Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.07.2014 19:57 - Нашите естествени и единстени истински съюзници стават все по-силни. Скоро отново ще бъдем заедно в защита на човечеството от световното зло САЩ. Автор: kushel
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 686 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нашите естествени и единстени истински съюзници стават все по-силни. Скоро отново ще бъдем заедно в защита на човечеството от световното зло САЩ.

 "Владимир Мономах" ще охлади доста горещи глави. В подходящия момент, българите като един ще се върнат при своите братя. Тогава не искам да съм на мястото на някои хора. Те си знаят кои са и какво ги чака.

Сегодня в России - День военно-морского флота. Праздник, который в нашей стране отмечают с 1939 года, и всегда это происходит с размахом. Морские парады, экскурсии на военные корабли, концерты, праздничные фейерверки - во всех гаванях страны.

Смотрите оригинал материала на http://www.1tv.ru/news/social/264004
  Завършиха заводските изпитания на подводницата „Владимир Мономах“ Posted by infobalkani

Завършиха заводските изпитания на атомната подводница „Владимир Мономах“, предаде РИА Новости, цитирайки съобщението на пресслужбата на завод „Севмаш“.

„Атомната подводница от ново поколение „Владимир Мономах“ (от проекта „Борей“) напълно завърши програмата от заводски изпитания в Бяло море.

По-нататък предстои програмата от държавни изпитания. На този етап подводницата ще извърши още няколко излизания в морето.

След успешното им завършване, ще се състои подписването на приемен акт на подводницата „Владимир Мономах“ и предаването й на Военноморския флот на Русия“, се казва още в съобщението.

В състава на ВМФ на Русия вече се намират първите две подводници от този проект – „Юрий Долгорукий“ и „Александр Невский“.

Крайният етап от заводски изпитания се проведе в рамките на 24 дни, като за това време са отработени успешно всички поставени задачи.

„По време на изпитанията бяха проверени всички системи на кораба, проведе се отработване на торпедно-ракетния комплекс, както и проверка на акустичните полета“.

„Изпитанията потвърдиха съответствието на подводницата с всички зададени технически характеристики. Планът на заводските ходови изпитания е завършен напълно“, поясниха от пресслужбата на „Севмаш“.

До 2020 г. Русия планира да приеме във въоръжението си осем подводници от проекта „Борей“.

Всяка такава подводница има по 16 междуконтинентални балистични ракети Р-30 „Булава” с далечина на полета над 8000 километра.

Подводниците имат изплуваща спасителна камера, побираща целия екипаж.

Дължината на този тип подводници е 170 метра, широчината – 13,5 метра, дълбочината на потапянето – 450 метра, екипажът – 107 души.

 

Северина Йорданова

Източник: http://rusofili.bg


 

Строят модерно леговище за новите руски супер подводници

 

Военният министър Сергей Шойгу инспектира базата на подводните ракетоносци от клас "Борей" в Камчатка

 


 
image
   
 
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу инспектира модернизацията на военноморската база във Вилючинск, Камчатка, предават руските медии. Тук през есента трябва да пристигне и застъпи на бойно дежурство „Алесандър Невски” - първата подводница от новия проект „Борей”. Шефът на военното ведомство е провел закрито съвещание, след което е проверил строителството на обектите за осигуряване, базиране и обслужване на подводниците, както и казармите за екипажите им.

image

Армейският генерал Шойгу е проверил и изграждащата се пристанищна зона, която трябва да е готова през четвъртото тримесечие на 2014 година. Социалната инфраструктура, в т.ч. два блока със 180 апартамента за подводничарите, е напълно готова.

image


Първият ракетен атомен подводен крайцер със стратегическо предназначение от 4-то поколение проект 955 „Александър Невски” ще пристигне в Камчатка наесен. Той вече е включен в състава на 25-а дивизия от подводните сили на Тихоокеанския флот, която се базира във Вилючинск.

image

В момента „Александър Невски” отработва курсови задачи в Северния флот. Предполага се, че към началото на есента подводният крайцер ще вземе на борда си пълен ракетен боен запас и ще извърши преход под ледовета на Арктика към новата си база в Камчатка. През 2015 г. още един подводен крайцер „Владимир Мономах” ще постъпи в състава на Тихоокеанския флот.




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19805781
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930