Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.06.2015 20:58 - Джамбазки: Наглост е циганите да заплашват с етническа война http://www.djambazki.org
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 29.06.2015 20:58

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Джамбазки: Наглост е циганите да заплашват с етническа война

2015-06-29 12:00 | 2 коментара  

image
Видео

Хората от циганската махала на Гърмен знаят, че къщите им са незаконни и това изобщо не ги интересува, а интеграцията я разбират само като социална помощ. Това заяви в студиото на „Добро утро, България!“ по ТВ7 евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки. Той бе поканен да коментира отправените заплахи от страна на обитатели на незаконни постройки в Гърмен, които предстои да бъдат съборени. 

Според Джамбазки циганите отправят заплахи за етническа война, което е поредната наглост от страна на нарушителите на закона. 

Тези хора оправдават системното нарушение на закона и антигражданското си поведение с това, че никой не ги бил спрял. По тази логика Наказателният кодекс става пожелателен. Ако ние с вас извършим едно престъпление и никой не ни спре, това значи ли, че можем да продължим да го правим? Никой не ги е спрял и затова са си продължили да строят. Стотинка не са платили за нищо. Бил им позволил бившият кмет Башев или наследничката му. Като е така, защо не отидат да живеят у тях!? Башев има големи имоти, да ги вземе в дома си. Да не му е бащиния Гърмен, че ще разрешава да се нарушава законът, възмути се евродепутатът. 

Те не търсят по никакъв начин вината в себе си, а отговорността си е тяхна. Какво повече да им помогнем за интеграцията? За това са нужни две страни. Никой насила не можеш да интегрираш. Те си знаят, че къщите им са незаконни и това изобщо не ги интересува. Разбират интеграцията като да си строят, където си искат, да вземат социални помощи и не смятат, че имат и грам отговорност, заяви Джамбазки. 

Според него събарянето само на четири постройки е израз на безотговорност. Това е хвърляне на прах в очите на хората. Не ми се вярва обитател на циганско гето да се самозапали в знак на протест. Не съм забелязал в тези селища такива прояви на отчаяние или на гражданско самосъзнание. По-скоро може да запалят нещо или да изчезне нещо, но трудно някой ще тръгне да се полива с бензин, коментира той. 

Лошата ми прогноза е, че днес няма да съборят и тези четири бараки, за които е обявено. Обитателите на подобни населени места много добре умеят, създавайки истерия и поведение в стил Боливуд, да удължат агонията. Нищо няма да се случи. Спомнете си случая в „Орландовци“. Нищо не се е променило там от седем-осем години. Всеки път, когато стане напечено, районният кмет праща двама чичовци с една рулетка и те започват да мерят и да издирват нови незаконни къщи. Те трябва вече да са ги изучили наизуст. Аз съм ги виждал да ги мерят 10 пъти. Нищо обаче не следва, каза още заместник-председателят на ВМРО.





Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19824044
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930