Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.07.2016 19:17 - Стария директор на АЕЦ "Козлодуй" към новия собственик на АЕЦ "Кадиеви" Автор: gikotev
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 405 Коментари: 0 Гласове:
0



Стария директор на АЕЦ "Козлодуй" към новия собственик на АЕЦ "Кадиеви"

У-НИ-КАЛ-НО! Предавам ви 1:1 официално заявление на довчерашния директор на АЕЦ "Козлодуй" ЕАД Димитър Ангелов по повод активното мероприятие на "политика" Георги Кадиев, през последните два дни, довело до отстраняването на първия от поста му. Изявлението е налично на уеб-страницата на АЕЦ-а (ТУК).

06.07.2016 ИЗЯВЛЕНИЕ НА ДИМИТЪР АНГЕЛОВ, ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР НА "АЕЦ КОЗЛОДУЙ" ЕАД

По повод тиражираните в публичното пространство твърдения на независимия депутат Георги Кадиев, че изпълнителният директор на АЕЦ „Козлодуй” има офшорна фирма и че срещу него е подаден сигнал за корупционни практики, бих желал да представя позицията си:   1. Аз, Димитър Ангелов, не разполагам нито в момента, нито съм разполагал в миналото с фирма било то в България или в чужбина.   Разпространените в медиите копия от документи по никакъв начин не доказват собственост или наличие на участие в собствеността под каквато и да е форма на мое име. Това може да бъде установено от всеки, който направи съответната проверка.   2. Най-отговорно заявявам като директор на АЕЦ „Козлодуй“ (в периода от септември 2014 г. до юли 2016 г. и в периода 2009 – 2010 г.), че твърденията за корупционни практики в атомната централа не отговарят на истината. 
От досега извършваните в Дружеството регулярни проверки от компетентните институции няма нито една с констатации за корупционни практики.   Потвърждавам, че в „АЕЦ Козлодуй” ЕАД стриктно се спазва действащото в Република България законодателство във всички сфери на дейност. Решенията, които се вземат във връзка с възлагането на обществени поръчки, предварително се одобряват от Съвета на директорите на Дружеството и/или от Съвета на директорите на БЕХ ЕАД. Процедурите се провеждат в съответствие със Закона за обществените поръчки, при следване на принципите за публичност и прозрачност, равнопоставеност и недопускане на дискриминация, свободна и лоялна конкуренция.   Като човек, чийто трудов път е свързан с българската атомна централа, категорично се противопоставям на опитите да бъде уронен нейният престиж чрез подобни несъответстващи на обективната действителност и без доказателства изказвания. 
До последния ден, в който съм изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД, а и след това, ще продължа да отстоявам градения с десетилетия заслужено висок авторитет на ядрените енергетици на България и на нашата атомна централа, включително и сред международната професионална общност.    Димитър Ангелов Изпълнителен директор на “АЕЦ Козлодуй” ЕАД ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Какви изводи можем да направим за себе си от това безпрецедентно заявление?

1. Кадиев не разполага с истински компромати срещу Ангелов и аз вярвам, че това е така.

2. Ангелов пресолва манджата, като заявява, "че твърденията за корупционни практики в атомната централа не отговарят на истината". Това е невъзможно по презумпция в срана владееща се от организираната престъпност! Именно поради такава практика и идва отстраняването на Ангелов.

3. Нито Ангелов, нито Кадиев ще поведе съдебна битка срещу другия. Хепи енд! По сценария?

4. Ангелов е на пенсионна възраст и отдавна се е нагушил, за да има мотив да се бори за оставане на поста.

5. Кадиев има да доотглежда четири деца, което го мотивира да си
присвои и прекръсти АЕЦ "Кадиеви".

6. Запазената марка с "компетентните органи" и тук е приложена в класическата си форма. Именно защото на територията има "компетентни органи" вече трето десетилетие няма нито един осъден и отправен в затвора. И двамата "герои" в постановката знаят това отлично.

7. АЕЦ "Козлодуй" я чакат много тежки, да не кажа трагични дни, след като ниски топки, като Кадиев, определят кой да я управлява!

image

Довчерашния директор на АЕЦ "Козлодуй" Димитър Ангелов.

Докато подготвях това съобщение получих лично послание от един свой заклет враг, на лични съобщения, в блога си. Показвам ви го 1:1. Обикновенно той пуска коментари, но нещо жегата изглежда му влияе?
По повод скандала Кадиев - Ангелов (ново) Искам да споделя нещо с теб. Като човек, който е виждал многократно подписа на Ангелов, и който има винаги подръка поне няколко хартии, подписани от него, мога да заявя с 99% сигурност, че подписът под офшорния документ, показан от Кадиев, НЕ Е на Ангелов. Доста добър, но не перфектен фалшификат. Елементарна екпертиза ще го докаже, но поводът е намерен и Ангелов е отстранен. Според мен някой е изпържил Ангелов и даже подозирам защо. Ръководството на АЕЦ е подложено на огромен натиск да приеме за експериментална експлоатация няколко касети гориво на Уестингаус. Същото това гориво, което се провали веднъж в Темелин и веднъж в Украйна. И същото това гориво, което сега американците пробутаха от втори опит на Украйна, възползвайки се от политическата ситуация. Но първият път даже украинския регулатор, който не е особен независим, се опъна и не го разреши. Бас държа, че до няколо месеца Козлодуй ще обяви че иска да сменя горивото с американско. Новият директор Андреев не е толкова смел и упорит като Ангелов и няма да посмее да откаже. Сигурен съм, че и ти разполагаш с подписа на Ангелов и можеш сам да си направиш сравнението и проучването. Моля, да не ме цитираш в блога. И за да не си помислиш нещо - пак казвам, че в Козлодуй никога не е било използвано рециклирано гориво. :) Вервай ми :) И ако не продължаваше да твърдиш това нещо, отдавна да сме станали приятели :)

Изпратено: 19:32 От: pinkpanter

Край на съобщението!

Най-вероятно историята ще бъде с дебело продължение? Не знам, все още, кой е розовата пантера (
pinkpanter), но със сигурност знам, че е колега от бранша и знае какво говори.

Нямам никакви основания да изпълня молбата на пантерата да не го цитирам тук. Просто нищо не му дължа. Мисля, че той просто се опитва да се пазари с мен?

Сравняването на подписите можете да направите на "
Имал ли е директора на АЕЦ "Козлодуй" офшорка?".

Георги Котев



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705991
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031