Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2016 16:34 - Алепо падна, Ердоган скочи на Асад, значи и на Москва и Путин http://bultimes.com/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 524 Коментари: 0 Гласове:
0



Алепо падна, Ердоган скочи на Асад, значи и на Москва и Путин Публикувано на 30.11.2016 в Свят
image image image Турция и Русия развалиха отношенията, което е добра новина за сигурността на България

Никак не ме радваше близостта между Путин и Ердоган, разни турски потоци, ядрени централи, безвизови пътувания и най-вече сближаване във военната област. Никой не трябва да има доверие на Ердоган. Ердоган заяви, че турските войски са влезли в Сирия, за да сложат край на тираничното управление на президента Асад, съобщават ТАСС и РИА. След това заявление, ислямисткият сатрап отново разваля отношенията с Путин, на когото се извиняваше и се връща на страната на провалената вашингтонска върхушка. До този момент официалната причина за присъствието на турски военни на територията на Сирия бе борбата с „Ислямска държава”. На 24 август започна операцията „Щитът на Ефрат“, чиято обявена цел бе прочистване на страната от терористите. „Ние не претендираме за сирийската земя. Ние сме там за възстановяване на справедливостта. Ние влязохме там, за да сложим край на управлението на тирана Асад. Дълго търпяхме, но в края на краищата бяхме принудени да влезем в Сирия заедно със Свободната сирийска армия”, каза Ердоган на симпозиум в Истанбул. Обама, след провала на всичките си политики, полегна на Ердоган, само да може да спаси част от терористите си и да направи нещо „лошо“ на Русия и Путин и поне някъде да изглежда успял.

Това става в момента, когато руския Център за помирение на враждуващите страни в Сирия съобщи, че по обяд на 29 ноември, че територията на източно Алепо е напълно освободена от бунтовниците. След това, на жителите е дадена необходимата медицинска помощ, както и доставена топла храна. Пътят Castello е напълно отворен за предоставянето на хуманитарна помощ в източната част на Алепо, каза постоянният представител на Русия в ООН, Виталий Чуркин. Русия започна да прехвърля Военнополеви болници в град Алепо, руските сапьори работят денонощно за разминиране на опасните райони.

image image

На 25 ноември, имаше съобщения, че самолети от ВВС на Сирия за трети път бомбардирали позиции на турски военни и бойци от протурската Свободна сирийска армия край Ал Баб на 60 км североизточно от Алепо. Съобщението бе на турците, кюрдите и на активисти на „сирийската опозиция”. Дамаск заяви, че присъствието на турски войски на сирийска земя е „грубо нарушение на суверенитета на Сирия“ и предупреди, че ще свали всеки турски самолет, навлязъл във въздушното й пространство. Руските ВКС и ПВО също са сериозна опасност за турската авиация, защото не е известно какви самолети ще приемат за опасност. „Бомбите попаднали сред бронирана техника и във военния лагер, където има групи от ССА и турската армия. Трите удара довели до гибелта на 40 военнослужещи” – съобщават журналисти от турската информационна агенция „Ахмед Хабер”. Кюрдският активист Ахмед Хани уточнява, че лагерът се намирал край село Ал Азрак, гори турска бронирана техника. Турският сайт inSpeak потвърди информацията за бойните действия. Генщабът на Турция още на 24 съобщи: ВВС на Сирия нанесоха удар по турски военни в Алепо. Това бе първата бомбардировка по турски военни по време на операцията „Щитът на Ефрат”.Тогава загинаха трима турски военнослужещи в резултат на авиационен удар на сирийските правителствени сили в провинция Алепо, съобщи вестник „Хюриет” с позоваване на Генщаба на Турция. Други 10 са ранени.

Според руски представители, евентуална ответна реакция на Анкара може да провокира нова сериозна криза в отношенията между Турция и Русия, която поддържа сирийския президент Башар Асад и е разположила в Сирия свои войски и зенитноракетни комплекси. Тогава Путин и Ердоган проведоха два телефонни разговора без изявления след тях, което бе дълбоко съмнително. Тъй като Сирия има малко щурмови самолети и пилоти, които могат да нанасят удари нощем, някои аналитици се усъмниха, че е възможно унищожаването на турските части, бойци и бронирана техника да е извършено не от сирийските сили.

Автор: Йордан Халачев
Източник: ПРЕГЛЕД




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19800093
Постинги: 44977
Коментари: 6162
Гласове: 7180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930