Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.08.2016 17:47 - НЕЧУВАНО! Българи притиснаха посланика на САЩ в България! Искат отговори! http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 727 Коментари: 0 Гласове:
3

Последна промяна: 14.08.2016 17:48

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
НЕЧУВАНО! Българи притиснаха посланика на САЩ в България! Искат отговори! Публикувано на 14.08.2016 в България
image image Предисловие:    Миналата седмица на фейсбук страницата на Американското посолство в България написаха следното:
„От днес до петък, посланик Марси Б. Рийс ще отговаря на вашите въпроси на Фейсбук страницата на Посолството на САЩ. Ако искате да чуете мнението на посланик Рийс по теми, които ви вълнуват, може да задавате своите въпроси на български или английски до края на работния ден в петък под настоящия пост. Посланик Рийс ще отговори на вашите въпроси до края на деня във вторник, 26 май.“ (U.S. Embassy Sofia)Днес, 26-ти май, все още няма отговори, но въпросите стоят. Всички искат отговори, не търпят шикалкавене или размотавания. Ще следим заедно развитието на ситуацията (връзката към дискусията можете да намерите веднага след въпросите към г-жа Рийс).Изключително благодаря на всички, които помогнаха за написването на тази статия!

Автор на предисловието: Един буден български гражданин

Ето какво я попитаха българите!

„Искам коментар по твърденията на видни американци, че САЩ е най-агресивната нация, че търси пълно световно господство, без оглед на средствата? Вярно ли е, че постигате този контрол, като настройвате една държава срещу друга?Истина ли е, че България е част от военния план на САЩ за изолация на Русия? Истина ли е, че Военно-промишленият комплекс управлява Съединените щати? Кои българи са финансирани от американски фондации и свързана ли е тази подкрепа с ултра агресивната им пропаганда срещу Русия? Кое дава основание на американците да се смятат за най-демократичната държава, след като в някои щати се върна смъртното наказание, което в Европа отдавна е премахнато? Смятате ли, че САЩ трябва да се намесва във всички вътрешно държавни конфликти, да използва оръжие за въвеждане на демокрацията? Не се ли опитвате по този начин да продадете запасите си от оръжие, с което да намалите нарастващия си дълг? Какво е отношението Ви към българи, живеещи от парите на Вашите фондации, които не говорят за български проблеми, а изпълняват единствено американската пропагандна политика срещу Русия, и се считат повече американци, отколкото българи? Уважавате ли такива хора? Бихте ли им доверили съдбата си, като се има предвид, че най-агресивните русофоби, са или бивши комунистически глезеници, или деца на комунисти, допринесли за деформацията на морала на онзи строй, или са били агенти на ДС? Кой е по-голяма заплаха за мира в света – Русия или САЩ? Защо обещахте на украинците военна помощ до 2017 година? Смятате, че конфликтът им с Русия ще продължи толкова дълго, или искате да продължи толкова дълго? Защо Американския конгрес отпуска финансова помощ за различни външни каузи, след като сте държавата с най-висок дълг? Вярно ли е, че в САЩ има медийна цензура и не се позволява дебат за заплаха от ядрена война, която да се случи със заслугите на САЩ? Кой даде на македонската опозиция компрометиращите записи от телефонни разговори на про руското настроеното правителство на Груевски?“ (Георги Николов)“(не)Уважаема г-жо Рийс, моите въпроси са:
1.До кога вие ще се месите във вътрешните работи на “суверенна“ България?
2.До кога ще създавате конфликти и разпалвате войни за да си продавате оръжието?
3.Кога ще платите на България над 2 милиарда долара, които дължите за базите които сте разположили на нашата територия?
4.До кога ще експлоатирате и ограбвате ресурсите на “суверенните“ държави под предтекст, че ги демократизирате?
5.До кога ще финансирате подривни НПО-та като “Протестна мрежа“ за сваляне на правителства?
6.Кога ще се изметете от Европа и кога ще оставите европейските държави да провеждат собствена независима политика?
7.Кога ще спрете да налагате неоколониална политика,разруха и смърт навсякъде?
8.Защо слагате из целия свят военни бази?Да не би така да се борите за мир и демокрация?
9.Защо въвличате България във война с Русия?
10.Как не ви е срам да крадете от този изстрадал български народ, намесвайки се в политиката и поставяйки марионетки?
11.Кога ще се изметете от България?“ (Костадин Георгиев)“Г-жо Рийс,
1) Дава ли се „инструктаж“ на български чиновници, депутати и министри кога и за какво да говорят? Ако да – има ли използвани заплахи, подслушване или подкупи?
2) Защо беше спрян „Южен поток“, когато той щеше да помогне на България да бъде икономически и социално независима от САЩ ?
3) Полуробска колония на САЩ ли е България?
Благодаря ви.“ (Милен Атанасов)

