Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.11.2014 21:00 - Един разказ за Анонимните Автор: zahariada
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 728 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Един разказ за Анонимните

  Един разказ за Анонимните ANONYMOUS BULGARIA / май 26, 2014

Пускаме това обяснение с цел да се разбере, какво представлява „Anonymous“ и това откъде произлиза. Защо има един вид анонимни, и защо има друг вид анонимни – на всякъде по света? Защо никой не може да говори от името на всички анонимни? Защо никой не може да критикува, какви трябва да са и какви не трябва да са други анонимни? С тези неща ще ви запознаем в последствие.

imageПърво трябва да се знае, какво е „Anonymous“. „Anonymous“ няма централизирана структура, не е организация, не е клуб или партия. „Anonymous“ няма лидери, водачи и гурута, няма и идеолози. Идеята е да се разобличават неправдите, които вредят на нормалните хора и да се променя разбирането за света, който ни заобикаля. По този начин се надяваме хората да правят правилните избори засягащи техните животи и да не стоят безучастни в глобалните и локални проблеми. „Anonymous“ представлява групи от хора произлизащи от всички посоки на света и от всички разбирания за средата, която ги заобикаля. Анонимните хора са политически или не политически настроени, религиозни и не религиозни и т.н. Тези хора са избрали да стоят зад анонимност поради различни причини, но основните са за да се предпазят и за да представляват определен символизъм. Тези хора имат различни цели и разбирания като дори има много, които са в контра на други анонимни. Разбира се има и анонимни, които са ползвани за целите на определени правителствени, неправителствени и корпоративни организации. Има анонимни, които са с различни убеждения, заради което точно не може никой да говори и пише, какво е правилно и какво не, за да бъде някой анонимен и да участва в „Anonymous“. Никой анонимен не може да ви обяснява, какво е правилното държание и идеология и цел на „Anonymous“, всеки правещ го е анонимен, който не знае, какво е „Anonymous“, който никога не е разбирал какво е.

Нека наблегнем на историята, защото се въртяха в българското интернет пространство различни теории и статии обясняващи много повърхностно тези неща, представяйки точно определено мнение към читателите.

„Anonymous“ се появява с единствената идея да се борят против сектата на Сциентологията (Опасната секта – Сциентология). Организацията на хората срещу тази опасна секта е било тотално човешка реакция върху дадени събития срещу тази крупна машина за печелене на пари и участващите в нея хора с много власт. Много от хората занимаващи се с тази активност са били анонимни, защото хората от сектата преследвали (и продължават) тези, които протестират срещу нея. Имало е множество нападения от различен характер и дори смъртни случаи. Да, това не е шега и е едно от многото неща заради които „Anonymous“ се противопостави през 2008 г. по глобално на сциентолозите, а именно изчезването и смъртта през 2007 г. на 20 годишното момче Кайл Бренан, на когото баща му го е „зарибявал“ в сектата, а по време на смъртта на сина си е бил с него, но не е звъннал на бърза помощ веднага, а тепърва след 20 минути, защото първо звънял в Сциентологията да говори с тях за нещо.

imageТази организация на анонимни хора срещу Сциентологията започва към втората половина на 90-те години (това е един сайт с повече информация), но нашумява след едно публикувано видео в Youtube на Том Круз (можете да гледате тук) чак през 2008 г. Защо? Защото хората от сектата, чрез връзките си го цензурират на всякъде, където бива качвано в интернет. Анонимните от известния канал „4chan“, където е известно, че можеш да бъдеш просто анонимен, се организират именно заради това, и започват да правят „наводнения“ по всевъзможни начини в интернет срещу сциентолозите – качвания на видео, снимки, колажи, статии, хакване и блокиране на уеб сайтове, изваждането на лична информация на сциентолози и т.н. Така стават известни с техните операции и хакерски умения. От това произлиза и „Anonymous“ като колектив против сциентолозите, няма мистерия, няма някакви задни пъклени конспирации, а е просто организация на анонимни хора срещу много опасни хора с власт и тяхната организация-секта.

imageКаквa е символиката на анонимните? Реалната символика използвана от анонимните е един зелен прилепнал по цялото тяло костюм, човека носещ го е облечен в тъмен костюм с червена вратовръзка и светла риза, чрез който се определят хората за анонимни, казва се „Няма налична снимка„. Някои смятат, че произлиза от тази картинанарисувана през 1964 г., наречена „синът на човека“ или „човешкия син“.
След, и по време на тази акция срещу сциентолозите, наречена „Project Chanology“ от 2008 г., много анонимни започват да употребяват също и маската с лика на Гай Фокс, идеята излиза от графичния роман публикуван през 80-те години – „V for Vendetta“, написан от Алан Мур и илюстриран от Дейвид Лойд. Но става по-известно чрез филма излязъл в кината през 2006 г. Продуцентите му са братята евреи Уашофски, онези същите с филма Матрицата. Единият от тях си смени пола и стана „жена“.

Виж повече ТУК

ANONYMOUS BULGARIA





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702863
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031