Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2014 19:12 - Как преписаха хаплогрупата на Тутанкамон R1b1a2 на половината мъже, живещи в Западна Европа, а за ДНК генеалогията на траките - НИЩО Автор: fascindoo
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1046 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 26.07.2014 19:18


Как преписаха хаплогрупата на Тутанкамон R1b1a2 на половината мъже, живещи в Западна Европа, а за ДНК генеалогията на траките - НИЩО  
image част от мумията на Тутанкамон

Eстествено, че НИЩО!
Защото има


ЗАКЛЮЧЕНИЯ за сегашния генетичен пул на 97.5% от българите по хаплогрупи

Встъпителни пояснения:

Хаплогрупите са хромозомни структури на човешката ДНК, обозначавани формално с главни букви от латинската азбука, а хаплоподгрупате  - с комбинация на малки  букви от латинската азбука с цифри и представят клоните на родословното дърво на човечеството. Хората, причислени кам една и съща хаплогрупа, са потомци на един и същ прародител – носят едни и същи характерни мутации на хромозомите в структурата на собствения им ген. Генетиците приемат, че в едно столетие има 5 поколения. Следователно в 25 хилядолетия, колкото е възрастта на хаплогрупа I, се вместват 1250 поколения.

Данните:

Синтезирано в Сегашния генетичен пул на 97% от българите по хаплогрупи  показах, че приблизително от 1400 теста в периодо 2008-2011, генетичния пул на съвременния българин е кристално ясен и в синтезиран вид изглеждат така:

  • 1. Хаплогрупи I, J и E (балкански хаплогрупи) - около 67 % от съвременните българи, сл. потомци на старото балканско население – траките, наричани гети, и предтракийското население пелагсите, наричани от елините още "пелагри" или "пелгари";
  • 2. Хаплогрупи R1а, R1b, G, H, L и М (азиатски хаплогрупи) - не надхвърля 30% от съвременните българи.
Тествани:

В тези 1400 теста участват български граждани със саморъчни декларации, че не са турци, цигани, помаци, евреи и пр.

Заключения:

Заключенията, както и обосновката и изводите представям в курсив (подчертан италик  или текст в червен цвят), които съм извел от обемистия анализ на хаплогрупите, направен от генетици в Европа и/или наши генетици.


1. Хаплогрупи I, J и E (балкански хаплогрупи) са установени в около 67.5 % от съвременните българи като потомци на старото балканско население –
траките, наричани гети, и предтракийското население пелагсите, наричани от елините още "пелагри" или "пелгари": 
  • - 4,5% носим гените на хаплогрупа I. Хаплогрупата I е най-старата хаплогрупа в Европа и вероятно единствената, която напълно произлиза оттук. С други думи, най-вероятно кроманьонците произлизат от тази хаплогрупа. Генетиците смятат, че първите представители на хаплогрупата I са пристигнали в Европа от Близкия изток (като хаплогрупа IJ) преди около 30000-45000 години, а впоследствие тази хаплогрупа се е развила като I преди 25 000 години;
  • - 19.5% от българите принадлежим към хаплогрупа I2a, най-вече тези в Добруджа, Северна България и в и около Софийското поле;
  • - Хаплогрупа I2a1 (M26 от Сардинския тип) бе намерена наскоро в неолитни кости от Франция, заедно с хаплогрупа G2a.
  • - 1,5% сме от хаплогрупа I2b;
  • - 3% сме от хаплогрупа J1;
  • - Хаплогрупа J има общ произход с хаплогрупа I и се разделя на два основни клона – J1 и J2. Cемитската група J1 се среща сред арабите с доста висок процент (70%) и е характерна за около 30% от евреите. До момента е открит един българин от тази хаплогрупа, произлизащ от източната част на Странджа. J2 е типичната хаплогрупа, пренесена от Месопотамия през Мала Азия на Балканите преди 10-12 хиляди години (Катта 1). Tя e силно разпространена в Южните Родопи, Беломорска Тракия и крайбрейните райони на почти цялото Средиземноморие. Поради това се смята от съвременните гръцки антрополози (и генетици) за характерен маркер на "елинистичната" експанзия над Средиземно море (още Платон пише, че преди елините са били пелазгите).
  • - J възниква преди около 45 хил. г. в Близкия изток или Кавказ, но в Европа се появява много по-късно - преди около 8 хил. г., вероятно с първите неолитни заселници. Главният път, по който те проникват на Стария континент, пресича диагонално Балканите.
  • - 7,9% от хаплогрупа J обхваща българите и на практика почти изцяло е представена от своята подгрупа J1 (7%). От всички J в Европа над 4/5 спадат към подклона J1.
  • - 24% от българите притежават ген от хаплогрупа Е1b1b;
  • - 4% от българите притежават ген от хаплогрупа Е1b1b1а2 (алфа-кластер), появил се на Балканите преди 12-10 000 години.
2. Хаплогрупи R1а, R1b, G, H и L (азиатски хаплогрупи) - не надхвърлят 30% от съвременните българи:  
  • - 10 % от хаплоподгрупата R1b1b2 (M269). Трябва да се отбележи, че този ген е възможно да е навлязал и частично от Кавказ към Балканите, тъй като в този период Черно море е било все още езеро.
  • - До този момент, предвид малкия брой тествани, не са открити българи потомци на западноевропейските келти с R1b1b2 (M269), въпреки исторически известните ни нашествия на дунавските келти и готи над траките.
  • - Хаплоподгрупата R1b1b1 (М73) се заселва в Таримската котловина, много лесно ще се открие дали прабългарите са донесли този ген до Балканите. 
  • - Хаплоподгрупата R1b1b1 се среща също при уйгурите към 20 %.
  • - Хаплоподгрупата R1b1b1 в някои райони на Западна Европа –  до 70% от населението.
  • - 4.5 % от хаплогрупа G;
  • - 0.1 % от хаплогрупа H;
  • - 0.4 % от хаплогрупа L;
  • - 0.2% от хаплогрупа М.
Обосновка:

Защо сме по-европейци от европейцте?