„Г-жо Рийс,има ли пряка връзка между събитията в Македония и не отразеното Ви в медиите посещение в Централата на ДПС преди месеци?“ (Кирил Вълев)

„Кога САЩ ще се измете от Европа и ще престане да налага неоколониална политика,смърт и разруха навсякъде???“ (Elvira Petrova)

„Уважаема госпожо Рийс, ваше превъзходителство, какво мислите за изграждането на мемориал в Пърл Харбър на загиналите японски пилоти участвали в бомбардироивката му, така както вашето посолство вдигна такъв на американските пилоти разсипали София от бомбардировки и убили много цивилни и невинни хора по време на ВСВ ?!“ (Николай Дичев)

„Моля да ми бъде обяснен, но не с „политкоректен“ и демократичен“ речник, а с прости думи – факта, че сме намалели като население с повече от 2, 5 млн души, откакто направихме нов избор и гледаме само на запад. Правя уточнение за първосигналните тъпоумници – не ми дреме за настроенията , нито на Путин, нито на Обама, нито ми дреме за демокрации и комунист. идиотизми. Чакам отговор от интелигентен човек. Благодаря !“ (Ivo 伊沃 Ivanov)

„Г-жо Рийс всеизвестно е ,че навсякъде където сте била посланник на САЩ – избухват умело режисирани конфликти 2007-2008 г. сте била министър-съветник на Бюрото за Военно-политически въпроси в Багдад, Ирак. била сте и Посланик на САЩ в Албания (2005-2007), Ръководител на мисията в Американския офис в Прищина, Косово (2003-2004) .Въпросът ми е ,свършихте ли си работата в България и кога да очакваме сръбски или иракски сценарий в моята Родина?“ (Diana Ivanova)

„Помним бомбардировките на САЩ в България, не мислите, че е нелогично и нагло да издигате паметник на американските летци, при положение, че сте избивали мирно население, жени и деца, заслужавате ли паметник според вас?“ (Veneta Vasileva)

„Госпожо Рийс, ако регистрирам фондация „България за Америка“ дали ще мога да давам съвети за американската съдебна система и да пращам съдии от Вашингтон на семинар в София, където да ги учи на добри практики срещу дискриминацията на афроамериканците например? С други думи въпросът ми е – нормално ли е една чужда страна да се меси във вътрешната политика на друга?“ (Alexander Simov)

„г-жо Рийс ,защо направихте ваши бази в България ,без да е имал референдум в България, дали е съгласен българският народ да си правите бази на наша територия? Защо след като в София имаше многократни протести срещу американското посолство ,Вие и вашите колеги не уважихте желанието на българският народ ,да напусните нашата държава завинаги? Благодаря Ви предварително за отговорите!“ (Mimi Mimi)

image

„Докога САЩ ще подкрепя джихадистите в Сирия, които избиват мирното население?“ (Veneta Vasileva)

„г-жо Рийс, кога ще платите на България тези над 2 млрд. долара, които дължите за разполагането на ваши бази на българска територия?“ (Десислав Чуколов)

„Още да питам как така финансирането на НПО-тата е ненамеса във вътрешните работи?“ (Elvira Petrova)

„Защо унищожавате България,Народа и,Историята и,Културата и,природата и ? Вярвате ли ,над 75% от Българите не могат да ви гледат и меко казано им се повдига от вашата „гениална и миротворческа“ политика ! Защо крадете най – нагло Родината Ми ? По-добре е да си ходите и акъл да не Ни давате,когато страната ви навърши толкова години колкото Нашата и дадете същия принос към света колкото Ние сме дали,тогава учете Българите! А сега скоро дома..“ (Методи Иванчев)

„Кога ще се махнете от България, заедно с базите си? Никой освен продажното ни марионетно правителство не ви иска тук! Какво добро сте донесли на държавите в които сте били, освен пълна разруха?“ (Мария Димитрова)

„Защо целият свят е пълен с военни бази на САЩ ? Така ли се борите за мир и демокрация?“ (янош гочев)

„Кога ще изчезнете от Европа и по точно, кога ще се прьждосате от нашата Родина, това е земя свещена и не може да я тьпчат убийци и негодници […]“ (Dianka Pankova)

„Защо биете негрите?“ (Biser Lazarov)

„Г-жо Риис, защо си позволявате да се намесвате във вътрешните работи на независимата ни държава???“ (Анастасия Божинова)

„От вас полза няма, а само проблеми. Проблемите в БГ ги знаете много добре и вместо да задавате въпроси, съдействайте за решаването им. Ако ли не, взимайте си базите, тинк-танковете, реформаторите начело с Кунева, НПО-тата, Хелзинкските комитети и дим да ви няма!“ (Божидар Божилов)

