Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.04.2016 19:43 - ВИЖТЕ КОЙ ЗАБРАНИ НА БОРИСОВ ДА УВОЛНИ ПОРОЖАНОВ И СИЕ!...http://afera.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 754 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 18.04.2016 19:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
ВИЖТЕ КОЙ ЗАБРАНИ НА БОРИСОВ ДА УВОЛНИ ПОРОЖАНОВ И СИЕ! КАКВО Е ОБЩОТО В УПРАВЛЕНИЕТО НА ИСЛЯМСКА ДЪРЖАВА И ДФ „ЗЕМЕДЕЛИЕ“ ПРИ БОРИСОВ. КОЙ ЗАЩО ИЗДАДЕ ФЕТВАТА ЗА ЗАКРИЛА НА ПОРОЖАНОВ!

В очакване на пролетта и … още нещо!

Вместо пролог

Измина цяла една седмица в която цъфнаха всички плодни дръвчета и японските вишни дори, жужат пчели и природата се събужда…, но в пълен контраст с времето, чувствата за обгръщащ мрак и надвисналите градоносни облаци над земеделието в България се засилват.
Една простичка мисъл дълбае съзнанието, като плодов червей, на пишещата гилдия – какво трябва да се случи за да проблесне лъч надежда в края на тунела, или това само е ярката светлина на насрещния евровлак, натоварен с тежките многомилионни санкции поради неспособността и нехайството на няколко висши чиновници.

Увод:

Младите фермери протестираха срещу забавянето за повече от 10 месеца на проектите им от шефа на ДФ Земеделие Румен Порожанов
http://btvnovinite.bg/video/videos/news/fond-zemedelie-sazdava-organizacija-za-izpalnenie-na-dogovorite-za-evrofinansirane.html,
а в Драгоман се оказа че няма скоро да има стадион – нооо… парите са взети, а според все същият Порожанов, явно и проблеми там няма.
http://btvnovinite.bg/video/video/news/nekachestveno-stroitelstvo-i-prahosvane-na-pari-v-dragoman.html
В понеделник беше предвиден Управителен съвет на ДФ “Земеделие“ на който се очакваше да падне главата на Порожанов и компания, но той беше отложен по неясни досега причини в последния момент:
http://transmedia.bg/1943
Затова пък колегите от АГРО ТВ се бяха подготвили добре и обявиха новината за оставката му в новините си:
image
Как мислите? – заради кого Борисов може да наруши предизборните си обещания и да позагуби 800 километра магистрала и да забрави основната си мантра – заради нарушенията в ДФЗ при първото му правителство, да му спират ПРСР при правителство Борисов 2 ?!?
Главният виновник за това – Румен Порожанов, в пристъп на откровение на чашка blue label, обяснява, че държи с документи богът за шлифера и затова е недосегаем, и е приел не особено охотно разпитващите го прокурори – само от добро възпитание, иначе щели да се гърчат заедно със селските кметове зад портала…Защото той има подкрепата на правилнитe хора. А кои са те? Прочетете в редовете надолу:

Единствена АФЕРА стигна до дъното на казуса и разбра кой забрани на Борисов да уволни Порожанов и сие…

Експозиция:

Знаете ли какво е общото в управлението на Ислямска държава в Ракка и управлението на ДФЗ при Борисов? … НЕ ЗНАЕТЕ !?! Няма да Ви мъча с отговора – и при двете се управлява с фетва – ( http://www.grandmufti.bg/bg/fetva.html )! Хафъзов – пак ли ти беше или шефа ти лично?
Кой и защо издаде фетвата за закрила на Порожанов:
През седмицата излязоха подробни материали как фирми на Лютви Местан и Бахри Юмер от ДОСТ прибират милиони от Държавен фонд „Земеделие“
http://www.mignews.info/firmi-na-mestan-i-bahri-yumer-ot-dost-pribrali-milioni-ot-fond-zemedelie/
и какво има в черната кутия на фонд „Земеделие“
http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/04/15/2743360_kakvo_ima_v_chernata_kutiia_na_fond_zemedelie/?sp=2#storystart
Затова ние няма да се занимаваме със схемите и начините за печелене на пари от младата партия ДОСТ, а ще си поговорим за материала – за лошия или добрия мат’риал, както казва Бойко Борисов, от който зависи кой ще прибере парите от ПРСР и кой ще пие по една студена вода за из път.
Кулминация :
Единствено АФЕРА разполага със списъка на хората на Лютви Местан, от който става ясно, че практически целият мениджмънт на средно и високо ниво в Държавен фонд “Земеделие“ са кадри на ДОСТ.

