Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2016 18:45 - Адвокат №1 на ограбените: 5-има използвачи управляват България! Вижте как банките мамят народа http://pik.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 936 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 05.08.2016 18:47

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Адвокат №1 на ограбените: 5-има използвачи управляват България! Вижте как банките мамят народа Съдът е като секретарка на финансовите пирамиди. Частните съдебни изпълнители изнудват безпомощните Автор: Мира Радева, "Ретро" 04.08.2016   image  

Адв. Веска Волева е известна като закрилник №1 на мамените от крадливите банки българи. Тя и екипът й спечелиха куп дела в полза на кредитополучателите. С това Волева си осигури смъртната ненавист на банкерите. Офисът й в центъра на София беше запален.

 Но Волева продължава битката с финансовите мастодонти в интерес на смазаните от тях българи.

 image

 - Банките у нас станаха много нагли, г-жо Волева. ДСК например не само че не дава и стотинка лихва, ами започна да удържа от влоговете, защото ги пазела!

 - Чиста истина е, таксите непрекъснато и безконтролно растат. В момента банките истерично търсят, откъдето могат, да изсмучат пари. Доверието в тях все повече спада, но какво от това? Жена се оплака, че без да тегли пари, влогът й от 490 лв. се е стопил на 472 лв.

 - Подобен грандиозен цинизъм има ли и в други страни?

 - Не. Отношението на банкерите към хората в другите държави е различно. Вижте, както от години си говорим, че най-сетне трябва да променим съдебната ни система, същото важи и за банките. Те обаче продължават да действат по познатия ограбвачески начин. Какво ме безпокои? Стегнаха режима на информацията в медиите. Почти никой вече не пише и говори за безобразните техники на банките. По-точно: как се източват парите, как се образуват лихвите, какво се прави, за да се привлекат влогове. Защо ги няма кредитите, които да помагат на хората, а не да разрушават. А преди беше пълно с информация за безобразните бързи кредити, за циничното сваляне на лихвите по спестяванията, за наглите частни съдебни изпълнители. Къде са сега острите коментари?

 - Излиза, че се превърнахме в банкова държава. Каква е топлата връзка между управляващите и споменатите финансови институции?

 - Класическа и много проста за обяснение. Повечето закони се правят, без изобщо да знае обществото, за тях знаят само банкерите. Защото някой е решил, че тъкмо те се грижат за интересите на държавата, затова и законодателството е възложено на тях. Те решават съдбовни правни проблеми, те решават каква ще е лихвата (естествено, каквато им отърва!). Казала съм го отдавна - държавният суверенитет е предоставен на банките.

 - Коя е най-крадливата банка в България?

 - Не мога да кажа коя е най-крадливата, защото законодателството изключва конкуренцията. Т.е. трябва да е глупава някоя банка, която участва в цялата аранжировка на законодателството, да не получава на границата на търпимото лихва и на границата на търпимото да разсипва бизнеса и хората, защото няма нужда да предоставя по-добри услуги. Банките просто могат да си взимат милионите по линията на законодателството, което е архаично в България.

 - А кой е най-хищният финансист?

 - Всичките банкери са хищни и много мазни. Те така сладко говорят на хората и така ги успиват. И от позицията на високото им финансово положение в тона им се усеща леко подигравателна и леко назидателна нотка – т.е. ние сме финансисти, а вие сте глупавите, които не знаете как да си направите сметката. А в същото време знаете, че това са монополистите, които със средствата на монополното поведение подчиняват всичко в държавата.

 - Г-жо Волева, в битката с алчните банки вие доказахте, че сте смела. Но май нещо ви възпира – бягате от имена, от конкретна информация. Страх ли ви е?

 - Никога не ме е било страх. Но се чудя на мълчанието на медиите по тази тема. Защо журналистите не направят едно разследване и отворят очите на българския народ. Така да ги отворят, че информацията да стигне до всеки. А не всяка финансова пирамида, наречена официално банка, или друга уж уважавана институция, да действа на практика като финансова пирамида.

 - Докъде ще стигне безумното покачване на лихвите по заемите?

 - До унищожаването на държавата! Трябва тази порочна ограбваческа система да бъде разбита. Браво на Мая Манолова! Когато тя стъпи на поста омбудсман започна да изважда на показ всичките тези обиколни банкови хитрости, които смачкват българина. Тя пусна духа от бутилката. От години се говори за престъпните безобразия, но досега никой не дръзна да ги назове с истинските им имена.

 - Само че една птичка пролет не прави.

- Прави, прави! Има ли една птичка, ще има и втора, ще има и трета и ще се говори за банковите безобразия. Защо трябва българинът да се набутва в ъгъла... Сега ще видим какво ще стане с т.нар. банкови стрес-тестове. Какво ли ще лъсне след тях. В интерес на истината, и банките в Европа са обезпокоени.

 - Казахте Европа. Как е възможно френска банка във Франция да дава кредит срещу 2,5% лихва, а същата банка в България – с лихва от 14,6%?

