Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.04.2016 20:45 - Газпром поднови „Южен поток“ (Откъде ще мине?) http://www.razkritia.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 415 Коментари: 0 Гласове:
0



Газпром поднови „Южен поток“ (Откъде ще мине?) Kristina Mileva 11 април 2016
Газпром поднови „Южен поток“ ето откъде ще мине газопровода

Газпром подновява строителството в началната точка на газопровода „Южен поток“ в Краснодарския край, съобщава руското издание „Известия“. На обекта вече има купища строителна техника и тръби, и активно се работи по него.

 

Що се отнася до новите инвеститори, според служители на обекта в него участва и корпорацията „Strabag“, допълва агенция „RNS“. Пред представителите на медиите от „Strabag“ са потвърдили, че извършват дейност след поставянето на тунел по поръчка на „Газпром“, който да е свързан с проекта „Южен поток“. Каква е целта на тяхната работа, но не се уточнява.

 

От Газпром също отказват да коментират проекта, допълват още от „RNS“. В проектната компания, отговаряща за строителството на „Южен поток“—дъщерната компания на „Газпром“ — „South Stream“, пък са категорични, че този проект е закрит и състоянието не му се е променило.

Строителството в началната точка на газопровода обаче е факт и ще бъдат поставени тръби до брега на морето, посочва неназован източник на „RNS“.

„Южен поток“ „бе спрян от президента на Русия Владимир Путин по време на официално посещение в Турция през декември 2014 година. Тогава „Газпром“ и турската „Botas“ подписаха договор за изграждане на „Турски поток“. Това беше газопроводът, който трябваше да наследи „Южен поток“.

Точно една година по-късно обаче, с влошаването на отношенията между Русия и Турция, и на този проект бе сложен край, а ситуацията с изграждането на нов газопровод продължава да е с неизвестен край.

През последните седмици се заговори за нов газопровод, по дъното на Черно море, който ще подпомогне плановете на Русия да прескочи Украйна, но този път маршрутът ще премине през територията на Гърция. Участници в проекта са „Газпром“, гръцката „DEPA“ и италианската „Edison“, твърдят последните новини. Не е ясно дали България ще вземе участие.

image

Газпром възстановява Южен поток – през къде ще мине?

Трите страни вече подписаха меморандум за сътрудничество за подобен проект в края на февруари, а на този етап все още не е обсъждано точното трасе на газопровода. Анализатори свързаха идеята с продължаване на проекта „Poseidon“, който е част от „Южен газов коридор“ за доставка на газ в Европа през Турция.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19707206
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031