Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.08.2015 21:05 - Боец от „Ислямска Държава“: Турция ни подкрепя много https://alterinformation.wordpress.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 717 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Боец от „Ислямска Държава“: Турция ни подкрепя много

Докато лежи в топло болнично легло в Турция, терорист от „Ислямска Държава“ призна в интервю пред турски журналист, по-късно разпространено от „Jerusalim Post“, че Турция оказва солидна подкрепа за „Ислямска Държава“

image

MEMRI (the Middle East Media Research Institute) предостави ексклузивно интервю на израелския „Jerusalim Post“ с джихадист от „Ислямска Държава“, който се намира на лечение в Турция. Интервюто е проведено от турския журналист Дениз Кахраман.

Джихадистът, който остава анонимен, потвърждава всеизвестната публична тайна, че в стремежът си да свали от власт Башар Асад в Сирия, Реджеп Ердоган, заедно със Съединените щати обучава и вкарва в Сирия хиляди джихадисти, които да се бият срещу правителствените войски в Сирия. Преди броени дни Турция направи още една важна крачка, предоставяйки въздушното си пространство и военната база „Инджерлик“ за американските изтребители, с които заедно турската авиация твърди, че ще прочиства позиции на ИД от турско-сирийската граница, създавайки „зона свободна от „Ислямска Държава“. 

Разбира се, Турция се зае да бомбардира кюрдите, които се бият срещу джихадистите, а целта на Съединените щати е да оправдаят нанасянето на въздушни удари по Сирия с борбата срещу терористичната организация.

В интервюто пред турския журналист терористът от „Ислямска Държава“ признава в прав текст, че успехите на сунитската терористична организация не биха били възможни без подкрепата на Турция.

„Правителството на Реджеп Таип Ердоган ни помогна много.“, заявява терористът, който е на лечение именно в турска болница. „Турция павира пътят за нас. Ако Турция не беше проявила такова разбиране, „Ислямска Държава“ нямаше да се намира там, където е сега. Много от нашите муджахидини получават помощ и лечение в Турция“, признава джихадистът от ИД.

Джихадистът обяснява на журналиста Дениз Кахраман, че официално сунитска Саудитска Арабия не оказва финансова и военна помощ на „Ислямска Държава“, но много богати фамилии от кралството осигуряват пари и помощ на терористите.

„Не получаваме директна подкрепа от Саудитска Арабия, но много саудитски фамилии, които вярват в джихада ни помагат.“, заявява терористът.

„Ще изградим Ислямския халифат по сунитския закон от Тигър до Йордан, Палестина и Ливан.“, допълва той.

Пред турския журналист той разказва своя „професионален път“ на терорист, който започнал от тренировъчен лагер на Ал Кайда в Ирак.

„Присъединих се към клетките през 2010 и заминах за Сирия през 2011г.“, разказва терористът. „Когато се видя, че групи като Свободната сирийска армия губят вярва в победата и не вървят по правия път ние се присъединихме към „Ислямска Държава“ и започнахме да се бием под нейния флаг“.

Джихадистът разкрива пред Кахраман, че редица чуждестранни разузнавания са правили опити да установят контакт с лидерите на „Ислямска Държава“, посочвайки държавните разузнавания на страни като Франция и Холандия. Те обаче не се интерсували от „свещенната война“, която ИД води в Сирия, а от активността на техните бойци в държавите им.

„Вместо да се интерсуват от действията ни в Сирия и Ирак, тези държави искаха само да научат за дейността на нашите муджахидини в техните държави“, обяснява той.





Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19701358
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031