Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.08.2016 21:23 - Иран предостави на Русия "всичко, което име е необходимо", военните си бази и инфраструктура http://www.vestnikzora.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 609 Коментари: 0 Гласове:
0



Иран предостави на Русия "всичко, което име е необходимо", военните си бази и инфраструктура

 

 

image
Секретарят на Висшия съвет за национална сигурност на Иран Али Шамхани заяви, че страната му предоставя  на Русия своята инфраструктура, за да се бори с тероризма в Сирия.Основна ВВБ е авиобаза Хамадан.

Руските бомбардировачи Ту-22М3 и Су-34 излитащи от Иран, атакуваха позиции на екстремисти съобщиха от Министерството на отбраната.
Това позволява да се съкрати полета на 60% и се използва пълната товароподемност на  Ту-22М3 от 22 тона,вместо 7- 8 тона от руската база
Преди това, руските бомбардировачи с далечен обсег бомбардираха екстремистите, летящи от Русия. Базата Хмеймим в Сирия,  не може да приеме Ту-22M3.

През м.юни Иран призова Индия, Китай и Руската федерация за съюз срещу НАТО.
Иранският министър на отбраната бригаден генерал Хосейн Дехган, предложи  военно сътрудничество между Иран, Индия, Китай и Руската федерация, за да се противодейства на разширяването на изток и разгръщане на глобалната система за противоракетна отбрана на НАТО, концентрацията на американски сили на южната и източна граница на Китай, движението терористични потоци към чувствителни и важни региони на Европа,Централна Азия и Кавказ.
Иранският министър на отбраната направи изявлението си в Москва на V-та Международна конференция за сигурност.
Министърът на отбраната на Иран призова Китай, Индия и Русия за засилване на сътрудничеството и началото на консултации по въпроса.В Москва, за участие във форума пристигнаха повече от 500 гости, сред които министрите на отбраната и военни делегации от над 80 страни, представители на експертната общност и академичните среди, както и управлението на международни организации - ООН, ОССЕ, ОНД, ОДКС и МКЧК.
В заключителната част на речта си, министърът заяви, че необходимостта от засилване на военното сътрудничество между Иран, Индия, Китай и Русия за съвместно противопоставяне на източната експанзия на Алианса и разгръщане на глобалната система за противоракетна отбрана на НАТО.

"Доволен съм, че след една година имах щастието отново да се срещне със своите колеги от различни страни в тази важна конференция за сигурност, и аз искам да изразя благодарност на Негово Превъзходителство генерал Шойгу за поканата и провеждането на тази конференция.
Новата стратегия на Америка и ционисткия режим с преднамерените действия  в региона показват наличието и използването на програми за изграждане на  терористични групи, като например ИДИЛ,"Талибани" и така нататък.
Със създаване на нарушения на геополитиката в региона ,тези страни се опитват да компенсират тяхното политическо и военно поражение, чрез създаване на опосредствени войни и им дават идеологически и племенни цветове."
Създаването и разпространение от САЩ на кибер армия и американската едностранна доминация в киберпространството е сериозна заплаха за глобалната сигурност. Днес сме свидетели на все по-голямо разпространение на научните знания в тази област. Ние трябва да наблюдава рисковете, които могат да застрашат нашите страни. Някои от тези рискове са да се  създаде трагедия,по-голяма от трагедиите на Първата и Втората световни войни.

"С оглед на комплекса изброени от мен заплахи, бих искал да подкрепя идеята за разработване на многостранно сътрудничество в отбраната между Иран, Китай, Русия и Индия да се противопоставят на целенасочено движение на изток на НАТО, разполагането на противоракетен щит в Европа,  концентрацията на американски сили на южната и източната граница на Китай, едновременно с движението терористични потоци към чувствителни и важни региони на Европа,Централна Азия и Кавказ, и да обявя, че аз и моята страна сме готови за започване на консултации и сътрудничество", завърши иранският министър на отбраната, бригаден генерал Дехган.

Седмица по-късно подобно изказване чухме и от държавния глава на Китай, Си Цзинпин.
За сега само Москва мълчи за създаването на нов военен блок.До кога,не е ясно.
Сблъсък на САЩ с която и да е от трите сили,Русия,Иран и Китай, най-вероятно ще доведе до незабавна намеса на другите страни.Съществува вероятност за недекларирани договори между Китай, Русия и Иран при глобален конфликт със САЩ и НАТО.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19706212
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031