 - Ами това си е чист пладнешки обир. Чакайте, то и тези 14,6 са само уговорените първоначално проценти. Колко още отгоре в движение ще ви вдигнат таксите, само бог знае. И крайно време е да забравим тези простотии около т.нар. финансов риск, уж заради който у нас лихвите били големи. Ще ви кажа: това става, защото всички мълчим! Такива са ни политиците, защото такива калпави хора сме качили горе. Те не се грижат за населението, за бизнеса, не се грижат да просперира държавата. Единствено за собствения си джоб. И във всяка ситуация се оправдаваме: ние сме най-бедните! Не е вярно! Стига сме говорили, че сме най-бедните. Ние просто сме най-крадените!

 

- Пловдивчанин се самоуби. Имал да връща на банка 3000 лв., тя вече му иска 150 000 лв. Продала му жилището и е на улицата?

 - Какво да връща, 3000 лв. ли? Знам го случая. Вижте, в договора може да фигурира тази сума. Но знаете ли какво става - още на втория месец започват да притискат кредитополучателя да дава много и много повече пари от уговорените. Това е страшната истина.

 - Кой допуска това?

 - Картината е грозна. Прилича ми да се сече клонът, на който седи човекът. Хубаво, ще го отсечеш, хората масово ще се сгромолясат, ще загинат. Ами ти, банкерът, после какво ще правиш? Да, ще изнесеш парите от България, после те ще започнат да се връщат под формата на някакви хвърчащи инвестиции. А ние тук се прекланяме пред тези инвестиции. Само че това са крадените български пари.

 - Но съдът мълчи. Май банките го командват?

 - Най-вече мълчи законодателят и там е проблемът. Съдът все пак е вторият ешелон. А подвластни на банките са политиците. От тях тръгва всичко.

 - Знаете ли, че вече се събират подписи за референдум срещу алчните банки?

 - Съгласна съм, но въпросите трябва много да се прецизират. Примерно да се забрани на банките едностранно да променят лихвите и условията в договорите. Но това може да стане при ясен и точен закон. Да го няма този член 417!

 - Кажете на разбираем език що за чудо е този дяволски член 417 от закона?

 - Това е член от закона, отнасящ се до правата на банките у нас. Конкретно: няма съд, няма преценка, няма институция, няма съдебна система за тях. Банките решават къде, колко и кога да вдигат лихвите, да си измислят десетки нови такси и да скубят хората. Познайте кой е измислил член 417, кой го е предложил в парламента и защо депутатите са казали „да”.

 - Чакайте, но банката не е държавата!

 - Банката е над държавата, тя е всичко. Банкерите у нас дърпат конците. В България съдът няма права да им се меси, той всъщност е секретарка на банките. Само да препише това, което банката е искала, и дори да не го довежда до знанието на този, който ще плаща. Да вземем частните съдебни изпълнители. Къде по света се разрешава хората да се натоварват с огромни суми. Те трябва да плащат само това, което дължат. А не което един изнудвач с помощта на закона може да му вземе, злоупотребявайки с монополното си положение. Ние сме по-зле от робите благодарение на нашите калпави политици. Уж ги сменяме с избори.

 Нищо подобно – 5-има използвачи управляват държавата през последните 25 години. Какво е това – в парламента гласуват, без да знаят за какво, интелектът на повечето депутати не им стига дори да преценят кое е в интерес на хората и кое не е. Разберете, 90% от тях са с ниско интелектуално ниво. Защото някому точно такива са необходими. Всички знаете от екрана на телевизиите кой ни обучава как да взимаме кредити, колко сме прости, че не можем да си направим сметката. Т.е. ние сме виновни, че банките ни обират и последните жълти стотинки от джобовете.

 - Стана дума за политиците – любимци на целокупния български народ. Но вие също се кандидатирахте за президент?

 - Достатъчно много хора ме познават, знаят с какво се занимавам. Аз не съм от тези, които са хванати от някаква неизвестна част на държавата, сложени в парламента, за да бъдат послушни. Или им е издърпано ухото. Аз поемам отговорност за всяко мое действие. Струва ми се, че ще бъда полезна, ако хората преценят, че имам качества. Мен никой не ме е посочил, аз действам пред очите на цялото общество.

 - Дори да сте президент, нищо не можете да направите срещу банките. Правомощията на президента са много ограничени!

 - Не е така! Когато човек иска да действа, особено когато е избран мажоритарно, винаги се намират начини да го направи. Иначе помните ли комунизмът какво правеше с 4-те годишни времена? Все се измисляха врагове, все нещо ни пречеше. Или наводнение, или жегите, докарали пожари, или снеговете, затрупали пътищата. Тъй че ако искаш нещо да направиш, ако си показал, че нещо си съградил досега, можеш всичко да постигнеш.




Гласувай:
1



1. dimat - Хм!ЧЕТА и не вярвам на УШИТЕ си!!!
05.08.2016 22:02
Нима е възможно да има такива българи,при това и жена!

Отдавна в рамките на съществуващата порочна система,съм се отказал да участвам ,като избирател, на цирка,наречен "избори",от каквото и да е ниво,но ако въпросната дама реши да се кандидатира за президент,много е вероятно да преоценя виждането си.
цитирай
2. nikikm - не
05.08.2016 22:35
вярвай на нищо! Аз примерно,не ти вярвам.Следи и преценявай,за да се обвиниш сам...после! А,ако в в гласуването виждаш изхода от ситуацията...просто се обеси!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19708655
Постинги: 44673
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031