, Южна Германия, Чехия и Словакия. Аномалиите са продължили цели 25 мин. до трагичното сваляне на пътническия самолет над Украйна.

Австрийското издание Der Kurier излезе с версията, че инцидента се е случил в следствие на добре организирана кибер-атака. Държавната информационна агенция в Словакия пък директно заяви, че инцидента с малаийзийския самолет е в следствие на провежданите в това време учения на НАТО в региона.

НАТО отрече изчезването на самолети от радарите да е свързано с техния самолет над Румъния, но признаха, че в периода 5-10 юни самолет на военно-въздушните сили на алианса HORNET ККВС RCAF CF е провел учения насочени именно в подобен шантаж. От алианса дори заявяват, че ученията са свързани с украинската криза и са „провокационни операции спрямо Русия“.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705259
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031