Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 18:00 - Дори Украйна „спипа“ турския шпионин Джемильов, а ние кога ще „разгледаме“ ДОСТ ? http://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 366 Коментари: 0 Гласове:
0



Дори Украйна „спипа“ турския шпионин Джемильов, а ние кога ще „разгледаме“ ДОСТ ? Публикувано на 10.04.2016 в България

image image

На 7 април стана ясно, че Службата за сигурност на Украйна обвини пълномощника на президента на страната Порошенко по въпросите за кримско-татарския народ, депутата от Върховната Рада и бивш лидер на нелегалния «меджлис» Мустафа Джемильов, за работа към спецслужбите на Турция. Това стана факт след изтичане на оперативни документи от архива на СБУ за Крим.

От фотокопията на документите с гриф «строго секретно» следва, че сътрудниците на СБУ в продължение на много време са наблюдавали дейността на Джемильов, тогава все още лидер на «меджлиса», открили са връзките му с турското разузнаване, а и дори са си направили извода, че дейността на Джемильов представлява заплаха за националната сигурност на страната.

Документите представляват доклади от контраразузнаването в Крим за контактите на Джемильов и други представители на «меджилиса» с Турската агенция за международно сътрудничество и развитие (TIKA), а също за финансирането от страна на Анкара на дейността на меджлиса и свързаните с него структури.

В един от докладите се съобщава за «наличие на действия на лидера на меджлиса, които са пряк признак за съпричастността му към агентурната мрежа на турското разузнаване (MIT). Посочва се, че «Джемильов и други активисти от меджлиса осъществяват активна и целенасочена дискредитация на ръководството на Украйна на международната арена, а също пропагандират сепаратистки идеи».

Действията на «служителите» на TIKA са оценени като «пряка намеса във вътрешните работи на страната» и са наречени «съдействащи за подривна дейност на етнически политически дейци». Само припомням, че TIKA е организация, създадена за пропаганда на идеите на Великия Туран зад граница.

СБУ информира Киев, че дейността на Джемильов се е координирала от турски дипломати и е спонсорирана от TIKA, която налива в «меджлиса» от 2008 до 2012 години 3 милиона долара.

image imageДжемильов и Ердоган

Предвид житието-битието на господин Местан в последно време (имам предвид изненадващото за българските граждани негово криене в турското посолство и т.н.), а и по повод медийните публикации, че новосформираната партия ДОСТ ще има офиси, а и секретарки, компютри и прочие из цялата страна, както и  многобройните снимки от интернет, демонстиращи верноподаническо поведение към президента на Турция Реджеп Ердоган от страна на господин Местан, искам да помоля българската прокуратура и разследващите органи да проверят съпричастността на господин Местан към горецитираните по-горе агенция и разузнаване, защото е неясно за обществото следното: възможно ли е господин Местан да е намерил например на Централна гара София куфар с няколко милиона, за да разположи офиси в цялата страна, ако няма външно финансиране. Биха ли проверили компетентните органи от къде се финансират партийната дейност и пътувания на господин Местан и компания. Или да считаме, че е спестил средства от неконсумирани закуси в резултат на дългогодишното си пребиваване в парламента.

Дори не поставям следните въпроси: правилно ли разчитаме сигналите, които изпраща господин Местан, че той и оглавената от него новосформирана партия е в синхрон с неоосманистките идеи на партията на господин Ердоган? Правилен ли е изводът ни, че господин Местан, демонстрирайки приятелски отношения с президента Ердоган, подкрепя действията му спрямо кюрдите в Турция и Сирия? Подкрепя ли господин Местан действията на приятелски настроения  към него президент на Турция спрямо сирийската правителствена войска, изразяващи се чрез свободно движение на оръжие, нефт, бойци и въоръжение от Турция към Сирия? Не, на тези въпроси не желая да ми се отговаря. Не проявявам интерес към отговорите на господин Местан, защото имам глава на раменете си, която разсъждава трезво.

Интересува ме само горепопитаното: кой финансира партийната дейност на господин Местан?

Благодаря предварително на прокуратурата и разследващите.

Вярвам в тях и с нетърпение очаквам отговор.

Петя Паликрушева / NewsFront- Bulgaria




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19845279
Постинги: 45069
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930