На картата се вижда разпространението на хаплогрупата I в съвременна Европа


image 

Карта на разпространението на хаплогрупата I в съвременна Европа

Шведите преди 2 години лансираха т.н. “готски синдром”, т.е., готите да са разнесли хаплогрупата I из Европа, синдром, базиран единствено на 50-60% на хаплогрупата I там.

Но, има едно но.

Свободните от ледници места съвпадат частично с дистрибуцията на хаплогрупата I в Европа, което дава основания на абсолютното мнозинство антрополози да приемат умерено позитивно хипотезата, че хаплогрупата I е от палеоевропейски произход, намерила е убежище от ледовете в сегашна причерноморска Украйна, репопулирала се  в Европа преди 15 хил. години и е била пометена от Европа след масивно нахлуване от изток на прото-индоевропейците, а и много други племена.
 

 image 
Карта на евентуалните климатични "убежища" при последното ледниково заледяване на Европа (Last Glacial Maximum) преди около 20 хил. години

Горните две карти дават основание на мнозина антрополози да твърдят, че хората от хаплогрупата I са палеолитното или поне мезолитното население на Европа.

Аргумент 1: При шведския  “готски синдром”, при които хаплогрупата I има един от локалните си максимуми (тъмно-виолетовите зони горе на първата карта), направиха едно амбициозно изследване на антично ДНК на скелети на ловци от мезолита, които се предполагаше да са от хаплогрупата I, и така да потвърдят теорията. Обаче не успяха да я потвърдят, защото скелетите се оказаха от хаплогрупата N, която е  разпространена днес между сибирските ловци, угрофините - т.е. финландци, а най- големия афинитет беше със самоедите и лапландците - което показва забележителен континуитет между тези хора и мезолитното население на Скандинавието. Резултатите бяха посрещнати с голямо разочарование в Швеция, защото връзката между палеолитни европейци и съвременните хора от хаплогрупата I ИМ изглеждаше на шведите толкова очевидна. И така НЕ доказаха, че европейците произлезат от там, т.е., че не гетите, а готите са оформили генетичен пул на сегашна Европа.

Аргумент 2: При изследване на сръбските хаплогрупи през 2008 година сърбите извадиха доказателства за неотдавнашна демографска експанзия на хората от хаплогрупата I в Сърбия - т.е. тази хаплогрупа може и да е възникнала преди 15 хил. години, както и за хърватската концепция за хаплогрупата I като основна хаплогрупа на протославяните заедно с Р1а. Обяснението за експлозията на хаплогрупата I в тези области можи да се свърже с трасето на хаплогрупата I по картата на нейните пиковете в съвременна Южна Европа

Аргумент 3: Хаплогрупата I се приема от генетиците, че е от преди около 20-25 хил. години. Хаплогрупата I идва от няколко етнически кохерентни групи население, запазила се е и до сега в Южна Украйна и Причерноморието от палеолита до днес, т.е., надживели са многобройните, много масивни, много кървави и много демографски-разрушителни некохерентни нашествия, които са ставали през Южна Украйна. А от палеолита до днес това са индоевропейци, иделци, пелагси, гети, траки, утигури, хуни, авари, монголи, маджари, печенези, узи, кумани, прабългари ...

За тях Южна Украйна е вратата към Европа през Балканите тогава (5-10 хил. години).

Аргумент 4:  Ето трасето на хаплогрупата I на долната карта (направена също от генетици в Европа) е по географската периферия и повтаря някои от пиковете на хаплогрупата I в съвременна Южна Европа.

image

 

Възможно ли е готите да са разнесли хаплогрупата I из Европа, а не палеолитните европейци (по-късно гетите, каквито сме генетично ние)? Абсурд.

Това изглежда напълно невероятно.

През VІ век сл. Хр. Прокопий Кесарийски, черпейки данни от българите, нарича кимерийците утигури.

image
 

 

А както споменах, хаплогрупата I (М223, М423) идва от няколко етнически кохерентни групи население, запазили се е и до днес в Южна Украйна и Причерноморието.

Изводи:
  • - Ние сме европейци, а не азиатци;
  • - Не сме смес от народи и раси, както твърдят дори историци като Иречек, напр. а в основата сме траки и от предтракийско население на Балканите – пелагсите, наричани от елините още "пелагри" или "пелгари", римляните – "пеласки" (пелазги, белазги);
  • - Категорично е опровергана вече теорията за тюркския произход на българите. Типични за турците са майчините хаплогрупи HV, H4, H20, U1, U3, U6 и X, които при българите или въобще не се срещат, или са в пренебрежимо малък процент. Друга азиатската хаплогрупа М при тях се открива в 10%, а при нас е 50 пъти по-малка - тя е под 0.2%;
  • - Близки сме до украинците, поляците и хърватите, както и до жителите на Северна Италия и донякъде до гърците.
Постфактум"2013: Горните неоповержими факти на генетичния пул в Европа, а също и Света, дадоха нещо НОВО за прърви път в света.

И това обяснява Защо:

§  "България е на колане!" - заключение на млади хора в "БНТ такси" на 4 юни 2013
§  България от четвърт век насам е заплюта от промоутърите на Новия Световен Ред (НСР) като територия на експеримента!

 

/Обобщенията са по:

хаплогрупите в Bulgarian DNA Project
и
хаплогрупите в
Европа,
и относно Reuters




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19697422
Постинги: 44649
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031