Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2015 16:44 - Демокрация, "Дeмокрация" или огън по бедните! http://frognews.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 622 Коментари: 0 Гласове:
1



Демокрация, "Дeмокрация" или огън по бедните! 12.02.2015 image

Демокрация има, но само за богатите. Омаскарихме и думата "приятел". Ако не ревизираме приватизационните сделки на чуждите "инвеститори", ще ни ограбят тотално. Търговските вериги изнасят всеки месец от България по 700 млн. евро.


В документалния си филм "Духът на времето" американският сценарист Питър Джоузеф казва: "демокрация няма никъде по света и никога не е имало, това е измислена квалификация". Аз ще му противореча и ще приема констатацията на друг американец, който всъщност е и милионер, а може би и милиардер. Робърт Т. Кийосаки е автор на най-продаваната книга на всички времена "Богат татко, беден татко". Последната му творба е озаглавена "Конспирацията на богатите". Не е за вярване, но Дж. Морган също е възхитен от нея и коментира: "Това е задължително четиво за милионери!" (А за бедните и средната класа?). В България е преведена и се появява на пазара през 2010 г. Авторът е четвърто поколение американец от японски произход. Предлагам председателят на Народното събрание, г-жа Цецка Цачева, да закупи 240 броя и да раздаде на всеки депутат. Смятам, че не е наложително да правят обществен дебат по нея в парламента. Достатъчно е само да препоръча всеки да я прочете. Уверявам ви, г-жо Цачева, болшинството от народните избранници ще ви бъдат безкрайно признателни. Убеден съм, че прочитането на този учебник ще промени коренно начина им на мислене, а  раждането на нови идеи ще допринесе за нови национално отговорни решения.

Та да се върнем към тази най-употребявана дума от политици, журналисти и общественици - "ДЕМОКРАЦИЯ". Ще ви цитирам абзац от "Конспирацията на богатите": "Това не е капитализъм. Днешният правителствен бейлаут е социализъм за богатите. В много отношения той е по лош от марксизма или комунизма, защото тези системи пребиваваха в илюзията, че са създадени за народа. Тези системи поне проповядваха парите да се преразпределят от богатите към бедните, макар да не го прилагаха. Нашите бейлаути обаче вземат пари от бедните под  формата на данъци и ги дават на богатите. Не соча с пръст президента Обама. Тази кражба на пари е от години. За най-богатите стана нещо обичайно да използват държавата, за да вземат от бедните и средната класа и да дават на богатите. Днес вече е практика да облагаме с данъци тези, които произвеждат и да възнаграждаваме мързеливите, некомпетентните и мошениците." Или казано накратко:

ДЕМОКРАЦИЯ има, но само за богатите.

И докато хората не осъзнаят истинската причина за кризата, милата ни татковина ще продължи да се ограбва от наши и чужди богаташи. Умните и достойни българи ще продължат да напускат родината си и да търсят реализация при тези, които съвсем организирано ни ограбват. Точно такива хора са обсебили най-важните, най-съществените отрасли на икономиката и политиката, както и на обществените организации. Тези, които ежедневно ви внушават, че от инвеститорския интерес зависи рейтингът на страната ни!  А кой ни определя рейтинга? Чета онзи ден как от 2009 г. Германия ни сложили в "черния списък." И защо? Ами защото немска фирма не получила разрешение по причини на екологията да си построи циментов завод на територията на металургичния комбинат "Кремиковци". Фирмата имала държавна гаранция като инвеститор в размер на 4.1 милиона евро. Естествено гаранция от германските власти. Аз на това му казвам лобиране (държавен рекет). Пет години нашите управници мълчат гузно за "черния списък". И това не е единствен случай. По тази скрита схема чуждите монополи са обсебили най-важните ни отрасли!  Вече въпросът бил решен: двете страни се споразумели да си разделят сумата на две. Държавата ни платила половината от сумата, т.е. 2 милиона евро. Защо така, г-жо Меркел? Та нали с нашия премиер сте приятели? Това ли е цената на приятелството ви?!
 
И тази дума "приятел" се омаскари.

Нямаш ли пари, нямам ли финансов интерес от теб - майната ти! Това са правилата на "демокрацията" на богатите (защото капитализъм значи "демокрация"). И тези хора ни говорят за корупция и ни оказват политическо съдействие.

Да, реформа в съдебната система трябва да се проведе, за да знаят съдиите, че тези закони са ни наложени, но за техните "инвеститори" те не важат. Ако някой съдия не го е разбрал, ще има нови реформи и ще ни сложат отново в оня, "черния" списък. През изтеклите пет години, ако някой немски инвеститор е проявявал интерес да захапе някой кокал у нас, то германското правителство нямало да гарантира (разбирай няма да лобира) за успешна сделка. Но представете си, още не били ни извадили от този "черен списък", възмущава се журналист от столичен вестник. Въпреки че сме си платили за непокорството. Питам аз, имат ли вина държавните ни служители? Кои държави се ползват със статут на недосегаеми? Кажете го уважаеми управляващи, нека хората да го знаят. Че нали те са ви избрали да ръководите държавата ни. Иначе може да си помислят, че други са факторите за вашия рейтинг, а не народната любов. Винаги съм писал "демокрация" с кавички, защото тя има коренно противоположен смисъл, т.е. тя касае малък брой богопомазани люде.
   
Преди две седмици гледах репортаж по новините как с три камери са оборудвани коли на КАТ. Едната камера е вътре в автомобила, другата на капака отвън, а третата на друго място. След този репортаж може би се очаква всички водачи да си отдъхнат и да кажат - евала на законотворците. Край на рекета. Това решение е напълно в унисон с "демокрацията". Да, така е!

Демагогията е навсякъде.

И това "гениално" решение, сигурно ни е подсказано от "нашите приятели от Брюксел". Значи според законотворците всички полицаи от КАТ са маскари. И кой го констатира? Е тази глупост надхвърли всякакви етични и морални норми. Аз, ако съм полицай, хвърлям им шапката с поздрави на... и сбогом! Ще използвам определената за обръщение дума - "уважаеми депутати", но определено в случая подхожда съвсем друга... Нито камерите, нито съдебната реформа ще подобрят битието на българина, докато не сложите ред в държавата и не ревизирате всички приватизационни сделки, най-вече на чуждите, така наречени "инвеститори". Ако не го сторите, държавата ни, само след няколко години, ще бъде ограбена тотално. Контрабандата е навсякъде, а да сте чули някой еврокомисар да ни слага в "оня списък" заради този показател? Няма и да чуете. Не чакайте от бедния и гладния честност и почтеност. Тази привилегия е само за богатите.

В интернет е публикувана информация, как търговските вериги изнасят всеки месец по 700 милиона евро. Ало, другари и другарки депутати - само 10% ако успеете да им приберете от тези пари, народът ще ви благославя. За да си запазят богатството някои държави, други трябва да са бедни и да продължават да обедняват. Това е световната тенденция и тя е разработена отпреди 200 години...  

Президентът пък бил притеснен за националната ни сигурност! Боже, криво ли се молих, криво ли ме разбра. Кой ще ни нападне, г-н президент? За да бъдем единни срещу националния враг, всички българи трябва да научим кой е той!
 
Благо Джиев,
мажоритарен соственик на птицекомбината в Костинброд    




Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707836
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031