Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.07.2016 18:42 - Шулц се обяви за създаването на едно европейско правителство, което да стои над националните правителства http://www.budnaera.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 378 Коментари: 0 Гласове:
0



Шулц се обяви за създаването на едно европейско правителство, което да стои над националните правителства image

Председателят на Европейския  парламент Мартин Шулц заяви, че  Европейската комисия трябва да се преформатира така, че да стане основа за създаването на „истинско европейско правителство”, предадоха информационните агенции.

Шулц коментира пред „Frankfurter Allgemeine Zeitung”, че такъв би трябвало да бъде изводът от решението за излизане на Великобритания от ЕС.

„Европейското правителство трябва да подлежи на парламентарен контролот страна на ЕП и още една камара, който да включва представители на държавите.членки.” – допълва Шулц.

По думите му, подобно разпределение на властта е познато на  гражданите на отделните страни и ще направи политическата отговорност на ниво ЕС по-прозрачна за тях.

„Ако това стане, недоволството от страната на гражданите в ЕС повече няма да води до това съществуването на общността да бъде поставяно под съмнение по принцип. Напротив, гражданите ще могат чрез избори да заменят едно европейско правителство с друго.” – отбелязва Шулц.

    Председателят на ЕП допълва, че срещу общността се отправят обвинения заради пропуски, за които в действителност са отговорни националните правителства. Той подчертава, че не става дума за „повече Европа”, а за това „ясно да се определи какво гражданите могат да очакват от ЕС в определени сфери.

Сега, според него, множеството процедури за вземане на решения са твърде сложни и непрозрачни за хората.

Той подчертава, че ЕС не бива да се намесва по въпроси, които могат да бъдат решени на регионално или на национално ниво. По думите му, Европейският съюз трябва да се съсредоточи върху въпросите, които страните.членки могат да решат само със съвместни усилия.

източник: news.bg

*(заглавието на Bultimes.com)




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19806551
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930