Постинг
05.04.2016 18:54 -
Внимание! Смъртоносен китайски чесън залива пазара http://retro.bg/
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 798 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 05.04.2016 18:56
Прочетен: 798 Коментари: 0 Гласове:
2
Последна промяна: 05.04.2016 18:56
Внимание! Смъртоносен китайски чесън залива пазара
Скилидките - пълни с отровни вещества
5 апр. 2016
Бял и почти съвършен, добре опакован китайски чесън пълни пазарите ни. Заради хубавия си търговски вид той се купува масово. Но хората не знаят, че китайският чесън се избелва. В него се впръскват химикали, за да се спре покълването, да стане по-бял и да се унищожат насекомите. Още: този чесън се отглежда в замърсена почва, а и водата, с която се полива, не е от най-чистите.
Китайският чесън е силно опушен с метил бромид – много токсично вещество, което се използва, за да се унищожат насекомите и другите вредители. Това може да доведе до много сериозен здравен проблем, защото химикалът уврежда органите и централната нервна система и дори може да доведе до смърт.
Други опасни елементи в него оловни и сулфатни съединения. Те се използват, за да не се разваля чесънът и дълго време да има добър търговски вид.
Ето как можете да забележите разликата между чесъна, който е китайски, и българския чесън:
Родният чесън е по-дребен, покълва и не е съвършено бял. Той е по-тежък от китайския и има много по-добър, истински вкус и аромат.
Скилидките - пълни с отровни вещества
5 апр. 2016
Бял и почти съвършен, добре опакован китайски чесън пълни пазарите ни. Заради хубавия си търговски вид той се купува масово. Но хората не знаят, че китайският чесън се избелва. В него се впръскват химикали, за да се спре покълването, да стане по-бял и да се унищожат насекомите. Още: този чесън се отглежда в замърсена почва, а и водата, с която се полива, не е от най-чистите.
Китайският чесън е силно опушен с метил бромид – много токсично вещество, което се използва, за да се унищожат насекомите и другите вредители. Това може да доведе до много сериозен здравен проблем, защото химикалът уврежда органите и централната нервна система и дори може да доведе до смърт.
Други опасни елементи в него оловни и сулфатни съединения. Те се използват, за да не се разваля чесънът и дълго време да има добър търговски вид.
Ето как можете да забележите разликата между чесъна, който е китайски, и българския чесън:
Родният чесън е по-дребен, покълва и не е съвършено бял. Той е по-тежък от китайския и има много по-добър, истински вкус и аромат.
Възникват въпроси.Кой го поръча? Кой го вкара? Има ли фитосанитарен контрол?Защо е на пазара?Какво се прави,за да се изземе? Защо всичката храна в България е отровна? Има ли умисъл? Какво правят бабите от БАБХ? Защо плащаме на всички тези органи и организации?
Н.М.
Вълнообразно
Весели курортисти и авантюристи- част 5-...
Подкрепяната безрезервно от Запада днешн...
Ясно бе че фашистите в Украйна са садист...
Подкрепяната безрезервно от Запада днешн...
Ясно бе че фашистите в Украйна са садист...
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
Най-четени
1. zahariada
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
2. radostinalassa
3. varg1
4. leonleonovpom2
5. kvg55
6. wonder
7. mt46
8. planinitenabulgaria
9. sparotok
10. hadjito
11. getmans1
12. stela50
13. zaw12929
14. tota
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. vidima
7. dobrota
8. ambroziia
9. bojil
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. bateico
9. mimogarcia
10. iw69