Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2016 20:01 - МИЛИЦИОНЕРСКАТА ДЪРЖАВА ИЛИ ЗАШО ТРЯБВА ДА КАЖЕМ НЕ НА БОРБАТА С ТЕРОРИЗЪМА http://afera.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 533 Коментари: 0 Гласове:
0


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
МИЛИЦИОНЕРСКАТА ДЪРЖАВА ИЛИ ЗАШО ТРЯБВА ДА КАЖЕМ НЕ НА БОРБАТА С ТЕРОРИЗЪМА

image

Това го писах преди месец и за краткост го резюмирах, като „Закон за борба с българските граждани“;
Днес, МС единодушно и без забележки са приели, че трябва да се гласува и приеме в НС закона за борба с тероризма.
Още вчера, военният министър доколкото въпроса е решен отдавна и на друго място, а НС е проформа, поддържащо илюзията за демокрация у нас, обяви пред медиите, че е готов със заповедта към армията за новосъздадените им полицейски правомощия……
Преди малко чух по радиото, че вмро след като решиха проблема с теоризма от външна страна, забранявайки бурките са внесли проектозакон за връщане на задължителна военна служба, отново с мотив сигурност и терористични заплахи…..
Като съберем, всичко това на едно място с наличните огради по границите, стрелянето на месо пак там, доброволните отряди от мутри, които също бранят сигурността ни от нас самите…………………. още ли смятате за пресилено твърдението ми, че сме Северна Корея в ЕС?
Дали и колко години ще минат, докато този път ЕС ни освободи от поредната хунта?
Е, жалки роби така и не разбрахМЕ, че това е цената на свободата – всеки един от нас трябва да брани свободата си всеки ден.
Оставим ли правителствата да правят, каквото си искат, то те се израждат в тоталитарни режими без изключение.
Играта на демокрация приключи.
Game over!
The winter is coming…….

п.с. Понеже ние все пак не сме жалка рая, а видни революционери, макар и само във фейсбук, моля прочете текста.
Помислете върху него и какво следва от него и след това вземете решение, дали да продължите да влачите ярема или най-накрая да бъдете свободни.
Най-простата форма на протест е споделянето на този и подобни текстове, говоренето на ГЛАС срещу нескритото желание на властта да остане на власт ЗАКОННО и на всяка цена – цената е нашата свобода!

Милиционерската държава – част II или защо трябва да кажем НЕ на борбата с тероризЪма

Преди време, далеч не толкова отдавна написахме „бестселър“ във блогА по-известен, като Милиционерската държава.

Благодарение на нормативната кретения на тогавашните управляващи, водени единствено от нескритото им желание не просто да стискат тая власт, докато могат, но и да управляват по единствено познатият им начин, а именно тоталитарно, силово, безпардонно не само в нарушение на закона, но и в разрез с идеята за демокрация и правова държава, каквато поне по условие сме. И по-конкретно предвидените изменения в тогавашният ЗМВР създадени с цел безконтролно и безпардонно подслушване, следене и прочие дейности насочени срещу нас гражданите.

Тогава сравнихме, случващото се със Северна Корея, което голяма част от публиката отдаде на известната склонност на адвокатите да преувеличаваме в пъти ситуацията.

Е, на този етап и три години по-късно мисля, нямаме спор по въпроса, КОЙ, какво, защо, как и най-вече с каква цел прави всичко това.

Отново.

За пореден път.

Защото сега имаме не просто римейк на болшевизма, а комбинация от еднолична монархия съчетана с най-добрите традиции на комунизмо-фашизма с последните достижения на севернокорейската действителност.

Или иначе казано, след краткото ни няколко дневно отсъствие, заварихме поредното ново двайсет, а именно Закон за борба с тероризЪма?

Честно да си призная, малко сме изненадан.

Нямах идея, ей Богу, че тероризЪма се бори с особен за целта закон?

Хем, не е като да не сме прочел цялата издадена и неиздадена литература по въпроса. И за да не ви губя времето с глупости, веднага казвам че не това.

Очевидно е и за незрящите, че целта е съвсем различна, а именно тотален контрол и следене на собствените си граждани под най-различни привидно, благовидни предлози.

Всичко това е с една единствена цел – гражданите да бъдат контролирани, дресирани, репресирани, смазани и управлявани на воля!

Целият проекто закон се върти около две неща:

На първо място, направен е опит за създаване на правна рамка, която да придаде относително благоприличен вид на тоталното отнемане на всички граждански права и на следващо място свръх овластяването на силовите структури с армията начело на която създават правомощия да действа срещу българските граждани?!

