Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.07.2014 21:13 - Малайзийският Boeing бил свален от ПВО на Украйна, от 156-ти занитен ракетен полк, заяви представител на силово ведомство на Украйа...и Яценюк даде оставка Авто
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Малайзийският Boeing бил свален от ПВО на Украйна, от 156-ти занитен ракетен полк, заяви представител на силово ведомство на Украйа...и Яценюк даде оставка

 Според него, на 17 юли на командира на 156-ти занитен ракетен полк било предписано да разгърне условно унищожение на цели с ракета на зенитно-ракетен комплекс „Бук-М1”.
   Източникът съобщи, че с разследването на извънредното произшествие се занимават сътрудници на Службата за сигурност на Украйна. Вечерта в деня на катастрофата те извикали и отвели командира на батареята с екипажа.
   „...На 17 юли на командира на 156-ти зенитен ракетен полк било предписано да проведе тренировка на бойни поделения по прикриване на наземна групировка войски в предградие на Донецк - да разгърне дивизиони, да отработи съпровождане на цели и да изпълни целия логаритъм по съпровождане и условно унищожение на цели с ракета от зенитно-ракетния комплекс „Бук-М1”, разказал събеседникът на агенция "Россия сегодня" („Русия днес”).
  Според него, независимо, че на командирите на батареи били раздадени ключове за деблокиране на провеждането на изстрелвания на ракети, реално изстрелване на ракета 9М38М1 не било предвидено.
  „За участие в тренировката в Днепропетровск от авиобазата Кулбакино на 229-та бригада на тактическата авиация в Николаев, били насочени два самолета Су-25. Пред тях била поставена задача да проведат въздушно разузнаване и да обозначат контролните цели в района на съсредоточаване на групировката на антитерористичната операция западно от Донецк”, съобщил източникът.
  „След навлизането на един от самолетите в зоната на откриване от зенитно-ракетния комплекс „Бук”, той бил взет на съпровождане от бойно отделение на батареята, разположена край населения пункт Зарощенское. По всяка вероятност, по трагична случайност след известно време маршрутите на полетите на малайзийския Boeing и Су-25, независимо от разликата в ешелоните, те съвпаднали и се слели на екрана в една голяма точка, което станало фатално за гражданския самолет - в момента на сливане на целите на един азимут, системата за съпровождане автоматично се преустройва на водене на онази, която има най-голяма площ”, отбелязал той.
  При това източникът не могъл да обясни причината на несанкционираното изстрелване на ракетата. „С това въпрос се занимават сътрудници на Службата за сигурност на Украйна, които вчера сутринта отвели командира на батареята заедно с екипажа”, пояснил той, добавяйки, че не разполага с данни за хода на разбирателството.
  „От 2001 година след трагедията с руския самолет Ту-154 над Черно море, на всички практически учения с участие на комплекси „Бук” била наложена забрана. Съответно, военнослужещите имат само практика на техническо обслужване на комплекса и навици за съпровождане на цели”, предположил източникът в силовото ведомство на Украйна, подчертавайки, че това е негово лично мнение.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19785672
Постинги: 44942
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930