Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2016 19:25 - Министър: Пробутването на реакторите ментета е моя заслуга Автор: gikotev
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 360 Коментари: 0 Гласове:
0



Министър: Пробутването на реакторите ментета е моя заслуга 


Днес (08/12/2016г.) българската НЕК ще преведе € 600 милиона на руската Атомстройекспорт (АСЕ), изпълнявайки решението на арбитражния съд в Женева, по делото за АЕЦ "Белене". В същото време, обаче, все още няма абсолютно нито едно доказателство, че това, което ще ни пробутат руснаците наистина е произвеждано специално и по поръчка именно за АЕЦ "Белене", а не е с печат "Сделано в СССР" (произведено в Съветския съюз, преди 30 години). В тази връзка нека проследим по дати хронологията на прокарване на схемата?

От интернет страницата на МЕ:

23-ти юни 2016-та г. -
Министър Петкова разговаря с руския си колега Александър Новак

"Министрите Петкова и Новак потвърдиха, че експерти от двете компании ще осъществят визити в България и Русия, при които да се запознаят на място с изработеното за АЕЦ "Белене" оборудване."

Теменужка Петкова в студиото на предаването "Лице в лице", по бТВ:

21-ви юли 2016-та г. - "
Партньорите ни от АСЕ ни я предоставиха във вид на техническа документация и сега предстои, може би другата седмица колеги от НЕК, експерти в тази област ще отидат на място, за да може да видим това оборудване в каква степен на завършеност е, в какво състояние е."

Теменужка Петкова на брифинг пред журналисти, в сградата на Министерството на енергетиката:

26-ти октомври 2016-та г. - "
Успяхме да се споразумеем с нашите партньори от Атомстройекспорт и оборудването ние ще го видим до пети декември, тази година. Знам че това е тема, която е изключително актуална в нашето общество. Така във разговорите, които имаме със всички вас вие непрекъснато питате, кога ще отидете, кога ще го видите? До пети декември това оборудване ще бъде на практика инспектирано."

Теменужка Петкова по БНР:

7-ми декември 2016-та г. - "
Експерти от НЕК и АЕЦ "Козлодуй" вече втора седмица са в Русия и инспектират произведеното за АЕЦ "Белене" оборудване. Те ще останат тамколкото трябва, предположително още около 10-на дни."

Забелязахте ли какво стана? На фона на безбройните лъжи на министър енерГЕПИка въобще не и се връзвайте на поредното, че вече втора седмица някой нещо инспектира в Русия. Това, което със сигурност става ясно на 100% е, че първо ще платим (днес, на 8-ми декември), а установяването на съответствието, наличието и качеството на оборудването ще се случи след минимум една седмица. Няма по-добър начин да ти пробутат менте, което после можеш да правиш, каквото си поискаш, но само не и за това, за което си платил? След като вече си платил може да ти показват и дават, каквото си искат? Винаги става така!

image


Какво се случва, след като много скоро стане неизбежно доказано, че ни е пробутано безполезно старо желязо? Не знам за вас, но аз този филм съм го гледал преди много години. Още през 2008-ма и последващите, след като открих и доказах експеримента с рециклирано ядрено гориво в АЕЦ "Козлодуй". На въпроса "Какво правим с това престъпление?" калинките в АЕЦ-а, инсталирани на ръководни позиции, за да прикриват следите, отговарят "Това са имали (руснаците) - това са ни дали". На същият въпрос (из)родната прокуратура отговаря следното - "
Да, има несъответствия между поръчката и доставката, НО тези несъответствия са формални". С това "мъдро"  заключение прокуратурата препятства разглеждане на случая в съда и така брани организираната престъпност, владееща територията.

И това не е нито единственото, нито последното доказателство, че става въпрос за гигантска кражба и начина по който тя се реализира. Освен всички, които съм ви разказвал и показвал до сега, има и още едно много яко, което е откриваемо на вече публичното Решение на съда в Женева. Това е и основната причина поради която вече втори месец всичката политико-енерГЕПИйна мафия заедно с "медиите" се правят, че не са чули за неговата публична достъпност.

А веднага след финализирането на поредния гигантски грабеж политико-енерГЕПИйната мафия мигновено ще стартира нов, още по-голям.

Георги Котев



Гласувай:
0


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19806319
Постинги: 44988
Коментари: 6162
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930