Запомнете това!

Ще го споменаваме често.

Ако сме разбрали правилно, въпросният закон за борба с тероризЪма, всъщност ще се бори срещу нас самите, доколкото отнема всичките ни граждански права – ерго според властта ние сме терористи?

Вероятно, защото смятаме, че тази, а и всяка друга власт не може и не трябва да е самоцелна и да остане на власт ако щете и само заради, това че в името на властта са готови на всичко, дори да ни вземат малкото и изцяло илюзорни права.

Само и само да векуват там?

На трона.

Т.н. правна рамка на закона съдържа в себе си уникални безобразия, които убиват в себе си дори идеята за право, камо ли за законност, демокрация, правова държава и прочие алабализми?

Основното и най-важно условие, което стартира и или обосновава всяка една процедура в закона, извънредното положение или както е по-известно „военно положение“ е базирано на любимият ни правномилиционерски термин, а именно обосновано предположение за престъпление.

Обосновано предположение е евфемизъм подобен на другия широко използван за целата термин компетентните органи.

За всичките години работа, като съдебен адвокат, предимно в областта на наказателното право, така и не разбрах какво по дяволите означава обосновано предположение.

Още по-малко разбрах, кои са компетентните органи?

Айде за обоснованото предположение имаме съвсем обосновано предположение, че това е когато органите предполагат или пък са съвсем сигурни, че точно вие сте извършили някое ужасяващо престъпление, но пък нямат и не могат да намерят, нито едно доказателство в подкрепа на обоснованото си предположение. За това и го наричат обосновано предположение ако и да е точно толкова обосновано и близко с реалността, колкото цветните сънища с неочакван край сънувани през пубертета. Иначе идеята на обоснованите предположения и тяхното практическо приложение е да бъдат „подкрепени“ с разпити на свидетели със скрита самоличност, след което ви задържат купчина барети с автомати, но с единствената цел да получат самопризнания, които после някак си ще облекат с подобия на доказателства, създавайки привидна законосъобразност.

Толкова по обоснованите предположение на които се крепи закона за борба с тероризЪма.

Обаче, кои са компетентните органи до ден днешен идея си нямаме?

Наистина.

Особено, като се има предвид, че у нас службите и МВР, во главе с прокуратурата се борят с тероризЪма, забранявайки в отделни населени места бурките, докато истинските терористи взривиха необезпокоявани летището обути с къси гащи и джапанки…….

И това е само един от множеството примери.

Всъщност от всички примери, доколкото обратното не се е случвало у нас не само по отношение на епизодичните терористични актове, влизащи в графата изключения, но и по отношение на всякакъв вид престъпност от битовата през трафика и продажба на наркотици, та до поръчковите убийства наблюдаваме тотален, повсеместен провал на МВР, службите и прокуратурата във всяко едно отношение.

Единственият им успех са присъдите за по 3гр. марихуана, гръмките обвинения в опити за убийство и едрото хулиганство.

Ей, тва е.

Да се върнем на правната обосновка на закона за борба с тероризЪма.

Създателите/авторите му са постигнали чутовен нормотворчески подвиг, опитвайки се да изведат легална дефиниция на това чудо тероризЪма, предвидливо, скривайки го в преходните и заключителни разпоредби, белким никой не открие, че така и не са успели, както и никой друг до сега, а всъщност просто повтарят нормата на чл.108а НК, която е точно толкова ясна и конкретна, че ще платим с удоволствие за да присъстваме на дело с подобно обвинение.

По същество, от тук надолу ще направим кратък коментар на съществената част от закона по силата на който ни отнемат всяко едно същствуващо човешко, а не просто гражданско право на базата на обоснованото предположение.

1.Проектът предвижда намеса на въоръжените сили във вътрешните работи на страната срещу собствените си граждани, като за целта снабдява армията с полицейски правомощия по отношение на нас, включително с правото да ни задържа под стража. До тук нещо звучи ли ви познато или поне малко наподобяващо борбата с тероризма, освен ако разбира се, не сме всички ние терористи? Да припомня, че всяка една свободна и демократична държава има въведена изрична забрана за действие на армията на собствена територия, именно защото това е начина по който тоталитарните режими контролират собственият си народ. Справка – Северна Корея.
2.Държавни органи и тези на местно самоуправление, включително кметове и областни управители ще разработват планове за борба с тероризма на съответно ниво? Това го четохме поне три пъти, опитвайки се вденем, какво точно означава и единственото, което ни хрумна е, че подобни планове се разработваха по абсолютно същият начин по времето на социализЪма?
3.Собствениците и ползвателите на сгради с обществено ползване са длъжни да предават плановете им на МВР…..

