Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.11.2015 21:59 - Рекламите за лекарства са най-гнусните попадения на съвременния фармацевтичен маркетинг.http://elenkokoschkov.blog.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 719 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 05.11.2015 22:00

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Рекламите за лекарства са най-гнусните попадения на съвременния фармацевтичен маркетинг.  
Общо взето това са най-гнусните попадения на извратената креативност на съвременният фармацевтичен маркетинг. 
 
  Пасти за зъби Мисля, че една от най-запомнящите се е онази, в която някакъв тип си мие зъбите и докато ги мие плюе някакви кървави плюнки. С всеки път плюнките стават все по-кървави докато накрая не си изплюва зъб!!!  Та какво значи – ами ползвай нашата паста за зъби инак те грози съдбата на този клет беззъб човечец (те така или иначе не го показват и слава богу). Представете си тъкмо сте си закупили нов телевизор, 40 инча, LCD... тържествено му ръгвате кабела за кабелната и сядате дружно цялото семейство да вечеряте и да гледате телевизия.. и ви изтипосат тази реклама... Аз лично веднага сменям канала.. просто не мога...!!!!! image   Парацетамол, ибупрофен  Та значи навлизаме „в грипния сезон“ и се почва:  Нали сте забелязали, когато настане есен и зима заваляват рекламите за лекарства против грип, настинки и всякакви подобни състояния на тялото.  И тогава се започват едни кашлици, едни сополи, едни кихавици – абе направо лошо да ти стане само докато ги гледаш. „Това е една история за болка, страдание.. (аз бих добавил „и още нещо“) и т.н.“. Още със самото започване на рекламата (ти даже още се чудиш какъв ли ще е тоз ми ти продукт) те гръмко ти съобщават основните ключови думи „БОЛКА“ и „СТРАДАНИЕ“ ...!!! Разбираш ли, ти ВЕЧЕ си болен, гледайки тази реклама и единственото ти спасение е да си купиш лекарството..  няма начин – казаха го по телевизията – значи е вярно! Няма да ти рекламират нещо лошо я?  А и е лекарство – как би могло да ти навреди?! Има една друга, в която главните герои са отрицателни образи, нарисувани са и се казват „БОЛКА“ и „ТЕМПЕРАТУРА“, които са заобградили заплашително едно бебе, което аха-аха да се разплаче...  Колко тъжно... Но тогава пристига майката на бял кон, победоносно държейки някакво лекарство в ръка, при което нашите главни герои просто се разтварят във възуха и денят е спасен за пореден път.   Друга реклама от серията „животоспасяващи“ е как една девойка бяга в дъжда, а по петите ѝ е някакво космато (доста жалко и смешно) чудовище, което я преследва най-вероятно, за да я разболее тежко.  Но тъкмо, когато са ви се изправили косите от ужас, девойката се добира със сетни сили до най-близката аптека и си грабва съответната доза от въпросното лекарство.
Резултатът? !!!
Чудовището безпомощно се свлича по витрината на аптеката и всичко вече е наред.
 
Аналогичен пример с преследване е една друга реклама, в която някакъв тип (или беше жена – не си спомням) го гони едно болнично легло...  Защо ли? Ами за да го повали болен и да му е зле. Той обаче успява по някакъв начин да се добере до поредното спасение под формата на лекарство.   image   Проблеми с простатата Преди известно време имаше пък една, в която някакъв тип страда от проблеми с простатата и един писоар го преследваше, където и да отидеше – вкъщи, на работа, в ресторанта... абе направо да ти се допикае. В крайна сметка той си взима лекарството и всичко вече е наред.
 
 image   Гъбички на краката.  Поредният ордьовър от дневното меню на телевизионните реклами. На екрана се появява (представете си отново примера с 40 инчовото LCD) един гноясал, пожълтял, леко разкървавен с разранен нокът палец на крак В ГОЛЯМ ФОРМАТ – т.е. заема около 70% от екранното пространство на телевизора ви. Значи хрупам си салатката, гледам я тази реклама и се чудя къде ли да се издрайфам.

  
image   Ваксината против ХЕПАТИТ Друга черешка на тортата (понеже черешките и тортите са много) е как една двойка в ресторант бива залята с жълта боя от един жълт келнер докато им сервира полетите с жълта боя ястия. Те продължават да си говорят все едно нищо не се е случило.  НЕ УСЕЩАТЕ КОЙ ВИ ЗАРАЗЯВА!  Така гласи посланието на рекламата за ваксина против хепатит. Направо да ти се прииска целият да се набодеш с инжекции (или каквото там е) против хепатит A, B, C, D, E… ей така за всеки случай! А и идеята с жълтата боя е доста въздействаща – представете си как тази зловонна, жълтеникава гняс наречена ХЕПАТИТ ви заразява и поглъща.  Единственото спасение е ТАЗИ ваксина – няма друг начин.

image
  Витамини
 МАРСИАНЦИ – витамините, маскирани едва ли не като бонбони са насочени към детската аудитория.  Опаковките и кутийките са цветни и изрисувани с весели зелени извънземни човечета. 
 
Е как да не се нагълташ, кажи ми?!???
Виж ги к‘ви са готини!!!

 
Неотдавна имаше някакъв скандал как някъде в едно училище в провинцията на децата раздали по една шепа марсианци без да им кажат по колко се взимат (а и как въобще ще даваш на деца повече лекарство или каквито и да било хапчета ей така да си имат за после?!) и повечето от тях просто ги взели всичките – по 5, 6, някои по повече... Резултатът бе болница за част от тях.
 
Страхът винаги е движел човечеството в някаква посока, а в днешно време бива доста умело използван чисто и просто за едната печалба. 
image Чиста работа – показваш на човек неминуемите ужасяващи последици от тази и тази болест и предлагаш НАЙ-ДОБРОТО (а според тях може би единствено?!) решение – това и това лекарство вземи и отново човек се почувствай ти! 

http://lostov.blog.bg/



Гласувай:
1


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797636
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930