Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.07.2016 15:57 - И България,като Израел да ограничи чуждите фондации,неправителствени организации и правозащитни групи http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 547 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 16.07.2016 15:57


И България,като Израел да ограничи чуждите фондации,неправителствени организации и правозащитни групи Публикувано на 16.07.2016 в България image

image

 Дълги години редица чужди фондации, неправителствени организации, природозащитни и правозащитни групи развиват неоспоримо антибългарска дейност.

Чужди фондации пренаписват историята на България.

Глобалната идея е  да бъде подменено националното самосъзнание на българите и  децата  да излизат от училище,като аморфна маса без национално самосъзнание и без изграден национален български дух.

Много държави защитиха със закони и административни мерки подобни дейности или най-малко ги изкараха на светло.

Китай изгони „неправителствените организации“, които САЩ използваха като геополитически инструмент за вътрешно влияние.

Москва изгони Джордж Сорос и „Отворено общество“ от Русия,заради заплаха за сигурността.

Повече от 20 години трябваха на Русия и Китай, за да разберат, че под маската на „демокрация“ и „човешки права“ организациите и фондациите, финансирани пряко от САЩ и Държавния департамент, опериращи в техните страни имат една единствена роля-укрепване хегемонията на Вашингтон и дестабилизиране на държавата.

Днес Израел задължи неправителствените организации, финансирани от чужди страни, да обявяват даренията си.

Израелският парламент одобри закон, неправителствените организации, които получават над половината от финансирането си от други държави, включително от европейски да обявяват това на видно място в официални доклади, предаде „Гардиън“.

Голям вой се надигна сред потърпевшите от този закон поради ограничения върху дейността им.

Целта на „закона за прозрачност“ е удар срещу чуждестранната намеса във вътрешните работи на Израел, предадоха „Ройтерс“ и „Асошиейтед прес“.

Кнесетът одобри нормативния акт на трето,четене с 57 гласа „за“ при 48 „против“.

Неправителствените организации ще дават отчет за получените от тях дарения, ако повече от половината от финансирането им идва от чуждестранни правителства или институции.

ЕС и САЩ изразиха безпокойство във връзка със закона.

Израелският правосъден министър защити закона с думите: „Очаквам страните да… се опитват да повлияят на Израел по дипломатически път, а не като дават милиони долари или евро на неправителствени организации, които обикновено се опитват да популяризират възгледите на тези държави“, каза Айелет Шакед.

От властите в София бе допуснато в България да се открие офис на Турската агенция за сътрудничество и развитие.

Дори тв „СКАТ“,собственост на коалиционен партньор на ГЕРБ, излъчи предаване със заглавие: Турската подривна агенция ТИКА се договори с Вежди Рашидов за ремонта на джамиите в България.

Други заглавия от родните медии:“Агенцията на спецслужбите ТИКА става Троянския кон в България“ ,“Още една структура на турските служби в България-Турската агенция за сътрудничество и развитие (TIKA)“.

Бившият директор на  Турската агенция за сътрудничество и развитие (ТИКА)– Хакан Фидан, след напускането на поста си,през 2010 година оглави Националната разузнавателна организация, съкратено МИТ ,(на турски: Milli Istihbarat Teskilati, MIT).

Йорданският крал Абдула II разказа на американските конгресмени за политиката на Анкара за използване на „радикални ислямисти“ в решаването на проблемите в Близкия изток, писа вестник The Guardian.

На разположение на изданието е попаднала стенограма от разговора на йорданския монарх с високопоставени американски законодатели, включително с председателя на сенатския Комитет по въоръжените сили Джон Маккейн. Срещите между тях са се провели в периода 11-17 януари 2016 г., се отбелязва в публикацията.

По думите на Абдула II, турският президент Реджеп Тайип Ердоган „смята, че проблемите в региона могат да бъдат решени чрез методите на радикалния ислям“. „Фактът, че терористите се насочват към Европа, е част от турската политика, но Анкара продължава да се опитва излезе суха от водата“, се казва в документа.

Колкото и еретично да е за ушите на  получателите  и крайните бенецефиенти,заплахите от тероризма не могат да оставят безконтролно получаването на външно финансиране от фондове и фондации,били те вражески,екстремистки,приятелски или партньорски.

image

Какво толкова лошо има да се знае кой кой е, и кой кого купува и коя фондация кое НПО и медия захранва?
Какво лошо има  получатели,крайни бенецефиенти и тем подобни да влязат в регистър за чужди агенти, да упоменат източниците си на финансиране?Любопитен факт е,че в Украйна Яценюк оглавява фондация, спонсорирана от американски фондации и от Сорос.

И у нас различни екземпляри позират гордо дори с лика на Сорос, въпреки че неговите „цветни революции” знаем какво донесоха на Европа и Близкия изток.

