Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.12.2016 19:08 - Сблъсъкът на турските и сирийски войски е неизбежен http://bultimes.com
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове:
0



Сблъсъкът на турските и сирийски войски е неизбежен Публикувано на 02.12.2016 в Свят image

image

На фона на колосалните успехи на сирийските правителствени войски срещу терористите в Алепо, президентът на Турция заяви, че основната цел на настъплението на турската армия-не е нито ИДИЛ* ( *терористична организация забранена в Русия и редица страни), и не са кюрдите, а свалянето на Башар Асад. След такова заявление, приблизително можем да предположим датата на първата битка между двете армии, мястото на срещата им и названията на частите, които ще поемат върху себе си основния удар. Сирийската война влиза в нов етап.

Сирийските правителствени войски ликвидираха така нареченият североизточен котел, който се образува след успешните настъпателни операции през последните три дни. В течение на няколко час беше освободена около 40 % от това, което по-рано се наричаше » източен Алепо, контролиран от бунтовниците». Дамаск успя да си възвърне територия с население над 100 хиляди, при което 10 хиляди от местните жители се преместиха в западната част на града, която отдавна е освободена от джихадистите.

Терористите панически започнаха да напускат тези райони, търпейки големи загуби жива сила. Фронтът на бойците беше разрушен, но те все пак запазиха потенциал за съпротивление. Незаконните въоръжени формирования открито разстрелват колони с граждански лица, които се опитват да напуснат тези части, които все още са под контрола на джихадистите.

image

Въпреки тежестта на битките, правителствените сирийски войски удържат до този момент фронта вече трети ден, САА много бързо успява да се придвижи напред в посока Ел- Баба, като за ден успява да преодолее три километра, и сега разстоянието до «мястото на срещата с турските войски» не превишава пет километра, което не е толкова съществено, ако се има предвид далекобойността на съвременните артилерийски системи.
Сблъсъкът на сирийските и турските войски в района на Ел- Баба е просто неизбежно. А вземайки предвид заявлението на Ердоган, че турските войски влизат в Сирия «за да свалят Башар Асад» прави ситуацията още по-критична и опасна.

Да повторим последователността на събитията. Настъплението на Сирийската арабска армия започна на 25 ноември в квартал Ханано, а в центъра настъплението беше подкрепено с атака от страната на летището на Алепо. След пробива в район Ханано започна придвижване на правителствените сили по цялата северна част на фронта. На 27 ноември отбраната на бойците беше разкъсана по цялата северна част на фронта, а след Ханано бяха освободени и главните височини около град Джебел Бадро. По такъв начин, към 28 ноември цялата северна част беше прочистена от бойците.

И още в понеделник сирийските части влязоха в противостояние с турските войски на фронтовата линия. Републиканската гвардия тогава премина към населения пункт Азрак, който се контролира от протурски въоръжени формирования. И ако се вземат предвид темповете на настъпление от двете страни, максимум още три дни и ще последва големия сблъсък на сирийските войски с турските, около Ел-Баба на доволно голяма територия, където може да започне война на всички против всички. Ултиматумът на Дамаск към ИДИЛ и ан-Нусра да изтеглят частите си изтече, и изведнъж Турция се включва. След като терористите претърпяха големи поражения. И следва логичния въпрос: защо? / NewsFront- Bulgaria




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19699996
Постинги: 44667
Коментари: 6160
Гласове: 7174
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031