Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2016 17:44 - ВМРО: ДОСТ води България към босненски сценарий http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 454 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 10.04.2016 17:45


ВМРО: ДОСТ води България към босненски сценарий Публикувано на 10.04.2016 в България
image
image

ДОСТ на Лютви Местан води България към босненски или македонски сценарий на религиозно и етнически разделено общество. Партията не е евроатлантическа, а протурска. Не е демократична, а е османска, не е либерална, а проислямистка. ВМРО винаги е била срещу всякакви партии на етническа и верска основа у нас.

 Това е позицията на патриотите от ВМРО, разпространена до медии по повод учредяването на партията на Лютви Местан.

 Ето какво пише още в становището на партията:

 Неслучайно сред гостите на учредителния конгрес на новата партия на Лютви Местан е турският посланик Сюлейман Гьокче.

 Там е и заместник-председателката на Партията на справедливостта и развитието на Ердоган – Фатма Бетюн Сеянкайъ. Тя предаде поздрави от турския премиер Давутоглу.

Именно Ахмед Давутоглу е автор на псевдонаучната доктрина на новия османизъм, която заедно с ислямизма се стреми към турско влияние в някогашните османски предели.

 Скандал предизвика репликата на Семир Ялчън заместник-председателя на Партията на националистическото действие, която е тясно свързана със Сивите вълци. Ялчън поздрави с думите: „Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина“.

Местан заяви, че партията му е нова, либерална, откровено НАТО-вска и европейска и ще служи на българските граждани и избирателя. В същото време обаче в Турция режимът на Ердоган затваря медии, съди журналисти по специално законодателство, изнудва Европа заради имигрантската вълна и предизвиква все по-голямо негодувание по света с експанзионистичната си политика и топли връзки с Ислямска държава.

 На този фон Лютви Местан явно се старае да получи максимална подкрепа – на конгреса имаше представители на изселнически организации, които, както е известно, се финансират от министерството на външните работи на Република Турция. Те се използват от специалните служби на Турция като инструмент на турската външна политика за налагане на влияние на Балканите.

 Сред гостите са и представители на посолствата на Украйна и Полша – очевидно, за да се подчертае пропагандната теза на Местан, че става дума за противопоставяне на руско влияние у нас. На събитието е и Наим Сюлейманоглу, печелил медали за България с името Наум Шаламанов. Знаково пък беше изказването на скандалния Хюсеин Хафъзов.

 Всичко това свидетелства, че тази партия ще е откровено зависима от външни сили.

image

Патриотите от ВМРО призовават всички български партии да потърсят път към турскоезичните български граждани. В противен случай, една, две или няколко етнически партии трайно ще отделят тези хора от политическия процес в България.

 ВМРО призовава българския съд, който предстои да разглежда документите за регистрация на тази протурска партия, да не позволява появата на поредния троянски кон в България – политически субект, който ще отстоява чужди интереси.“

 Депутати от Партията на справедливостта и развитието на турския президент Реджеп Ердоган, както и турският посланик у нас Сюлейман Гьокче присъстваха на учредителната конференция на новата партия на Лютви Местан.

 Гьокче не държа реч, но за сметка на това заместник- председателят на Партията на справедливостта и развитието на турския президент Ердоган – Фатма Бетюн Сеянкайъ поздрави учредителите на ДОСТ.

 „От името на президента на Турция Реджеп Ердоган, от името на премиера на нашата страна- Ахмет Давутоглу и от името на родината приветствам симпатизантите на ДОСТ и българските граждани. Вярваме, че ДОСТ ще инициира проекти, насочени към благоденствието на целия български народ и ще работи за укрепване на върховенство на закона и демокрацията в България. Споменавайки сънародниците ни в България трябва да засвидетелствам уважение и почит към борбата и саможертвата на българските турци, които в близкото минало бяха подложени на опит за асимилация и принудително изселване”, каза Сеянкайъ.

 „Най-естественото очакване на българските турци е да се ползват изцяло от правата си на граждани на европейска държава, смята тя. Според нея техните проблеми в много области продължават да не са решени. „Наблюдавахме отблизо борбата, която г-н Местан води за издигане на правата на малцинствата в България до подобаващо до една европейска страна ниво”, призна зам.-председателят на партията на Ердоган и поздрави Местан за декларацията в защита на Турция.

 „Където и да се говори нашият гласов флаг – турският език -това място за нас е част от нашата родина”, каза пък заместник-председателят на турската „Партия на националното движение“ Семир Ялчън. „Изхождайки от тази доктрина считаме, че случващото се тук е важна крачка за турците в България и турците в Европа. От гледна точка на човешките права това е много важно развитие. Надяваме се, че ДОСТ занапред ще оформя двустранните отношения между Турция и България”, каза Ялчън.

източник: epicenter.bg




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. minevv - да
11.04.2016 16:38
ВМРО: ДОСТ води България към босненски сценарий
http://infobulgaria/news.php?news_cat=10&itm=25478
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19804361
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930