Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.08.2016 17:05 - Патриотите скочиха на ДПС: Докога престъпници ще бъдат овластявани http://www.mignews.info/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 471 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 05.08.2016 17:06


  Патриотите скочиха на ДПС: Докога престъпници ще бъдат овластявани
Нужни са промени в Изборния кодекс и узаконяване на доброволните формирования за защита на населението
 
image image        

амо преди дни един човек бе пребит почти до смърт и подлаган на нечовешки мъчения, защото е ловил риба. Зад уж битовата свада обаче излезе името на общинския съветник от ДПС Методи Петков от Плевен. Оказа се, че именно той стои зад жестокия побой над Даниел Дереков, който през сълзи разказва за ужасиите на които е бил подложен.

Днес стана ясно, че районна прокуратура Плевен е оставила в ареста Петков, който има солидно криминално досие, но без нито една присъда до момента. Това даде и повод на лидерите на Патриотичен фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да излязат с позиция по случая. Ето и какво написаха те до медиите:

„Нужни са промени в Изборния кодекс и узаконяване на доброволните формирования за защита на населението.

Това е позицията на Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО във връзка с криминалния случай в Плевен, при който мъж бе жестоко пребит от общински съветник от ДПС и негови приятели.

Патриотите отправят апел към прокуратурата да работи по този случай, воден не само от законодателството, но и от отговорността към обществото, тъй като извършителят на нападението е действащ общински съветник.

Докога престъпници ще бъдат овластявани в България, защото ДПС се представлява и в парламента, и в общинските съвети от рецидивисти с богато полицейско досие, питат съпредседателите на ПФ Валери Симеонов и Красимир Каракачанов.

Не можем да разчитаме на морала на партии като това етническо движение. Веднъж ще е Бат Сали, създателят на частното енерго в Самоков, друг път ще е въпросният Методи Петков от Плевен, който по неговите думи бил закона, изразяват възмущението си Патриотите.

Нужни са промени в Изборния кодекс, с които да се въведат по-строги критерии към кандидатите за изборни длъжности. Абсурдно е рецидивист, задържан за побоища и рекет, да е общински съветник и кандидат за народен представител, продължава позицията.

Според Патриотичния фронт е крайно време да се узаконят на национално ниво доброволните формирования за защита на населението и опазване на обществения ред.

Видно е, че полицейското присъствие е недостатъчно в някой населени места и райони на страната. Тяхната работа ще се подпомогне от доброволци. Това е превантивна мярка срещу беснеещата битова престъпност, категорични са Патриотите.

С оглед на предстоящите президентски избори от Патриотичния фронт са на мнение, че следващият президент на България трябва да бъде по-пряко ангажиран с разрешаване на проблема с битовата престъпност.“




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19799922
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930