Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2014 19:29 - Епа редно е и пристижно Е от днес Столетницата с мъжка секретарка Автор: fascindoo
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 562 Коментари: 0 Гласове:
0



Епа редно е и пристижно Е от днес Столетницата с мъжка секретарка  
Драгомир Стойнев – от мъжка секретарка до шеф на БСП

Светломира Димитрова
05.07.14
image

Биографията му освен с черни точки е пълна с бели петна.

Драгомир Стойнев е една от възможните кандидатури на Сергей Станишев, който се очаква да бъде посочен от досегашния лидер на култовото за социалистите място – Бузлуджа на 2 август. В БСП поначало вече има брожение за това редно ли е председателят за посочва свой заместник. Това е традиция в червената партия, но старите кримки припомнят съдбата на всички избрали свой наследник, надявайки се да продължат да управляват чрез него – още в първите няколко месеца, а дори и седмица след избирането им те порицават и дори изключват от партията този, който ги е посочил. Отношенията на Стойнев с лидера на БСП бяха подложени на изпитание по време на последния конгрес на партията, когато Стойнев се кандидатира за председателския пост в партията. Заради това той дълги месеци бе считан за човек
от лагера на Георги Първанов,
поради което номинирането му за член на кабинета се смяташе за спекулация. Като министър на икономиката и енергетиката обаче Стойнев доказа, че успешно изпълнява ролята на  “момче за всичко“ на семейство Станишеви
След като БСП изрина земята, за да предизвика референдум за „Белене“, новият министър на икономиката и енергетиката се завърна от 4-дневно посещение в САЩ с

поразяващата новина,

че на площадката на АЕЦ „Козлодуй“ ще се появи 7-и реактор, произведен от американска компания. Едновременно с това той твърдеше, че е подписано споразумение с Русия за „Южен поток“ след „тежки преговори“, та се наложи и президентът Росен Плевнелиев да попита какво точно е подписано и какви са параметрите на сделката. Докато неотдавна стана ясно, че „Газпром“ буквално е диктувал промени в Закона за енергетиката, най-скандалната от които е, че териториалните води на България се оказват извън Европейския съюз. Докато се наложи разследване и “специален надзор“ от Европейската комисия.

Биографията на Драгомир Стойнев,

както на повечето ни политици, освен с черни точки е пълна с бели петна. Кадърът на Георги Първанов започва кариерата си като „мъжка секретарка“ на двама от съветниците на президента – Костадин Паскалев и Николай Николов. Макар в биографията му да пише „експерт в администрацията на президента,“ той не прави нищо повече от това да координира дейностите на съветниците. После при тройната коалиция заедно с много други кадри на Първанов преминава към изпълнителната власт . Вече в правителството на Станишев, той стига до поста на негов личен съветник. През 2009 г. вече е депутат и оглави парламентарната социална комисия в миналия парламент, когато Емилия Масларова бе сменена.
Неясно е също

какво точно образование е завършил

Стойнев в Сорбоната, която фигурира в неговото CV, коментират в интернет форумите. В него е посочено:
1997-1999 г. – диплом за общообразователно университетско обучение по икономика и мениджмънт от университета Сержи-Понтуаз, Франция. Тази диплома съответства на 2-годишен период начално обучение във френските университети.
2000-2001 г. – бакалавър по икономика от университета Париж Х Нантер, Франция. Тази диплома съответства на 3-та година обучение.
2001-2002 г. – магистър по икономика от Университета Париж 1 Пантеон – Сорбона, Франция. Продължитеността на обучението за престижната диплома „магистратура на Университета Париж 1″ е 2 години и Стойнев не фигурира сред дипломираните . Следователно твърдението е подвеждащо. След 3-годишно обучение в Сержи-Понтаз и Нантер, вероятно той е записал Мастер 1, което съответства на 4-та година обучение. Действително, в английския превод на биографията си Стойнев твърди, че е завършил „Master in Economics from the University of Paris 1 Pantheon“, което е твърде различно от „magistиre“.
Не е уточнено дали Стойнев е завършил пълен курс Мастер (Мастер 1 и Мастер 2) или само 4-та година (Мастер 1), а престоят му в Университета Париж 1 Пантеон е само една година.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708148
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031