Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2016 17:20 - Заливат пазарите ни, а даже не подозираме опасността! Това са най-опасните хранителни продукти, внос от Китай http://www.blitz.bg/
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 316 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 03.12.2016 17:20


Заливат пазарите ни, а даже не подозираме опасността! Това са най-опасните хранителни продукти, внос от Китай София, България  03 Дек. 2016
image

Китай - страна, която играе важна роля в световната търговия . Тя купува и продава милиарди продукти, услуги и храна годишно. Сред хилядите добри продукти, обаче, се е наместила цяла ескадрила подлежащи на брак и негодни продукти. Всяка година обемът на износа на хранителни продукти  от Китай се разраства. Приготвили сме ви списък на най-опасните хранителни стоки, внос от Китай. Това са продуктите, на които трябва да обърнете специално внимание! Опасни продукти от Китай

Чесън
80% от световното производство на чесън идва от Китай. Учените казват, че китайският чесън е пълен с пестициди , тежки метали и други опасни вещества. Преди да го изпратят в другите страни, той е напояван с хлор. Така той по-дълго запазва търговския си вид. За да се предпазите, бъдете осторожни и четете етикетите! 

Черен пипер 
Черният пипер е една от най-популярните подправки. За да се намали цената на този продукт, към него често се добавят лесно скриваеми примеси. В най-добрия случай това са оцветено нишесте и тебешир.

Преработени гъби
Почти 35% от консервираните и мариновани гъби произхождат от Китай. Първо за токсичността в тези гъби се заговори през 2006. След ядене на гъби, отглеждани в близост до Пекин, 16 души били хоспитализирани. Проблемът е високото ниво на замърсяване на въздуха в някои части на Китай.

Риба (тилапия и треска)
Тилапия и треска - едни от най-популярните видове риби, внасяни от Китай. При тяхното развъждане се използват високи дози хормони на растежа и силни антибиотици. В допълнение, повечето от рибата се отглеждат в малки басейни, във вода, която е силно замърсена.

Китайско зеле
Безскрупулни фермери пръскат зелето с формалдехид, за да понесе по-добре транспортирането. Последиците от използването на такъв продукт може да бъдат трагични: дразнене на кожата и храносмилателни проблеми.

Зелен грах
Фалшив грах започнаха да произвеждат в Китай през 2005 година. Той е изработен от соя, зелен оцветител и натриев метабисулфит (вредни консерванти). Последното е забранено вещество, тъй като то може  да доведе до рак  и метаболитни нарушения. Как да го проверим? Такъ грах не омеква при варене и водата се оцветява в бледо зелено.

Райс
Продукт, който често се подлага на фалшификация, е оризът. Състои се от картофено нишесте, към което се добавя пластмаса, за да се придаде желаната форма. Да го ядете е все едно да ядете пластмасови пликчета. За да избегнете това, проверявайте винаги внимателно.

Вземете предвид тази информация и да бъдете внимателни. В супермаркетите четете етикетите и проверявайте продукта вкъщи, доколкото е възможно.



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19823327
Постинги: 45041
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930