Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2016 19:50 - Борисов, жените, компроматите и… мълчание http://www.lentata.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 651 Коментари: 0 Гласове:
0



Борисов, жените, компроматите и… мълчание

20 January 2016 

Автор Гост-автор

image

Автор: Иван БАКАЛОВ

Бившата шефка на най-големия съд в България – Софийски градски съд, казва в разговор с бивша върховна съдийка, че Бойко Борисов е построил къща за 1,5 млн. евро на своя метреса в Испания (виж тук).

Въпреки опитите и този запис да се обяви за манипулиран, той е истински. Не само, защото има звукови маркери, каквито използват спецслужбите, а и защото още на другия ден, след като сайтът „Бивол” го разпространи, една от участничките в разговора – бившата съдийка от Върховния съд Ченалова – на влизане в следствието потвърди пред журналисти, че този разговор е истина.

Това поставя едновременно въпроса за милионите и жените на Борисов.

Слухове ли са, макар и да ги споделят добре информирани съдийки? Борисов не е декларирал такива доходи, в една Германия за политик като него това ще бъде страшен удар. Но тук медиите го подминават като нещо маловажно. За жените и парите на Борисов не пишат по клюкарските вестници, медиите не намират нищо нередно, какъвто и компромат да изскочи за него. А иначе чоплят личния живот и парите на далеч по-маловажни личности.

Ако някой очаква, че ще запълним тук тази празнина и ще пуснем списък с любовниците на Бойко Борисов, греши. Той може да бъде дълъг, но това е работа на жълтите вестници. А защо те мълчат? Защо досега не са показали една любовница на Борисов?

„Има една госпожица, която ми е по-близка. Милата, само да я обявя и ще я разкостят. Когато приключа с държавната работа,

ще се оженя и ще си я прибера.”

Това казва самият Борисов за личния си живот, в интервю за списанието Love Style през 2012 г. Тоест, има официално признание, има метреса. Сигурно се грижи за нея. Как? Дава пари, може и къща да й е купил, наистина.
И никой жълт вестник не я намери тази госпожица, дето му е на сърце? Защото Борисов не я е „оповестил”, както сам казва. Ако той не е оповестил, вестниците не я закачат. Иначе преследват безпощадно някакви бедни актьори или тв водещи и пълнят години наред цели страници за техни мними или истински любовни афери и за хонорарите им.

Жълтите вестници са като прислужници на Борисов. Те не го закачат, а громят противниците му с истински и измислени компромати. Това е коалицията Пеевски-Борисов. Тя е непоклатима още от първия му мандат. В някакъв момент към пролетта на 2013 г. Борисов и Доган имаха нещо да делят („За каквото и да ти говорят, знай, че става дума за пари”, гласи една поговорка). Тогава влязоха в схватка. Борисов от трибуната на парламента обвини Доган, че искал да го убива. Вестниците на Пеевски подгониха Борисов и в един кратък период по-малко от година за Борисов излязоха няколко невъзможни по-рано неща. Този период е дори от няколко месеца, после имаше умереност, но все пак нещо за отстранения от власт Борисов се промъкваше. И тогава в „Уикенд” се промъкна и една любопитна новина. В суматохата на протестите, които в крайна сметка върнаха Борисов на власт, никой не й обърна внимание. Борисов има незаконно дете, грижи се за него и майката, купил им е къща в Банкя, близо до своята. Клюка, която потъна в мълчание. Нека е жив и здрав, да си отгледа ако иска и 10 незаконни деца. Само че жълтите вестници отново го оградиха с грижливо мълчание…
Стига се до парадокса българските медии да посочват поименно любовниците на италианския премиер Берлускони и да описват аферите му, но за най-одумвания човек в България, последователно кмет и премиер, не се осмелиха.

Какво е добре известно за Борисов?

