Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2016 19:03 - От последните минути: Нова Карибска криза! РУСИЯ ТРУПА ЯДРЕНИ РАКЕТИ В КУБА! Паника и ужас Разтресоха САЩ! http://skandalno.net/н
Автор: nikikm Категория: Политика   
Прочетен: 1181 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
От последните минути: Нова Карибска криза! РУСИЯ ТРУПА ЯДРЕНИ РАКЕТИ В КУБА! Паника и ужас Разтресоха САЩ!  

imageКуба „ДА“ – Янки „Не“! Този лозунг, символизиращ дружбата и сътрудничеството между Острова на свободата и бившия Съветски съюз от преди 40 години, довеждаше висшето американско командване до пристъпи на едновременен бяс и ужас. Бяс, че при цялата си исполинска мощ, империята на янките не е в състояние да смачка една малка държавица като Куба, която им се опълчва точно в техния заден двор. И неконтролируем ужас, че до кубинските въоръжени сили стоеше непоколебимо могъщата и непобедима армия на Русия и на страните от бившия Съветски съюз.

И една новина от днес хвърли в нов страх и ужас все по-атрофиращата US армия: Могъщите и съперничещи по боеспособност на янките руски въоръжени сили отново и триумфално се завръщат на непобедения Остров на свободата.

Според информация на руската държавна информационна агенция ТАСС: „Русия, за пръв път, след 25 годишно прекъсване, се завръща, за да помага на Куба във военната област“.

ДА ОЧАКВАМЕ ЛИ НОВА КАРИБСКА КРИЗА:

Многозначително е, че точно ТАСС оповестява тази информация. Също както навремето, през 1962 година, ТАСС отново бе „Упълномощена да заяви“, че по молба на кубинската страна, в Куба  ще пристигнат руски военни специалисти със задача да модернизират кубинската армия и въоръжение. И с това бе поставено началото на Карибската ядрена криза, която накара света да затаи дъх в тих ужас! Дали ще се повтори?!

image

Всички се сещаме, че модернизацията на кубинските въоръжени сили ще бъде по руски образец. Ще бъдат изградени нови военни полигони за обучение на войниците в различни условия за водене на бойни действия. Това включва изграждане на тактики, стратегии и навици за успешно водене и завършване на военни конфликти, както в градски условия, така и във водна среда, в гористи местности, полеви действия на танкове и артилерия и т.н. и т.н.

Трябва да се отбележи, че кубинското ръководство не се обръща към Русия за методическа и военна помощ, само заради старата дружба. Куба се обръща към своя стар приятел Руската федерация, защото руските военни специалисти доказаха нееднократно и в Донбас, и в Сирия, че са много по-добри от американските. За никого не е тайна, че американски инструктори обучаваха украинската армия как да се бие с опълченците от Донецката и Луганската народни републики. Същите американски инструктори обучаваха и обучават и терористите в Сирия. Обаче и в Донбас, и в Сирия, техните наемници претърпяха пълен крах. Защото обучението на руските експерти се оказа в пъти по-добро.

Припомняме, че за краха си в Донбас щатските спецове се оправдаха с пълната невъзприемчивост на войниците от украинската армия и с голямата разхайтеност на терористите. Само че хората по света си направиха правилния извод- че US-експертите не ги бива за нищо, а методите им на обучение за водене на бой не са достатъчно съвременни. Истината е, че който побеждава, значи той разполага с по-добрата стратегия и тактика в боя.

image

ТАСС съобщи още, че е подписана програма за технологично сътрудничество с Кубинските въоръжени сили до 2030 г. Миналата година (2015 г.) Москва обнови военно-разузнавателната си база със съоръжения за радиоелектронно разузнаване в Лурдес, Куба – някогашната най-голяма руска база от този тип в чужбина – която беше затворена през 2001 г. под натиска на САЩ. Руският вицепремиер Дмитрий Рогозин, в интервю за ТАСС, пък вчера информира, че започва създаването на междуведомствен руско-кубински комитет по високите технологии във военната област. Комитетът ще се занимава с най-новите оръжейни технологии, както и с изследвания в областта на космическата и ядрена медицина и ще работи по създаването на нови военни и граждански материали. По всяка вероятност става въпрос за използването на наночастиците във военната и гражданската сфера. Това е нов и модерен клон на знанието и фактът, че такъв опит ще бъде споделен с кубинската страна подсказва, че Русия и Куба имат дългосрочни намерения да развиват сътрудничеството си във военната и гражданската сфера.

Помощта, която Русия ще оказва на Куба включва и ремонт по осъвременяване на старото съветско оръжие и оборудване, както и доставка на нова бойна техника. Няма нужда да споменаваме, че под „модернизация на кубинското въоръжение и доставянето на нова руска техника и въоръжения“, се разбира и осъвременяване на съществуващите зенитно-ракетни подразделения… И само един Путин знае колко ракети с ядренни бойни глави ще бъдат „осъвременени“ или по-точно – доставени на кубинска територия.

image

Като се има предвид, че американският щат Маями се намира само на 180 километра от Куба, и че на кубинска територия ще има руски ракети с ядрени бойни глави, е съвсем лесно да се обясни защо US генералитетът се тресе от страх пред страховитите „събития“, които могат да се случат на „непобедимите“ Съединени щати. Да, на света му предстои нова Карибска криза!

Самият факт, че кубинците ще бъдат въоръжени с руско оръжие, че ще ги обучават руски експерти и ремонтът ще се осъществява от руски специалисти, е в състояние да предизвика див страх и параноя в управляващите кръгове на САЩ.

image

Куба преминава изцяло в сферата на влияние на Русия и неолибералната партия на войната в Щатите трябва сериозно да се замисли дали ще пречи на Доналд Тръмп в неговите усилия да установи мирен диалог и партньорски взаимоотношения с Русия, или ще му помага в това негово начинание.

Защото Русия нямаше да отиде в Куба, ако американците не се бяха намъкнали в Украйна.

Разликата е само в това, че Щатите скоро ще бъдат изгонени от цяла Украйна с шутове, заедно с техните нацистки марионетки в украинската власт, но Русия повече няма да излезе от Куба. По простата причина, че кубинците има много какво да научат от Русия и стратегическото им партньорство е в интерес и на двете страни.

Затова неконтролируемият ужас тресе щатските политици и военни все по-силно. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски



Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: nikikm
Категория: Политика
Прочетен: 19825607
Постинги: 45041
Коментари: 6163
Гласове: 7181
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930