Източник на въпросите с онлайн интервюто с посланник Рийс:
facebook.com/US-Embassy-Sofia

Доказателства по темата:

   1. Научно-популярен филм „Войната, която не виждаме“:
image  youtube.com/watch2. Хилъри Клинтън призна „Ние създадохме Ал-Кайда“:
image  youtube.com/watch3. „Как 25 години България не се управлява от българи“:
bezpartien.com

4. Белгийският евродепутат Лаурент Луйс: „Нали 11 септември беше направен, за да се оправдае
нахлуването в Ирак, незаконните арести, изтезанията и масовите убийства на невинни граждани.“:
otvorenopismo.orgfree.com

image

(очаквайте обновление)

  • Мисъл на деня:

       След 9 месеца (14 февруари – 28 септември 2014) наблюдение от издаването на „Отворено писмо до всички партии в България“, мога да заявя, че положението не е станало по-добро. Догодина се готви вземане на нов дълг от 8.1 млрд. лева. БДЖ е пред приватизация (въпреки, че реално то е на печалба… и то огромна!) Цените на тока скочиха… за пореден път.

    Българите гордо казват колко са големи мъже, колко са велики били, колко са е*ачи били… Дали?

    В България сме останали само 5 862 000 човека (2 милиона работят в чужбина, за да издържат семейство). На протестите в който и да е град излизат по по-малко от 0.01% от населението. Независимо дали протестът е срещу убийствените цени на тока или друго. Само 0.01%. Останалите 99.99% всеки ден реват „Ох, колко са високи цените! Ох, колко трудно стана!“, а като чуят за протест, който се организира срещу монополите, политическата мафия, лекарската мафия, гмо храните или TTIP, казват „Ох, днес ме сърби х*я/*утката, няма да мога да дойда, трябва да го/я почеша.“

    Нека се замислим: какво ще стане, ако на МИРЕН протест излязат дори само в 1 град над 50% от населението му? Колко полицаи ще бъдат командировани? За колко полицая има пари Държавата (ако всеки ден праща органите си на реда и ги вози напред-назад, няма ли най-накрая и те да направят свой протест в подкрепа на Народа и да заемат полагащото им се място в него самия, като част от всички граждани на Република България)? Колко медии РЕАЛНО ще се заинтересоват от протестът (защото медиите пропускат протестите или броят погрешно броя на присъстващите)? Ще предизвика ли това реален интерес в останалите градове към проблемите на сънародниците си в този конкретен град? Колко от останалите страни по света ще се удивят на великия български дух и воля за Свобода? Колко от сърцатите хора и интелигентните, и духовитите, и благородните, и милите, и добрите към нас, ще се притекат на помощ (който с каквото може), за да ни помогнат? Не е ли дори само това една основателна причина обществото да започне да бъде коректив на властта, а не неин роб?!

    „Конституция на Република България“:
    – Глава 1, Чл. 1 (2) : Цялата държавна власт произтича от народа. Тя се осъществява от него непосредствено и чрез органите, предвидени в тази Конституция.

    Не е ли Народът собственик на Държавата и не е ли той коректив на назначените за момента изпълнители на неговата воля (изпълнители, а не господари!)

    Методите на Гражданското общество НЕ са само в протестите. Другите форми на Народовластие са: Референдум (и инициирането му); Изпращане на сигнали, жалби, становища; Стачка; Лепене на плакати; Открито изказване на несъгласие по медиите (радио, телевизия, вестници, социални мрежи, блогове); Рисуване на карикатури, показващи недостатъците на корумпираните политици и предатели на България; Обединяване на гражданите в Инициативни комитети (декларирано в Конституцията на Република България!); Сформиране на народно опълчение и групи, които да пазят нощем улиците, границата, площадите от престъпници и потенциални убийци;Поставяне на скрити камери върху фасадите на къщите си, данните от които да се изпращат директно на сървъри за онлайн достъп в интернет (когато стане престъпление, веднага ще се знае от всички) и престъпникът ще бъде осъждан по „бързата процедура“, без да му се дава право да представя „епикризи“ от корумпирани лекари; Обществено неодобрение и негодувание; Обществено отхвърляне на престъпните субекти и недопускането им до дадено населено място/социум (т.е. целият град да каже „Ти си крадец, мошеник, убиец, корумпиран съдия, крадящ депутат, лъжец, … Върви си! Не те искаме!“); … Протестите са най-безобидният и безсмислен метод на Народовластие – „Кучето си лае, кервана си върви“.

    Не просто да викаме като тъпо стадо „Оставка!“, а да измисляме идеи като зрели хора – интелигенти, патриоти! Всички заедно! Живеем за България и тя чрез нас!

    Автор на мисълта: Един буден български гражданин

Източник: bnoshipka.org




Гласувай:
3


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19837128
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930