Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.12.2016 19:25 - Министър: Като ви крадем печелите вие Автор: gikotev
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 482 Коментари: 0 Гласове:
0



Министър: Като ви крадем печелите вие

  В сутрешният си блок днес (06/12/2106г.) БНТ1 даде думата на министър енерГЕПИка, да ни зарадва, че откраднатите от всички нас много над ДВА МИЛИАРДА лева изведнъж са се превърнали в печалба за държавната енерГЕПИка. Над МИЛИАРД беше изтеглен от държавният динозавър Български енергиен холдинг (БЕХ) през пролетта, за да се разплати дъщерната и НЕК с двата "американски" ТЕЦ-а. А буквално миналата седмица Министерски съвет гласува превод на МИЛИАРД и ДВЕСТА МИЛИОНА от държавния бюджет пак към НЕК, за да се разплати с руската Атомстройекспорт, за присъдата по повод спрения проект АЕЦ "Белене". 
Банковият заем трябва да се връща с лихви, а събирането на средствата ще стане по сметките ни за ток. Парите от бюджета са от данъците, които можеха да отидат за много наистина полезни и нужни неща в страната.
И двата акта са пладнешки грабежи. "Американските" ТЕЦ-ове изкуствено си надуват цената, а разликата между истинската и това което плащаме после се преразпределя между неизвестните собственици и (из)родната политико-енерГЕПИйна мафия. Схемата с Белене е още по-проста. Там руснаците ни пробутват купчина старо желязо, произведено още по времето на СССР, като за уж ново, а тлъстата сума после пак ще се преразпределя между ... но вие вече знаете кои?

image

Който желае да види записа на видеото от сайта на БНТ може да го стори от ТУК.

ВАЖНО СЪОБЩЕНИЕ! Пак тази сутрин същата особа за първи път заяви, че вече втора седмица "експерти" от НЕК и АЕЦ "Козлодуй" са на екскурзия в Русия, за да имитират издирване и установяване съответствието на уж произведеното оборудване за АЕЦ "Белене". Повече подробности не бяха дадени. Всичко това е точно толкова вярно, колкото и, че държавната енерГЕПИка би била на печалба, ако не беше пладнешкия грабеж, дето ни устроиха само в рамките на една година.
Но това е друга тема, която ще обсъждаме тук още много дълго време.

Ще ви припомня само едно от множеството откровения на министър енерГЕПИка ("
Б@си математиката размириса министърката на енерГЕПИката!"), в резултат на което сега цената на тока трябваше да е много по-ниска, но ... вие си знаете каква е тя.

Георги Котев



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19830573
Постинги: 45056
Коментари: 6164
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930