Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2014 20:49 - Православието трябва да бъде унищожено https://alterinformation.wordpress.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 2519 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Православието трябва да бъде унищожено

image

Изтока и Запада са културно разделени от векове насам. Опитите за експанзия и претопяване и асимилиране на Изтока от Запада съществуват отдавна. „Дългото разделение между двата народа е предизвикало дълбоко отчуждаване помежду им“ – с тези думи един византийски учен описва през 14 век пропастта между европейския Изток и европейския Запад. Пропастта между източноправославната и римокатолическата църква. Тя е съществувала винаги и колкото и невероятно да звучи, противопоставянето съществува и сега. Църквата винаги е служила за налагане, чрез римокатолическата вяра, на влиянието и контролирането на цели етноси, държави и народи. Спомнете си кръстоносните походи. Спомнете си конкистадорите.

Малко по-напред във времето може да вземем актуалната днес Украйна.

Части от западна Украйна винаги са били под влиянието на римокатолическата църква, Австро-Унгарската империя и Полша. За сметка на това на изток, Украйна и особено в градовете основани от руските монарси източното православие и връзката с Русия са силно изявени. Това дава отражение и днес, както виждаме в украинската криза. Всичко това е борба за сфери на влияние.

Още през 1996г. Самюел Хънтингтън предрече, че след падането на комунизма вече няма да има сблъсък на идеологии, а на цивилизации. Тоест, Изтока срещу Запада (основно). В своята карта Хънтингтън отбелязва 7 цивилизации, които ще се сблъскат. България е в Православната цивилизация и ще остане там, според професора.  Запада по англо-саксонския модел се опитва да асимилира и превърне в свои колонии държавите от Източна Европа. Тоест, англо-саксонския център и световен елит следва да бъде метрополията. Но през цялата си история България като част от източно православното семейство, а и още преди покръстването, е била във враждебни отношения със същите тези държави от Запада, които днес наричаме наши „партньори“. И тъй като Съединените щати са млада държава, а религиозните институции днес губят все повече влиянието си те изобретиха своето оръжие срещу източното православие – радикалния ислямизъм. Основно той е насочен срещу държавата, на която България даде религията, а тя днес е нейния последен стълб и пазител – Русия. Трудно е да откъснеш една страна като България, която е дала религията на Русия и както на нея, така и на 1/4 от света – кирилицата.

„След комунизма, най-големия враг на Западната демокрация е православието“

- Збигнев Бжежински, държавен секретар на САЩ (президента Рейгън)

Точно така. Тъй наречената „западна демокрация“, която няма нищо общо с истинска демокрация трябва да претопи източно-православните държави, за да ги откъсне от православното лоно, което образува огромна територия, която ако бъде сплотена ще се превърне в огромна заплаха за западната доминация. Това, което днес използва Запада, за да оправдае агресията и експанзията си като „демократични ценности“, преди векове кръстоносците са обяснявали с „Божията воля“. Но, каквото и да говорим става дума за световните ресурси, контрол, надмощия и печалба. Нима Турция днес може да е съюзник на православна България?

За САЩ е ясно, че не може да откъсне България или Сърбия от православното семейство. Това е семейство, в което България има основна културна роля през вековете. Това са традиции, обичаи, култура, нрави, отношения и чувство на принадлежност, което не може да бъде изкоренено. Тези неща са се запазили през Турското робство. Но ще се запазят ли сега, ако Исляма отново доминира над Балканите? Може би Вашингтон дава положителни прогнози за успех на подобен сценарий, поверявайки региона под хватката на основния си съюзник на Балканите – Турция. И Турция действа. България и Албания са първите на прицела на възраждащия се турски османизъм.

Едно е сигурно. Изгубим ли духовната война, губим всичко.





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800901
Постинги: 44986
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930