Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2016 18:04 - Скандал! Кунева иска „Америка за България“ да спонсорира образованието ни http://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 390 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 09.08.2016 18:05


Скандал! Кунева иска „Америка за България“ да спонсорира образованието ни Публикувано на 26.07.2016 в България image

image

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева поиска помощ за учителите на среща с ръководството на фондация „Америка за България“. Тя се срещна с Нанси Шилер, заместник-председател на Управителния съвет и действащ президент на организацията, са казва в официално съобщение на пресцентъра на Министерство на образованието и науката. 

Срещата се е провела в сградата на образователното ведомство. Учителите нямат мотивация и подкрепа от обществото. Затова те са мой приоритет и искам да бъдат издигнати отново сред най-престижните професии, заяви министърът. 

Министърът посочи като голям проблем пенсионирането на 45 000 учители през следващите 10 години. Според Меглена Кунева трябва да бъдат насочени публични и частни инвестиции към стимулирането на учителите и тяхната квалификация, като по този начин ще се подобри качеството на образованието. 

„Америка за България“ е инвестирала близо 100 млн. долара в българското образование по различни програми през последните шест години, съобщи Нанси Шилер. Работят със 783 училища в 260 града и са достигнали до 210 000 ученици, 7000 учители и 150 директори. Фондацията си партнира с български университети, училища, библиотеки, читалища. Финансирани са 125 образователни проекта и програми.

 Меглена Кунева и Нанси Шилер се разбраха да засилят сътрудничеството си в сектора.

 Според Закона за държавния бюджет за 2016 година, сектор „Образование“ получава 3,1 млрд. лева за годината. Отделно Министерство на образованието разполага и европейски пари чрез Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Общият й бюджет за периода 2014-2020 година възлиза на 1.34 млрд. лв. (европейско и национално финансиране). Това е програмата, по която могат да кандидатстват институти на Българската академия на науките и Селскостопанската академия, висши училища, детски градини, училища, общини, неправителствени организации и звена към МОН.

 Въпреки милиардите обаче, образователният министър си е позволила да поиска „помощ“ от прословутата американска фондация, прочула се с финансирането на протестъри.

image

 По време на срещата между Нанси Шилер и Меглена Кунева в образователното министерство, с типичния си брюкселски изказ вицепремиерката настоява за „помощ“, изразяваща се във финансова подкрепа за преквалификацията на част от българските учители.

 Тази година НПО-ото на САЩ отпусна 2,6 млн. лв. уж в подкрепа на българските училища. Парите обаче се разпределят чрез близкия до протестърите „Център за образователни инициaтиви“, чийто програмен директор на неуспелият учител Емил Джасим. Той е бивш преподавател в НГДЕК и отстранен от работа заради налагането на странни тези и разбирания за ключови моменти от българската история. Джасим е известен с отричането на клането в Батак, както и с репликата: ,,Вие българите трябва да свикнете че сте просто един от многото етноси, които живеят тук“.

 Публикуваме част от култовите „открития“ на Емил Джасим в интервю за сайта „Интервюто“, за да стане ясно защо е скандално Меглена Кунева да иска „помощ“ от Америка за България“ и дали намесата на фондацията в образователната ни система няма да нанесе непоправими вреди: “Обесването на Васил Левски“ на Ботев е със сигурност издадено повече от две години след смъртта на Левски в края на 1875 година, когато така нареченото Старозагорско въстание, в което участват 16 души цифром и словом, се проваля.“

 От същото интервю научаваме и че: ,,Българите преди 1944 година, дори в 19 век по време на турската власт, са супер инициативни.  Но който е бил инициативен и в добри отношения с турската власт, е можел да има един пазар от Дунава до Йемен.“

 Джасим твърди, че османската власт е правила всичко за благоденствието на българите, дори им е осигурявала огромен пазар: ,,Защото статистически, ако видим как се развива Априлското въстание, то се случва от една шепа хора, останалите са си траели, една част ги  е било страх, разбирам ги, други са имали интереси, и тях ги разбирам“.

 ,,Историкът“ Емил Джасим нарича в същото това интервю зверството в Батак-хуманитарна катастрофа причинена от, забележете, ,,прекомерна сила“ приложена от турската войска.

източник: epicenter.bg

Тези ще доразсипят напълно образованието на българите! Нашето образование в ръцете на евреи??? Културата в ръцете на турчин? Българи няма ли? Все пак става на въпрос за децата на българите и тяхната култура! Но,така се ликвидира държава!
Н.М.




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19702264
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031