Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2016 19:14 - СКАНДАЛЕН ЕКШЪН СЛЕД РАЗКРИТИЯ НА „АФЕРА“, ЗАРАДИ ДАЛАВЕРИ В ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУТЕТ НА СУ http://afera.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 405 Коментари: 0 Гласове:
0



СКАНДАЛЕН ЕКШЪН СЛЕД РАЗКРИТИЯ НА „АФЕРА“, ЗАРАДИ ДАЛАВЕРИ В ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУТЕТ НА СУ

imageСлед публикацията в АФЕРА: „СКАНДАЛ! КАК СЕ СТАВА ЮРИСТ С ФАЛШИФИКАЦИЯ НА ДОКУМЕНТИ В СОФИЙСКАТА „АЛМА МАТЕР“ настана истински екшън.

Истински екшън настана в правните среди след публикацията на АФЕРА за корупционни практики и груби далавери в Юридическия факултет на СУ. Брилянтни източници на АФЕРА информираха, че секретарките били привикани под строй при скандалния декан Сашо Пенов, изгонен от президентството по времето на Първанов след скандала ,,Мишо Бирата“, и заплашени с незабавно дисциплинарно уволнение за изнасянето на официалните документи в средствата за масова информация.

Източници от факултета споделиха пред АФЕРА, че крясъците на Пенов огласяли целия коридор. Заподозрени били Дочка Нотева и Елена Лесова, а Елка Дорич отказала да пише обяснения и заявила, че случващото се минава всякакви граници и ще отиде в националната телевизия, защото този тормоз не можел повече да се търпи. Секретарките в писма до ректора пишели доноси една срещу друга. Обвинявали се взаимно в далавери и взимане на подкупи от студенти.

В мазето на факултета трескаво се търсели нови фалшификати. Имало такива по Международно частно право и Право на Европейския съюз. Една част от протоколите били със сканирани подписи на преподаватели, които дори не знаели, че са разписвани. Библиотекарка била забелязана след работно време да излиза с торбичка от архивата, а мълвата обиколила бързо академичната общност. Укриването на документи не било много лесно, защото част от тях били ламинирани и при липса лесно може да се установи кражбата. Съхраняването трябвало да е за срок от десет години. Протежета на декана Сашо Пенов сливали по две години в една и без да се явяват по изпити скоропостижно завършвали. Изчезнали протоколи по ГИП, а професор Валентина Попова установила, че нейни подписи са подправяни, издадоха запознати.

Студенти пък предавали ксерокопия от статии един на друг и ги лепели по стените на тоалетните и в коридорите. Шефът на студентския съвет Васил Силяновски, чието име се свързва с уреждане на изпити и всевъзможни далавери, късал материалите и дебнел кой ги лепи. Нецензурни надписи срещу Декана Пенов имало и по външните стени, но чистачките усърдно ги търкали.

Паниката да не се разрасне скандала обхванала целия Ректорат, имало и множество позиви, като публикуваме един от тях.

Андрей Червенков




Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19809214
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930