Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.07.2014 18:17 - Американското посолство облъчва българите във Facebook http://alterinformation.wordpress.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 502 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Американското посолство облъчва българите във Facebook

Информационната война тече с пълна сила и в социалните мрежи. Посолството на САЩ в България пуснаха рекламирана публикация, в която категорично хвърля вината за свалянето на малайзийския самолет върху руските опълченци

image

Въпреки че до момента САЩ не показа нито една снимка от разузнавателните си сателити или каквото и да е било доказателство, с което да подкрепят обвиненията си срещу Русия и руските опълченци в Източна Украйна, Вашингтон прави всичко възможно „правилната“ позиция да стигне до всеки телевизионен зрител, читател или потребител на социалните мрежи.Историята със свалянето на малайзийския боинг започва все повече да прилича на провокацията с използването на химически оръжия от наемниците в Сирия дни преди пристигането на поканените от Башар Асад инспектори на ООН. Тогава отново ни се заявяваше, че Вашингтон разполага с „аудио запис“, доказващ вината на правителството, а манипулацията стига още по-далеч, когато Джон Кери с минорен тон показа снимки от Ирак от преди повече от 10 г. В последствие автора на снимката, известен фотограф на Ройтерс, разпозна своята снимка и припомни откъде всъщност е тя.

След свалянето на боинга над Украйна властите в Киев побързаха да заявят, че разполагат със записи на телефонни разговори, доказващи вината на Русия и опълченците. Преди няколко дни обаче говорителя на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрей Лисенко заяви на прескоференция, че Украйна всъщност не е обвинила Русия, а е изказала „една от версиите“. Тоест, категоричното обвинение се трансформира във версия, а „версията“ е недоказано обвинение, градящо се на хипотези.

САЩ отказва да покаже какво са заснели сателитите на разузнаването им, но се придържат към елементарната версия, че Русия е виновна и няма как да е иначе. Анализаторите на ЦРУ обаче мълчат, защото се опасяват, че тяхната позиция се различава силно от тази на Белия дом…

 

Американското посолство в София пусна платена реклама във Фейсбук, с която обвинява руските опълченци за свалянето на малайзийския боинг МН17.

В платената реклама се казва, че „вероятно“ руските бунтовници са свалили пътническия самолет.

Видно е, че страницата на посолството е много малка и няма достатъчен обхват. Едва 21 хиляди фена харесват страницата на посолството. С допълнително заплащане обаче поста достига до многократно повече хора. Ето я рекламираната публикация:

image

 





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19810446
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930