image

image

image

Естествено тук не са включени фаворитката на турски депутат Десислава Трифонова – която необичайно благосклонно Порожанов командирова в Министерство на финансите и тя там се развихря – на път е да съсипе НАП и Агенция Митници, като ръководствата на двете институции са се хванали за главата от глупостите и, и явно затова тя се е похвалила вече, че ще се върне в ДФЗ по покана на приятелката си зам. директора с ресор ПРСР Атидже Алиева …
А като стана дума за любимката на Местан – чест гост в кабинета на Атидже Алиева – Вели е аташе от Турското посолство изпращано от Местан, задължително придружен от някой закъсал земеделски производител от смесените райони.
Схемата е следната – турците му плащат глобите към ДФЗ, усвояват му бизнеса или земите, а може и двете заедно и от там нататък чистата фирма продължава да получава субсидии и проекти по Програмата за развитие на селските райони.
И познайте къде отиват нашите европейски пари????? За спонсорство на ДОСТ и ресто на Ердоган за подкрепата.
Румен Порожанов изпълнява стриктно списъка с желания на Местан – тези, които вече е назначил през първия си мандат ги повишава, а останалите настанява на невралгичните места Както виждате най-апетитните ресори, захранвани с европейски пари са във владението на хората на Местан, както и контрола на Противодействието на измамите и Директните плащания.
http://nakratko.bg/category/59/109687/
Каква е целта на всичко това – Държавен фонд „Земеделие“ се превръща в хранилка на ДОСТ, която от своя страна ще добива влияние и електорат в смесените районни (предимно селски ) в България и масирана бизнес подкрепа от Турция. А формацията на Местан може лесно да бъде употребена в нужния момент като средство за сплашване срещу капризите на Реформаторския блок или като оръжие срещу бившата му партия.
Заради своята абсолютна изпълнителност и защитата на икономическите интереси на Местан и Турция, Порожанов е абсолютно спокоен за поста си и още дълго време ще държи земеделието и Бойко Борисов в цунг-цванг.

Епилог:

Тук е мястото на АФЕРА да се извини. Да, добре прочетохте, АФЕРА ще се извини на министър-председателя заради това че го натовари с непосилна тежест и бреме, за което той не може да носи отговорност. Оказа се че нашият премиер е наистина независим – от него НЕ ЗАВИСИ нищо в сферата на земеделието и без да има среднощно обаждане от посолството на „Васил Левски“ или от неговият приятел (дост) Местан, той е с вързани ръце дори когато става дума за собственото си политическо оцеляване. Жалко – но е факт!
Дано поне свърши нещо полезно през оставащия му мандат – че неговото внуче и съименник да не се черви от делата на дядо си днес!

Епитаф:

ДОСТатъчно ДОСТлук – ДО гуша ни ДОйде, имай ДОСТойнство БорисOFF !!!




Гласувай:
1


Вълнообразно


1. kvg55 - Заплахите на Борисов са само за с...
19.04.2016 12:37
Заплахите на Борисов са само за самодейците и неорганизираните в корупцията.
Порожанов е в системата и е защитен.
цитирай
2. nikikm - 1. kvg55 -
19.04.2016 16:04
Прав си брато.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19785536
Постинги: 44942
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930