По впечатления на журналистки, които го ограждаха още като главен секретар на МВР, той е типичен мачо, който има мерак да спи с колкото се може повече жени. Вече може да се говори за това в минало време. Възрастта и наднорменото тегло са снижили силно либидото и възможностите му.

Но досега той има афери, достойни за латиноамерикански сериал.

Дългогодишната му спътница в живота Цветелина Бориславова, е била омъжена за Стефан Абаджиев, син на Иван Абаджиев, бивш шеф на комсомола и кандидат-член на Политбюро на ЦК на БКП, разжалван до посланик.
Борисов открадва жената на Абаджиев, а той по-късно се оженва за бившата жена на Борисов и сега живее с нея в САЩ. Разменят си съпругите – наистина достойно за латиноамерикански сериал.

Борисов влезе в очите на обществото именно като спътник на Цветелина Бориславова. Двамата бяха двойка, тандем, чийто възход започна по времето на царя. Тя знае езици и придружава царицата на посещения у нас, а Борисов е бодигард на царя. По препоръка на ген. Бриго Аспарухов, който пък е свързан с доверени хора на царя, Симеон Сакскобургготски прави Борисов главен секретар на МВР. Сигурно през живота си после е съжалявал, но величеството мълчи, както подобава на благородник. Борисов изведнъж е изстрелян под светлината на прожекторите. Само няколко дни след като е назначен за главен секретар, Борисов се появява на откриването на паметника на Тодор Живков в Правец. Като бивш негов охранител и като човек, който иска да отдаде почит на свой кумир. Снимка го е запечатала как гледа недоверчиво към камерата иззад гърба на Георги Първанов (тогава кандидат на БСП за президент).

Оттук насетне Борисов, довчерашен бодигард от рекетьорските среди на СИК, застава всеки ден пред цяла армия репортерки. Професията е феминизирана. Много от тези момичета са напористи жени, и в кариерата, и в живота, с удоволствие биха сложили в колекцията си един млад генерал. А може би и генералът иска да сложи в колекцията си млади репортерки.
Някои от тях пазят още есемесите му отпреди години, пазят си ги и с телефоните, на които са ги получили от Борисов. С негови есемеси и като главен секретар, и като кмет, и като премиер по време на първия мандат, са се хвалили не само журналистки, а и момичета от т. нар. моделки, плеймейтки.

За периода му като главен секретар се знае, че е имал постоянна връзка с една от криминалните репортерки, която ужасно преживява и го ревнува от колежките си, които ограждат Борисов с внимание, а той им отвръща със същото.

Борисов фамилиарничи с репортерките, раздава си телефона, вдига винаги като му звънят, сам се грижи за своя имидж, а покрай това ухажва и отговаря на ухажванията на феминизираната професия.

През юли 2012 г. тенисистката Сесил Каратанчева обяви пред в. „Галерия”, че като 14-годишна през 2003 г. получавала ухажвания с есемеси от Борисов, тогава главен секретар на МВР.

Те играели тенис на двойки по това време. Получавала от време навреме и по-късно. През 2005 г. на турнира „Ролан Гарос” получила с есемес и покана да иде в хотела му. Тенисистката споделила с баща си и компанията на баща му обсъждала случая, тези есемеси са ги виждали и други хора. Борисов по-късно се моли на бащата да не вдига шум по въпроса, че не е имал никакви лоши намерения за дъщеря му, разказва и Каратанчев пред вестника (виж тук).

След като тенисистката разкри всичко това, гневът на Пеевските медии се стовари върху нея и баща й. За три дни ги обвиниха във всички земни грехове. Някак се получи странно – в цял свят медии, като изскочи такава пикантна история с премиер, ще го разчепкат на парчета. Тук големите медии премълчаха, а други се хвърлиха да бранят премиера и да бият с бухалки Каратанчева и баща й. Тя не се уплаши и обяви, че е готова да се яви на детектор на лъжата.

