Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.07.2016 16:53 - Независимият депутат Велизар Енчев скочи на т.нар. “Антитерористичен закон“: Ненчев се изживява, като шеф на военна хунта http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 380 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.07.2016 16:56


  Независимият депутат Велизар Енчев скочи на т.нар. “Антитерористичен закон“: Ненчев се изживява, като шеф на военна хунта   05.07.2016 в България
image image

 

Д Е К Л А Р А Ц И Я на „Българската пролет“

Днес, на заседание на Съвета за сигурност към Министерския съвет, председателствано от премиера Бойко Борисов, бе обсъден т.нар. Антитерористичен закон. По думите на военния министър Николай Ненчев, законът предвижда армията да участва в антитерористични акции, да има право да обискира граждани, да проверява техните вещи, както и да използва оръжие.

На заседанието са одобрени и текстове за ограничаване правата на гражданите. Те предвиждат при антитерористична операция армията, полицията и ДАНС да налагат всякакви ограничения на гражданите – да разполагат с имуществото им, вкл. с леките им коли, да ограничават достъпа им до комуникации и, което е най-скандално, да влизат в домовете ни, дори да разрушават имущество.

image

С този закон се погазва конституцията на страната, в която е записано, че всеки има право на свобода и неприкосновеност и никой не може да бъде задържан, подлаган на оглед, обиск или друго посегателство върху личната му неприкосновеност.

Изживявайки се като шеф на военна хунта, без да изчака становището на Народното събрание, военният министър обяви, че в следващите дни ще издаде заповед за спешна подготовка на военните, които ще изпълняват полицейски функции.

„Българската пролет“ остро протестира срещу намерението на правителството да вменява полицейски задължения на армията, без това да е обсъждано и гласувано в парламента. С тези действия кабинетът демонстрира намерението си да наложи военна диктатура, да нахлува в домовете и да арестува граждани, оправдавайки се с терористична заплаха.

Призоваваме опозицията в Народното събрание да окаже решителен отпор на тези антидемократични действия на управляващите, копиращи диктаторските методи на турския президент Ердоган. В противен случай следваща стъпка на властта е да ограничи правото ни на движение, след това правото на свободно общуване и накрая идват концлагерите.

А на послушните граждани припомняме предупреждението на Бенджамин Франклин: „Този, който заменя основните си свободи за малко временна сигурност, не заслужава нито свобода, нито сигурност“.

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВ
НЕЗАВИСИМ НАРОДЕН ПРЕДСТАВИТЕЛ




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19806205
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930