NB:
4.Превантивни мерки, изразяващи се в забрани на следните неща:
•за промяна на местоживеенето без разрешение;
•за напускане на страната без разрешение;
•за посещаване на определени места, райони и обекти;
•за напускане на определено населено място без разрешение;
•за достъп до интернет;
•за притежаване и използване на повече от един телефонен номер;
•за осъществяване на контакт с определени лица;
•периодично явяване в районно управление на МВР и подписване пред полицейски служител;
•отнемане на паспорти или заместващи ги документи и забрана за издаване на

Всяко едно от изброените по-горе точки на чл.17 е съществувало и прилагало по времето на Хитлер, Сталин и бай Тошо, както умилително си спомня за него последният му охранител и настоящ премиер.

5.Въвеждане на извънредно положение при антитерористични операции, базирани основно на обосновано предположение и водени от компетентните органи в чл.26. Предполагам вече знаем, защо беше проведената акция при която бяха задържани стотина граждани до НДК. Било е суха тренировка от типа „ако мине“.

Реално, всичко това ще се случва единствено и само по заповед на Министъра на вътрешните работи с която за неопределено време и напълно безконтролно ще се отнемат не само гражданските, но и човешките ни права. Точно, както е формулирано в чл.29.

От прочита на чл. 30 стигаме до същността, че тези правомощия изрично включват: разтурване и прекратяване на митинги, събрания, манифестации, тържества, религиозни и прочие обреди и всякакви други протести.
6.При въвеждане на извънредно положение всички оператори на електронни услуги предоставят пълен достъп до мрежата или услугите, които предлагат……
7.В преходните и заключителни разпоредби са скрити, както обикновено най-мръсните тайни, като създаването на всевъзможни физически и юридически лица с цел поставяне на служителите под прикритие и което не само възстановява ДС в най-силните и години, но и осигурява чудесно прикритие на всички онези незаконни действия извършвани и сега от МВР, защото вярвам вече всички сте наясно, че абсолютният провал на МВР и прокуратурата във борбата с престъпността се дължи на факта, че те са в пълна симбиоза, не отличими по нищо друго освен по униформите.
8.В закона за бежанците се предвижда при наличие на обосновано предположение статутът им да бъде разглеждан в рамките на един месец. И това са същите хора, които в рамките на две години не са в състояние да разследват и съберат доказателства за обикновена кражба и настояват да имат тази възможност без ограничения във времето. Естествено, това че бежанците идват от държави в които се води война и дори за сегашните шест месеца не могат да съберат нужните им документи, защото там някъде се води война, няма никакво значение. Нали, защото идеята не е тва.
9.В закона за чужденците се предвижда в тридневен срок от влизането си в страната да подават писмени заявления в МВР за постоянен адрес или на пребиваване с всичките си паспортни и други данни, точно както беше по времето на соца. За да знае властта КОЙ, къде, как с кого и прочие.

Майната им на законите на общността, предвиждащи свободно движение на гражданите.
10.В закона за СРС е скрита най-бруталната промяна, предвиждаща не само подслушване и следене за срок от цели три години, но и изрично уреждаща възможността да НЕ се създават веществени доказателства, т.е. всичката информация ще бъде оперативна, натрупана в досиета и използвана от МВР по свое усмотрение и естествено в услуга на властта, не и на гражданите.

Всичко това е див, брутален севернокорейски комунизъм!

И не.

Не е борба с тероризма.

Освен ако ние, останалите все още на територията жалко стадо, всичките не сме терористи?

Ако случайно не се чувствате терористи и не смятате, че всичко това е с цел да ви спаси от тероризЪма, а е създадено от властта с цел лишаване от гражданските и човешките ви права за да може властта да запази властта си над вас, изправете си и крещете с всичка сила, докато това не се е превърнало от проект в закон!

Ако крясъците не помогнат, споделяйте това и въобще намерете възможно най-радикалната форма на граждански протест, която успеете да измислите, защото утре – утре ще бъде късно.

п.с. Четейки горното не забравяйте, че всичко онова което са направили и или правят Хитлер, Сталин, Живков, Ким, Ердоган, Путин и прочие е напълно законно!

imageНиколай Хаджигенов, адвокат
http://hadjigenov.com




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19826427
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930