Дали ще тръгнат да режат клона на който са седнали?

Когато Русия изгони от държавата си чуждестранните и международни неправителствени организации, чиято дейност се тълкува като заплаха за конституционния ред, сигурността, интересите на страната и нейната отбрана се вдигна голям вой и у нас.

Руската общественост обаче реагира позитивно и одобри нуждата от по-голяма прозрачност, относно външното финансиране на НПО, за публичност на доходите на членовете и ръководствата на НПО-организациите и сдруженията, както и за целите, които преследва дадена организация.

За разлика от Москва,София си обгрижва и уважава фондациите хранилници.

Като чуя някой да раздава пари в България в “подкрепа на развитието на гражданското общество” се  сещам за фондация “Америка за България”, „Тръст за гражданското общество в Централна и Източна Европа“ и фондация “Чарлз Стюърт Мот”.

„Как може една съюзна на България държава, като Германия, да финансира ислямски сепаратизъм у нас“, попита историкът акад. Георги Марков в протестно писмо до германското външно министерство.

Партията,проектът за помашкия етнос на Евгения Иванова  и Институт „Помак“ на Ефрем Моллов, и сайтът „Помак“ са финансирани от Фондация за свободата „Фридрих Науман“, германска, неолибералистическа, ционистка организация, обвързана с германската Свободна Демократическа Партия, изповядваща либерален интернационализъм, либерал-демокрация и прочее.

Повече от 6 милиона лева наляха чужди фондации в касичките на видни представители на протестите по софийските улици в организация на  жалкия опит да организират „Майдан“ в София на още по-жалкото правителство на  украинския евреин,сега голям шеф в Европа и смятания за турчин отстрелян лидер.

Фондация „Ханс Зайдел“ на германския Християнсоциален съюз, член на Европейска Народна Партия (ЕНП),е създадена с целта да упражнява контрол и вмешателство във вътрешните работи на държавите, предимно, от Източна Европа,  за борба с руското влияние.

Точно германската фондация „Ханс Зайдел“ свърза в еднополов брак ГЕРБ и РБ.Цветан Цветанов тогава ходи на работна среща в Бавария, по покана на фондация „Ханс Зайдел“ и се срещна с нейния директор д-р Петер Витерауф.

От дълги години фондацията се явява един от големите спонсори и на „България на Гражданите“ на Меглена Кунева и на ГЕРБ.

Фондацията бе спонсор и на българското министерство на вътрешните работи (МВР), когато през 2011г. ГЕРБ инициираха отличаването на президента на „Ханс Зайдел“ с отличие „За доблест и заслуги – първа степен“, което лично Цветан Цветанов, в качеството си на вътрешен министър, връчи на президента на фондацията – Ханс Цетмайер.

Фондация „Ханс Зайдел“ подпомага и реформира Дипломатически институт към Външно министерство на Република България,Министерство на вътрешните работи на Република България и подчинените му служби,Министерство на правосъдието и Прокуратурата на Република България?

Меркел е член на Управителния съвет на фондация „Конрад-Аденауер“, а Линднер членува във фондация „Фридрих Науман“.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД
 

ДАНС: Чужди специални служби използват НПО-та за влияние и въздействие у нас

image

Чужди специални служби използват неправителствени организации за формиране на влияние и въздействие у нас. Подобен извод се съдържа в Годишния доклад “Държавна агенция “Национална сигурност”, който вече е публично достъпен, предаде репортер на БГНЕС. “Засилва се използването на субекти от неправителствения сектор като част от прилагания комплексен инструментариум за влияние и въздействие”, пише на страница … Продължете с четенето на ДАНС: Чужди специални служби използват НПО-та за влияние и въздействие у нас

ДАНС: Чужди специални служби използват НПО-та за влияние и въздействие у нас

image

Чужди специални служби използват неправителствени организации за формиране на влияние и въздействие у нас. Подобен извод се съдържа в Годишния доклад “Държавна агенция “Национална сигурност”, който вече е публично достъпен, предаде репортер на БГНЕС. “Засилва се използването на субекти от неправителствения сектор като част от прилагания комплексен инструментариум за влияние и въздействие”, пише на страница … Продължете с четенето на ДАНС: Чужди специални служби използват НПО-та за влияние и въздействие у нас


imageThe Bulgarian Times
Чужди специални служби използват неправителствени организации за формиране на влияние и въздействие у нас. Подобен извод се съдържа в Годишния доклад “Държавна агенция “Национална сигурност”, който вече е публично достъпен, предаде репортер на БГНЕС. “Засилва се използването на субекти от неправителствения сектор като част от прилагания комплексен инструментариум за влияние и въздействие”, пише на страница … Продължете с четенето на



 

 




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19783423
Постинги: 44931
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930