Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2016 22:00 - Стената на позора! Вижте депутатите, които дават България на вечна концесия http://www.vestnikataka.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 433 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Стената на позора! Вижте депутатите, които дават България на вечна концесия

imageНа 8 юли 2016 г. тези 75 депута­ти, които виждате на снимките, гласу­ваха „ЗА“ скандал­ния закон за вечните концесии. Той беше внесен в Народното събрание тихомъл­ком с подписа на ми­нистър-председате­ля. Законът мина с 10 ГЛАСА. Точно толко­ва бяха отсъстващи­те депутати от БСП.

От текста на зако­нопроекта разбира­ме, че отсега нататък всяка икономиче­ска дейност и вся­ка сделка ще бъде… концесия.

Освен това се от­меня таванът на сро­ка, в който даден български ресурс може да бъде даден на концесия. В досе­гашния закон е фи­ксиран срок от 35 години максимум. В новия закон е казано само, че максимал­ният срок на конце­сията ще се определя от „времето необхо­димо на концесионе­ра за възвръщане на направените инвес­тиции .

Възложители (кон­цеденти) ще бъдат отделни министри и кметове, вместо Ми­нистерския съвет и Общинските съве­ти, както беше досе­га. НС и ОбС може(!) да имат думата само при концесии, над­вишаващи съответно 50 и 25 години.

Концесиите ве­че няма да се да­ват с конкурс, в който най-добрата оферта печели. Обратно, но­вият закон предвиж­да те да се дават „в състезателен диа­лог“ при пряко дого­варяне с избрани от даден министър или кмет кандидати за концесия.

ПО-ГОЛЯМО ТЪРЖЕСТВО НА УЗАКОНЕНАТА КО­РУПЦИЯ БЪЛГАРСКИЯТ ПАРЛАМЕНТАРИЗЪМ НЕ ПОЗНАВА!

Правителството се кани да разда­ва на концесия обществени услуги във връзка с производството, пре­носа или разпределението на газ и топлинна енергия и на електроенер­гия; трамвайния, тро-лейбусния, ав­тобусния транспорт и въжените ли­нии; летища и морски или вътрешни приста-нища; административни, со­циални, образователни , здравни и културни услуги, в т.ч. и услуги на държавното управление и отбрана­та; услуги, свързани със социална­та защита; услуги, предоставяни от синдикални и политически органи­зации, младежки сдружения и други членски организации; религиозни услуги; услуги на държавното упра­вление за обществото като цяло; пощенски услуги; международни; строителство на сгради, мостове, виадукти, тунели, подлези, еста­кади; далекосъобщителни линии и електропроводи; релсови пъти­ща, самолетни писти, ма-гистрали, улици, пътища, други транспортни трасета; водни канали, пристанища, речни брегови съоръжения, язовири и диги;

Според информация, публикува­на от Агенцията за обществени по­ръчки, новият закон за концесиите е разработен по договор с пряко дого­варяне (без конкурс) от Адвокатско дружество „Бузева и партньори“ на стойност 85 хил лв. без ДДС.

ПАРТИЯ АТАКА ОСТРО ВЪЗ­РАЗИ НА НОВИЯ ЗАКОН ЗА КОНЦЕСИИТЕ

Това е вреден за България закон. Кабинетът да си върне 85 000 лв., които е дал на адвокатска кантора „Бузева и партньори“ за изготвянето му и да ги дари за животоспасяващи операции, заяви по време на дебати­те лидерът на АТАКА Волен Сиде­ров.

Той подчерта, че АТАКА вече 11 години пледира за прекратяване на вече съществуващите концесии. Те нанесоха милиардни щети на наша­та държава, уточни председателят на АТАКА.

По думите му

ПЕЧАЛБИТЕ, КОИТО СА ИЗ­НЕСЕНИ ОТ БЪЛГАРИЯ СЕ ИЗЧИСЛЯВАТ НА БЛИЗО 10 МЛРД. ЛВ.

В заключение, той обясни, че няма услуга, инфраструктура, дейност и част от нашия живот, която да не се дава на концесия. „Къде тогава отива държавата, какво остава от държава­та и от общините? Явно нищо. По ду­мите му това е една много сериозна фаза към ликвидирането на България като държава и като общини, които имат своята самостоятелност. „Да не говорим, че това, което е изредено да се дава на концесия – сгради, мосто­ве, виадукти, тунели, далекосъобщи­телни линии, релсови пътища, водни канали, пристанища е национална сигурност. Този закон може да ликви­дира България като суверенна страна, доколкото й е останал суверенитет“, заключи Волен Сидеров.

Ето депутатите, които гласуваха новия Закон за концесиите.

imageimage

imageimage



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19797529
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930