Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.08.2016 20:48 - Гневен българин срази гастарбайтерите: Ако на нас тук ни е толкова добре, защо не се върнете? http://www.blitz.bg
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 607 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 07.08.2016 20:50

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Гневен българин срази гастарбайтерите: Ако на нас тук ни е толкова добре, защо не се върнете? Престанете да се оплаквате и да ни "завиждате", моли той
Публикувано: 7 авг. 2016
София, България image Разгневен българин избухна с гневно писмо, адресирано до гастарбайтерите, които не спирали да се оплакват колко трудно живеят и завиждат на нашенците, че могат да излизат и да си пият кафе, когато пожелаят. Той не крие раздразнението си, че въпреки високия стандарт на живот, който успяват да си докарат, българите зад граница не спират да мрънкат. „Защо не се върнете в родината си ?! Ако мислите, че за нас е удоволствие, че сме завършили университет, а нямаме работа, това че приемаме някакви неща, защото ни трябват пари за сметки, за да купим якета и ботуши за децата, че работим за 200 евро, тогава добре! Защото това е истинската картина на живота, по-точно - на оцеляването в България, затова спрете да се оплаквате, че работата ви е тежка, че сте зле ...”, пише възмутеният нашенец.  

Ето и пълния текст на писмото без редакторска намеса:

"Мисля, че имам право да говоря на тази тема, защото съм заобиколен от такива хора, повечето мои роднини, които живеят в Англия и Испания   и всяка година трябва да го търпя техните оплаквания, порицания, съжаление и претенциозност.

Когато дойдат през юли и август, моят град се пълни с хора, които в продължение на десетилетия живеят през граница. Улиците са заети от бързи лимузини, а ние "селяците" отпадаме на второ място, докато в квартала се чува чужда реч, предимно испанска.
Това винаги съм го харесвал у тях! Като дете исках да се возя с тях, да играем баскетбол или волейбол в училищния двор или да караме мотори след село, но винаги се чувствах като чужденец и гледах като "теле в железница", докато те взаимно говорят непознат за мен език.

Винаги съм си мислел, че ме клюкарстват

Реално се виждахме веднъж годишно и с тях наистина нямах общи теми за разговор. Всяка година ще дойдат с различен автомобил, по себе си ще имат само маркови дрехи, нови маратонки и мобилни телефони. На километър можете да ги познаете, че става въпрос за гастарбайтери. Както вече споменах, повечето мои роднини живеят в една от страните на Запад. Признавам, винаги си идват, след известен престой на екзотична дестинация.

Да, те винаги имат пари за почивка, хубави коли и фирмен гардероб. Въпреки че "много трудно се живее" (от това винаги ми се изправя косата), "трудно се намира работа" и "ни завиждат на нас в България", че можем да излизаме, да пием кафе, когато пожелаем". Да, ама, не !!

Защо тогава остават там?

Защо не се върнете в родината си ?! Истината е, че не излизаме толкова често, колкото си мислите вие, не висим по кафенета, не пием кафе по цял ден ... защото просто нямаме пари!

Разбира се, че няма да се откажете от по-безопасен живот, заплата в края на месеца, пътувания и това, което ние в България нямаме, ходим и ние на морето, далеч от това, но избираме време извън сезона, най-евтините оферти и смешни "ол инклузиви". Ама и на морето не можем да се отпуснем, защото знаем, че няма да имаме пари, за да живеем, когато се върнем в реалността.
Ако мислите, че за нас е удоволствие, че сме завършили университет, а нямаме работа, това че приемаме някакви неща, защото ни трябват пари за сметки, за да купим якета и ботуши за децата, че работим за 200 евро, тогава добре!

Защото това е истинската картина на живота, по-точно - на оцеляването в България, затова спрете да се оплаквате, че работата ви е тежка, че сте зле ...

Мислите ли, че ние не искаме екзотични дестинации, скъпи неща и добра кола? Но за тях можем само да мечтаем. Или да ви виждаме как ги ползвате и харчите "трудно заработената заплата". Затова, моля само да престаните да се оплаквате и да ни "завиждате", от това ни е много по-зле!".

Източник: За жената





Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19705962
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031