Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.09.2015 19:37 - България изгуби 15 млрд. евро от членството си в ЕС, загубите в близките години – поне 29 млрд.евро Автор: zahariada
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 419 Коментари: 0 Гласове:
0



България изгуби 15 млрд. евро от членството си в ЕС, загубите в близките години – поне 29 млрд.евро


 
България изгуби 15 млрд. евро от членството си в ЕС, загубите в близките години – поне 29 млрд.евро
http://www.zahariada.com

 

Същевременно получаваме най-малко средства от еврофондовете спрямо всички останали държави-членки, а глобите от ЕК и поетите ангажименти на България към ЕС очертават мрачната перспектива за загуби на обща стойност 29 млрд.евро

image

Илюзиите, че България ще тръгне по пътя на просперитета, след като се присъедини към Европейския съюз рухнаха отдавна. 

 

Малкото средства, които въобще идват от евробюджетът към България отиват в приближени до властта фирми. Най-яркия пример е строителството на некачествени пътища с европейски пари от свързани с партийни централи фирми. Като цяло нищожните средства, които получава България от ЕС не оказват абсолютно никакво положително влияние за подобряването на животът на гражданите на страната, тъй като те могат да бъдат разходвани за точно определени проекти, а не за воденето на политики, които да подобрят социалното и икономическо състояние.

 

Вече се чуват гласове от Франция, Италия, Испания и Гърция, че да се залъгваме повече е излишно: ЕС се движи на две скорости, управляван от Германия. А какво могат да кажат малки държави като нашата? България постоянно търпи загуби, постоянно е принуждавана да поема ангажименти от Брюксел в разрез с националните ни интереси. Вече и държави като Великобритания заплашват да напуснат съюзът, тъй като в момента брюкселските бюрократи и чиновници са поставени над националните държави, техния суверинитет и интереси. Единствените печеливши от членството ни в ЕС са местните олигарси, които крадат нищожните средства, идващи от евробюджета. Но нека бъде ясно, че България е последната, която въобще ощетява евробюджета. Корупцията в ЕС, според ОЛАФ възлиза на общо над 100 млрд.евро годишно.

 

Всичко на всичко България е вложила 5 млрд.лв. чрез членски внос и е получила за предния програмен период (2007-2013) едва 31% от предварително договорените средства, което се равнява на малко над 4 млрд.евро. А само годишно от евробюджета, според докладите на ОЛАФ, изчезват над 100 млрд.евро. И за новия програмен период на България са отредени най-малко средства от евробюджета.

Разбира се, тези 600 млн.лв. годишен членски внос, равняващи се на 1% от БВП на България са най-малката загуба. Равносметката от присъединяването към ЕС за икономическото развитие на България е ръст на брутния вътрешен продукт (БВП) от едва 10 %, за периода от 2007 до 2012, докато за същия шестгодишен период преди влизането в ЕС ръстът на БВП е 40 % или 4 пъти по-голям. Това са данни на официалната статистика. Без съмнение глобалната криза оказва влияние върху икономическото развитие на всички държави, но сравнението със съседните страни на Балканите показва, че тези, които не са в ЕС, се развиват по-добре, през последните години. 

 

ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., платили сме членски внос и такси от 5 млрд. евро

Финансовият резултат на България от членството ни в Европейския съюз показва, че за този период българските граждани са загубили общо около 15 милиарда евро. Всички поети ангажименти на страната ни са над 7,5 милиарда евро (отделно са глобите, които ни е наложил Съда на ЕС). За същия период всички получени от България средства от Брюксел са около4 милиарда евро. До днешна дата от Евросъюза продължават да ни глобяват за неизпълнение на клаузи по различни директиви. ЕС до момента ни е глобил с 10 млрд. евро, съди ни за още 14 млрд., платили сме членски внос и такси от 5 млрд. евро и така сумарно в най-добрия случай скоро загубите ни от ЕС ще станат 29 млрд.евро. 
алтеринфоратион




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19698717
Постинги: 44659
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031