В началото, като става шеф на МВР и после кмет, Борисов още живее на съпружески начала с Цветелина Бориславова. Той дължи на нея кариерата си. Без нея сега да е обикновена мутра с охранителна фирма. Но и той я вкарва в своите бизнеси с т. нар. оперативно интересни лица. Цветелина става съдружничка и управител на “Интерпрайм тобако” ООД, заедно със СИК-аджията Румен Николов – Пашата. Става и съдружник на Бойко Борисов във фирмите “ИПОН”, “ИПОН – 2”, съсобственик и управител на“Сириус -2”, на разни офшорки и др. През 1997 година джипът й е взривен, устройството е задействано, когато тя натиска дистанционното, слава Богу отдалеч, благодарение на което оцелява. Претърпява операции и още има леки белези по лицето. Цветелина се появява и като акционер, приносител на акции на акционерни събрания на дружеството „Тео интернационал”, на което Борисов е бил шеф, и което е уличено в нелегално производство на цигари през 1996 г. (тоест не е сега съчинен компромат за Борисов, а още от времето, когото никой не го познава – виж тук подробности).

Когато Борисов влиза в МВР да прави кариера, Цветелина се превръща набързо в една от най-богатите в България,

не само сред жените, а и сред мъжете. Трудно може да се опише историята на придобиването от нея на СИБанк от кръга „Олимп” и Славчо Христов. През тази банка минават все повече и повече държавни средства, социални и здравни осигуровки, плащания на глоби от КАТ и др. Борисов като става премиер, Цветелина се появява на пресконференцията в изборната нощ като първа дама, щастлива от изборната победа. Малко след това държавните средства в банката се удвояват, а тя печели и разпространението на винетките за 4 години в консорциум с една охранителна фирма. Медиите въобще не се заемат с въпроса за конфликт на интереси.

Отношенията между двамата охладняват. Бориславова се оплаква в интервю, че откакто Борисов станал главен секретар, нещата между тях доста се променили, била самотна, виждали се рядко и т. н.
Като кмет Борисов казва в интервю: „С Цветелина не сме се разделяли, няма и да се разделяме, просто живеем в две отделни къщи.” Тръгват клюки за интимните му връзки с поп фолк певици, с журналистки, а Цветелина започва да посещава коктейли и събития в компанията на други мъже.
Въпреки това тя остава до него и в политиката – ходи на предизборни срещи в кампанията на ГЕРБ дори за изборите през 2013 г., и след като са им охладнели отношенията.

За мнозина Борисов и Цветелина са преди всичко бизнеспартньори. В грамите на американското посолство в София се говори за пране на пари в банката на Бориславова и незаконни транзакции на самия Борисов.  (виж тук).
Само като информация, при прането на пари комисионите се движат между 30 и 50%. Ако в една държава като България има много милиони от сива икономика, контрабанда, мутренски групировки, а ти имаш под ръка банка, и идваш от тези среди, имаш контакти с тях, изпирането може да обогати перача като цар Крез.

До края на първия мандат на Борисов като премиер, Бориславова постепенно продава на части дяловете си в СИБанк и после си купува нова банка – Българоамериканска кретидна банка. На цената на един апартамент в София, а банката има активи за няколкостотин милиона. Около сделката има скандали (виж тук).

Вторият мандат на Борисов започна с нов модел на поведение пред медиите от негова страна, повече мълчание, но след година природата му не издържа и той отново е всеки ден в новините със скандални или смешни изявления, но заобиколен с пълен медиен комфорт.

Медиите му прощават благосклонно всички гафове, премълчават сериозните компромати, изтекли вече неколкократно уличаващи записи, които биха съборили всеки политик в Европа. Премълчават за жените му, връзки, пари. И само се носят слухове колко милиона е натрупал.
Ситуацията е като по времето на Живков. Медиите са запушени, народът съчинява вицове. Но накрая натрупаното гръмва като тапа на шампанско.

Източник: e-vestnik.bg




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19703818
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031