Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2016 16:53 - Борисов: Трудно е, но катастрофирам България http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 550 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2016 16:55

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Борисов: Трудно е, но катастрофирам България Публикувано на 07.08.2016 image image

Вчера (6-ти август) беше разпространено поръчково 25 (двадесет и пет) минутно видео на премиер-министъра от Варна, в което, в познатия ни нагъл стил той се гаври с матряла населяващ територията. Ще ви акцентирам вниманието върху само ДВЕ от десетките лъжи на мутрата в това видео в стил – когато говориш с мен ще мълчиш! И (из)родните „журналисти така и се държат. Слушкат иначе няма да папкат. (Самото видео може да бъде видяно или на Фейсбук-стената на Борисов или от ТУК.)

Лъжа №1 – По някое време от безкрайното словоблудство той заявява, че Томислав Дончев и Теменужка Петкова са били в Мюнхен, Германия, за да търсят частни инвеститори за проекта АЕЦ „Белене“. Това се случва на ОСМИЯТ ден от безследното изчезване на министър енерГЕПИКАка, на 29-ти юли в Москва. Цели осем дни крият от нас, къде е виновницата да плащаме по € 167 000 на ден, плюс главницата от € 620 000 000, и изведнъж се оказва, че тя си пиела бирата в Мюнхен?

Но дали това е така?

Светкавично посетих уеб-страницата на Министерство на енерГЕПИката (ТУК), за да се убедя във верността на думите Му, и ето какво заснех там:

image

Там няма никакво съобщение за настоящи и бъдещи посещения на министър срамно име където и да било след Москва. Нарочно съм поставил компютърния си часовник, за да се документира, кога е направена снимката. Видно над часовника последното съобщение е от 28-ми юли, че Теменужка ще посети Росатом, в Москва. Няма никаква буква за никакъв Мюнхен, още повече за някаква си Германия!!!

Значи! Когато персийците и казват да си сложи шалче около главата тя веднага се подчинява. Когато руснаците я извикат на спешен инструктаж в Москва тя ще си счупи краката да не го пропусне. А когато отива да си пие бирата в Мюнхен, за наша сметка, тя не счита за нужно да информира матряла?

Лъжата на Борисов за екскурзията на Теменужка в Мюнхен е още по воняща, поради две генерални причини. Самата Германия се отказа от развитие на ядрени технологии и е в ход затварянето на всички АЕЦ. Няма данни немски енергийни гиганти да инвестират в подобни технологии зад граница. Втората причина е, че немският гигант RWE вече ни е сърбал вкисналата чорба по проекта АЕЦ „Белене“ и едва ли е забравил толкова бързо.

image

Лъжа №2 – Иран има подписан с Русия договор за изграждане на 10 (десет) реактора, твърди мутрата във видеото. Лъжата беше доразвите от селски приказки за това, какво можело и какво не можело, като следствие от това. Но без да се впускаме в подробности ще разобличим този кьор-фишек с помощта на агенция ИТАР-ТАСС:

Иран и Россия подписали пакет соглашений о строительстве восьми энергоблоков АЭС

„Иран и Русия подписаха пакет документи за изграждане на осем енергийни блока за АЕЦ“

Осем блока означава осем реактора. Към тази дебелашка лъжа трябва да се прибави и твърдението му, че с Иран се изчерпват всички възможности за продаване на оборудването за Белене, което все още никой не е виждал, а изглежда и на никой не му пука дали същаствува. Наскоро в „Световното турне на Борисов „Продавам реактори всякакви““ ви показах само няколко от възможните дестинации, като Бангладеш, Виетнам, Египет, Нигерия, Йордания, Турция и т.н.

Към тези лъжи по ядрената тема могат да се прибавят и няколко по газовата, но повече няма да ви отегчавам. На този фон Бащицата едва не заплаква: „Много ми е трудно, защото положението е катастрофално“.

Ами като е толкова катастрофално положението, защо криеш министър енерГЕПИка цяла седмица (2 000 000 лева неустойки), а накрая нагло се хвалиш, че си я пратил в Мюнхен на биричка и наденички? А, мутро? А? Така ли се бориш с катастрофата или нарочно я поддържаш, за да си получаваш дяловете от глобите и неустойките, които плащаме ние, дето ни „спасяваш“?

Георги Котев

  image(Инж. Георги Котев е завършил Московския енергетичен институт. Над 17 години работи тясно в областта на реакторната и ядрена физика в АЕЦ „Козлодуй”.   Работил е в университета на Пиза като ядрен експерт.)



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19786164
Постинги: 44942
Коментари: 6162
Гласове: 7179
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930